Seuraa meitä somessa:

Sampon hurja isku jatkuu - VaLePa kärkeen

01.03.2015

Sammon hurja veto miesten Mestaruusliigassa jatkuu. Se otti Hurrikaanista kymmenen voittonsa yhdestätoista viime pelistään. Etta puolestaan löi Iskun vieraissa ja VaLePa nousi taas liigakärkeen voitollaan LEKA Volleysta.

Hurrikaani nurin Siilinjärvellä

Sampo sai pyyhkiä viimeisenkin nimen voittamattomien listalta, kun Hurrikaanikin hävisi Sammolle Siilinjärvellä 3-0 (25-23, 25-17, 25-16).

Kotijoukkue hallitsi ottelua alusta lähtien kaksi erää. Kolmanteen erään Ville Kakko muutti Hurrikaanin miehitystä antaen nuoremmille näytön paikan. Se toikin kentälle uutta energiaa, mutta ei muuttanut voimasuhteita.

Ville Kakko, Hurrikaani:

- Lentopallopeli on tämän näköistä kun kentällä on vain yksi joukkue, joka pelaa ja toinen ei pelaa. Tänään meiltä ei löytynyt pelaajia ja siihen aletaan nyt etsiä syytä. Kolmanteen erään vaihdoin miehiä, saavat hyvää oppia paitsi voittopeleistä, niin myös tappiosta voi löytyä opin paikka joukkueelle.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Parempi peli tänään kuin eilen VaLePaa vastaan. Tämä on aina hyvä, kun pääsee viemään peliä alusta lähtien johtoasemassa, se vapauttaa peliä. Kaikki lähti hyvästä syöttö/vastaanottopelistä, heikkoa lenkkiä ei tänään joukkueesta löytynyt. Nyt aletaan valmistautua pudotuspeleihin.

LähiTapiolan pisteet
3 Krause Sampo
2 Herrera Sampo
1 Mäntylä Hurrikaani

Parhaat pistemiehet
Sampo Herrera 21/+14, Leikas 13/+9, Kaatrasalo 7/+6
Hurrikaani Cedic 9/+3, Petrusevics 6/0, Koppanen 5/+3

Ottelutilasto

VaLePa taistelee tiukasti runkosarjan voitosta

LEKA Volley ei pystynyt kuin kiusaamaan sarjakärkeen noussutta VaLePaa sunnuntaina kotikentällään Kuopiossa. Vieraat veivät pisteet erin 0-3 (21-25, 24-26, 18-25).

VaLePa oli tyly vieras Kuopiossa. Toista erää lukuunottamatta hallitseva Suomen mestari vei selkeästi peliä suoriutuen joka osa-alueella paremmin.

Ensimmäistä erää hallitsivat vieraat Kunnarin johdolla. Kunnari teki tukun tärkeitä hyökkäyspisteitä vaikeista paikoista, mikä siivitti VaLePa:n erä voittoon.

Toista erää taisteltiin tasapäin aina jatkopalloille asti. Kotijoukkueella Tiisaar ja Seppänen tehtailivat pisteitä ja pitivät LEKA:a pystyssä. Vierailla löytyi laajuutta hyökkäyksessä, kun passari Esko käänsi passihanat hakkuri Hoogendoorin suuntaan. LEKA:lle sattui kaksi ikävää virhettä juuri erän jatkopisteillä ja VaLePa kuittasi erän helposti.

Kolmas erä oli enää muodollisuus. LEKA:lla oli paikkoja kääntää erää kotiin, mutta Antti Esko piti huolen, että LEKA:n torjunnalla oli vaikea saada kiinni VaLePa:n hyökkäystä.

Ugis Krastins, VaLePa:

- Olimme paremmin keskittyneitä tänään, mitä eilisessä Sampo pelissä. Toinen erä oli tänään ratkaiseva, onneksi voitimme sen.

Eduard Venski, VaLePa:

- Hyvä syöttömme helpotti torjuntapelaamistamme, kokonaisuutena hyvä ja ehjä peli.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Tänään oli pelissämme hyviä osa-alueita, VaLePan tasoista joukkuetta vastaan ei voi tehdä 24 virhettä. Noin isolla virhemäärällä ei voi voittaa.

Pekka Seppänen, LEKA Volley:

- Pari erää taisteltiin hyvin. Toisessa erässä meillä oli etsikkoaika, mutta emme saaneet väännettyä erää kotiin. Ottelun parhaat LEKA Pekka Seppänen VaLePa Eduard Venski

LähiTapiolan pisteet
3 Venski VaLePa
2 Kunnari VaLePa
1 Seppänen LEKA

Parhaat pistemiehet
LEKA Tiisaar 13/+4, Seppänen 11/+2, Lehtonen 10/+8
VaLePa Hoogendoorn 16/+7, Kunnari 16/+8, Venski 10/+8

Ottelutilasto

Etta sai himoitun Iskun päänahan

Kauden kaksi aiempaa keskinäistä kohtaamista vienyt Isku pisti kotikentällään kaksi erää hanttiin, mutta tämän jälkeen Etta osoitti olevansa parempi. Erät menivät oululaisille 1-3 (25-19, 29-31, 12-25, 16-25).

Vieraiden hakkuri Ville Sorvoja takoi komeat 22/+14 68% hyökkäystehoilla. Joshua Walker teki puolestaan viisi ässäsyöttöä. Kotijoukkueen peliä haittasi Tuomas Tihisen (8/+7) joutuminen syrjään toisessa erässä. Tihisellä on ollut pieniä vaivoja viime aikoina.

Olli Kuoksa, Etta:

- Isku oli taas oma erittäin hankala itsensä. Ensimmäinen ja toinen erä olivat molemmin puolin hyväntasoisia. Toinen erä oli niin tärkeä erä meille, että harva ymmärtää. Meillä on ollut niin paljon vaikeuksia, eikä edes peruspeli ole toiminut, ja voitto antoi happea kolmanteen erään. Ville Sorvojalta oli uran paras peli hienoon paikkaan, kyllä sitä on tarvittukin.

Jussi Heino, Isku:

- Puolitoista, kaksi erää oli ihan hyvää peliä. Sitten Etta uskalsi alkaa pelata, kun Tumppi (Tuomas Tihinen) oli kentältä pois. Vastustaja oli hyvin läksynsä lukenut, kun niin kauan oltiin hiljaa, kun Tumppi oli kentällä. Kolmannessa ja neljännessä erässä meillä oli epänormaalin huono vastaanotto. Oli pitkiä pätkiä, ettei saatu mitään ylös ja takamatkalta on vaikea alkaa kuroa eroa umpeen. Tällä kaudella on harvoin repsahtanut tällä tavalla.

Ville Sorvoja, Etta:

- Päätin, että läpsyttely saa riittää. Peli kulki alusta asti hyvin. Jani (Sippola) jakaa hyvin passeja kaikille laitureille, eikä kunto lopu kesken. Tänään oli takaisinmaksun aika, Isku voitti meidät aiemmissa otteluissa.

Conor Eaton, Isku:

- Oli aika rankkaa. Syöttövirheet harmittavat. Oli tarkoitus pitää painetta syötössä, aggressiivisuutta haluttiin. Sitten Etta laittoi painetta ja meidän reaktio oli tänään tällainen. Walker syötti kovia ja Ettan muutkin pelaajat saivat syöttöön kovuutta.

LähiTapiolan pisteet
3 Sorvoja Etta
2 Sippola Etta
1 Kaislasalo Isku

Parhaat pistemiehet
Isku Kaislasalo 18/+7, Härkönen 13/+9, Helenius 9/+1
Etta Sorvoja 22/+14, Walker 17/+10, Hakala 13/+4

Ottelutilasto

Kuvat:
Eemeli Kiukkonen, Siilinjärvi
Vili Härkönen, Kuopio
Pertti Flinck, Tampere

  Takaisin