Seuraa meitä somessa:

Sampo Volleyn voittoputki jatkuu - Isku kova Rovaniemellä

10.12.2016


Toisen voittoputken oli katkettava - nyt se oli Loimun

Loimu isännöi Sampoa Kerttulan lauantai-illassa. Kuuden ottelun voittoputkessa ollut sai mantteliinsa lisämerkinnän napattuaan arvokkaat vieraspisteet. Nelieräinen vääntö päättyi lukemiin 1-3 (17-25, 23-25, 26-24, 20-25).

Loimu lähti otteluun kuusikolla Chemos - Marshman - Marttila - Gregory - Juntura - Vetriö. Liberona oli tuttuun tapaan Ville Sihvonen. Sammon kuusikko oli Penttinen - Häyrinen - Väliaho - Heiskanen - Raadik - Kaatrasalo. Liberon tontille marssi Aleksi Mutka.

Vuosien saatossa useassa klassikkomatsissa kohdanneet joukkueet löivät peliin ajankohtaan nähden kelpo ainekset. Suhteellisen seesteisellä pelitahdilla käynnistynyt mestaruusliiga pyörii nyt täysillä kierroksillaan, ja otteluja tulee eteen kovalla tahdilla. Pelin tason säilyttäminen on luonnollisesti haastavaa rasituksen kasvaessa.

Neljän ottelun voittoputkessa otteluun lähtenyt Loimu voi olla tappiostaan huolimatta suhteellisen tyytyväinen työnäytteeseensä. Kapea materiaali oli jälleen lujilla, mutta jokainen pelimies löi itsensä likoon esimerkillisesti.

Sampo ei ole turhaan alkukauden komeetta. Jukka Tuovisen suojatit pelaavat kompaktia lentistä, jossa hyvän ja huonon päivän ero on minimaalinen. Hyvin valmennettu joukkue taistelee kovalla moraalilla ja hakee ratkaisuja kärsivällisesti. Sammon kenttään on vaikea saada niin sanottuja halpoja palloja.

Kaksi avauserää kuitanneella Sammolla oli jo kaksi ottelupalloa kolmannen erän kalkkiviivoilla. Valkopaidat menettivät kuitenkin käsissään olleen erävoiton kolmella peräkkäisellä hyökkäysvirheellään.

Taistelu päättyi lopulta neljänteen erään. Tasaisena edennyt erä kääntyi savolaisille sen loppuhetkillä hakkuri Eetu Häyrisen (17/+9, 3 torjuntaa) hyökkäyspelin ja vahvan kollektiivisen torjuntapelin summana.

Petteri Penttinen, Sampo:

- Ottelu alkoi kannaltamme hyvin. Toisessa erässä ote alkoi vähän lipsua, ja menetimme otetta. Loimu paransi toki samalla omaa peliään. Ottelu olisi pitänyt katkaista kolmannessa erässä, mutta harmittavat omat hyökkäysvirheet tulivat putkessa pahaan paikkaan. Voitto maistuu luonnollisesti. Huomenna jatketaan Loimaalla. Jukalla on varmaan jo mielessään jotain taktiikkaa siihen matsiin.

Verneri Vetriö, Loimu:

- Sampo oli odotetun kova. He aloittivat meitä paremmin ja veivät ottelua. Paransimme ottelun edetessä, mutta se ei tällä kertaa riittänyt tämän enempään. Oma pelivire on noussut lisääntyneen vastuun kautta. Mukavampi palloa on iskeä pelien painetilanteissa kuin pelkästään treeneissä.

Jukka Tuovinen, Sammon päävalmentaja:

- Hyvä lähtö peliin. Ensimmäinen erä hoidettiin pitkälti torjunnoilla ja puolustuksella. Toinen erä aloitettiin hyvin, mutta sen edetessä menetettiin otetta. Kolmas erä harmittaa. Sen lopussa tullut hyökkäysvirhesuma oli harmittava. Neljäs erä hoidettiin sitten melko vakuuttavasti. Martti Keel tuli hyvin sisään kesken matsin. Hyvällä joukkuepelillä jatketaan taivalta eteenpäin.

Dragan Mihailovic, Loimun päävalmentaja:

- Onnittelut vastustajalle. Sampo oli tänään parempi. Vastustaja pelasi kompaktisti, kuten he ovat tehneet koko kauden ajan. On vaikea saada palloja Sammon kenttään. Ottelurasitus - yhdeksän ottelua 28 päivään - vaatii verojaan. Poikien tekemisessä oli ajoittain väsymystä, ja läsnäolo kentällä kärsii siitä. Tänäänkin meillä oli hetkemme, mutta vastustajan paremmuus oli kiistaton. Silti olen tyytyväinen joukkueeseeni. Nuoret pojat toivat kentälle energiaa, jota tarvitsemme jatkossakin. Kymmenen matsia on pelattu, ja olemme aikataulussa. Pistesaalis tyydyttää, ja joukkueen pelaaminen kehittyy aikataulussa.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Michael Chemos
Sampo: Andrus Raadik

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Chemos Loimu
1 Penttinen Sampo

Raision Loimu - Pielaveden Sampo 1-3
17-25, 23-25, 26-24, 20-25
Raision Loimu: Chemos 20/+12,Marttila 14/+2,Vetriö 10/+6
Pielaveden Sampo: Raadi 25/+14,Häyrinen 17/+9,Kaatrasalo 10/+7
Katsojia: 441

Ottelutilasto

Team Lakkapää romahti kotonaan

Team Lakkapää (2-9) kärsi kirvelevän 1-3 tappion Rantaperkiön Iskulle (4-8) kotikentällään lauantaina. Isku voitti ottelun erin 1-3 (23-25, 25-16, 24-26, 23-25).

Lakkapää aloitti seitsikolla Palokangas, Hautala, Gustavsson, Brown, Voth, Dosanjh, Siliämaa.
Isku puolestaan seitsikolla Palomäki, Krnic, Mäkinen Sakari, Aho, Toiviainen, Vuorinen, Lintula.

Hermostuneesti läpi ottelun pelannut Lakkapää oli koko lähes koko ensimmäisen erän tappiolla, ainoastaan passari Arash Dosanhjin aloitussyöttövuorolla joukkue nousi 8-7 johtoon, muutoin Isku vei erää koko ajan.

Toista erää vei puolestaan Lakkapää, joka Arash Dosanhjin syöttövuorolla kahden ässän saattelemana meni jo 5-1 johtoon. Lakkapää hallitsi erää loppuun saakka selvästi. Miikka Lemola tuli ottelun toiseen erään Chris Vothin tilalle tuoden jämäkkyyttä vastaanottopeliin.

Kolmas erä oli koko ottelun kannalta ratkaiseva. Erää pelattiin tasaisena tilanteeseen 19-17 saakka, jonka jälkeen Isku karkasi 19-21 johtoon. Isku meni 22-24 eräpalloon, joka Jouni Palokankaan ässällä kapeni, mutta erän ratkaisu tuli kun Sakari Mäkinen torjui Fredric Gustavssonin eräpallotilanteessa.

Neljännessä erässä Lakkapää meni 8-5 johtoon Dosanhjin syöttövuorolla, mutta karkeat virheet etenkin hyökkäyspäässä nostivat Iskun ensin 8-11 johtoon ja tekniselle aikalisälle mentiin lukemissa 9-14. Lakkapää nousi vielä 16-18 tilanteeseen, mutta sitten joukkue romahti ja Isku meni jo 17-24 johtoon. Ottelun loppua odotellessa Miikka Lemolan aloitussyöttövuorolla Lakkapää nousi vielä 23-24 tilanteeseen, mutta Isku vei erän lopulta 23-25.

Lentopallo on joukkuepeli, sen osoitti Isku, joka pelasi ja teki pisteitä laajemmalla materiaalilla Lakkapään hakkuri Fredric Gustavssonin joutuessa ahkeroimaan 51 passista 29 pistettä. Tilastot olivat omituiset, sillä Lakkapään vastaanottoprosentti oli 67 Iskun 45 vastaan. Muutoin tilastot menivät aika lailla tasan: molemmat ottivat 8 torjuntapistettä hyökkäysvirheiden mennessä melkein tasan. Lakkapää teki 13 syöttövirhettä, mutta 7 ässää Iskun tehdessä 9 syöttövirhettä ja 5 ässää.

Juha Aho, Rantaperkiön Isku:

- Oltiin vastustajaa tasaisempia. Toisessa erässä notkahdettiin. Sitten paransimme nosto- ja syöttöpeliä. Tämä oli koko joukkueen voitto.

Jouni Palokangas, Team Lakkapää:

- Meidän joukkueen peli oli jälleen melkoista vuoristorataa. Syöttö ja vastaanotto toimivat riittävän hyvin, mutta muuten pelimme ei toiminut.

Jussi Heino, Rantaperkiön Isku:

- Toisen erän jälkeen paransimme syöttöpeliämme huomattavasti. Se vaikeutti vastustajan vastaanottopeliä. Lakkapään hakkuri pääsi liian vapaasti tekemään pisteitä. Muuten pelimme toimi. Lopussa syöttöpelimme ansioista vastustajan hakkuri jäi liikaa yksin, ja voitimme ottelun.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää:

- Viimeinen erä kuvaa hyvin kokonaisuutta. Iso johtoasema vaihtui tappioasemaksi yllättävän nopeasti. Tasaisuus puuttuu edelleen. Sitä tarvitsemme jatkoon.

Parhaat pelaajat:
Isku, Sakari Mäkinen
Lakkapää, Fredric Gustavsson

LähiTapiolan pisteet
3 S.Mäkinen Isku
2 Gustavsson Lakkapää
1 Palokangas Lakkapää

Team Lakkapää - Rantaperkiön Isku 1-3
22-25, 25-16, 24-26, 23-25
Team Lakkapää: Gustavsson 21/+13,Brown 9/+6,Dosanjh 4/+3
Rantaperkiön Isku: Toiviainen 16/+15,Mäkinen 13/+6,Vuorinen 8/+-3
Katsojia: 572

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin