Seuraa meitä somessa:

Tiikerit jätti Loimun erittä kotonaan

24.02.2017

Miesten liighanelonen Kokkolan Tiikerit ei antanut perjantaina pudotuspelipaikasta kovaan taistoon joutuneelle kotijoukkue Loimulle erääkään.

Loimu ja Tiikereiden kohtaamisesta muodostui yksipuolinen näytös. Vieraiden paremmuus ei ollut missään vaiheessa kyseenalainen. Loppunumeroiksi kirjattiin hallitsevan mestarin voitto lukemin 0-3 (22-25, 22-25, 16-25).

Loimu lähti otteluun tutulla kuusikolla Mochalski - Marshman - Marttila - Gregory - Borichev - Juntura. Liberon tontilla vuorottelivat Sihvonen ja Rantanen. Tiikerit asetti parketille kuusikon Lasse Jylhä - Ropponen - Hunt - Leppälä - Hatch - Herrera. Liberona pelasi totutusti Dennis Del Valle.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli lähes identtiset. Numeerisesti oli tiukkaa, mutta Tiikereiden parempi pelivalmius ja johtavien pelaajien laadukkaampi pelivire käänsivät erien ratkaisupallot kokkolalaisten eduksi. Pitkälle erätauolla poistuttiin hallitsevan mestarin ansaitussa 2-0-johdossa.

Kolmas erä päätti yksipuoliseksi muodostuneen taistelun. Enderwin Herrera (13/+4, 1 ässä, vastaanotto 23%, hyökkäys 46%) otti ison roolin Tiikereiden nykäistyä salamannopeasti 7-1-johtoaseman. Siitä Loimu ei enää toipunut, ja tie mustapaitojen puhtaaseen vierasvoittoon oli siloteltu.

Lasse Jylhä, Tiikerit:

- Kaksi eka erää olivat tiukkaa taistelua. Onnistuimme nappaamaan ne hieman paremman pelaamisemme ansiosta. Toisessa erässä teimme paljon virheitä (10 kpl), mutta sen voittaminen antoi energiaa päätöserään. Se oli lopulta helppo meille. Syöttö kulki hyvin. Ässä- ja virhesuhde on hyvä. Oma peli tyydyttää. Hyökkääjät päättivät passeja tehokkaasti, vaikka jouduinkin välillä passaamaan haastavista paikoista. Tavoite on saada peliaikaa jatkossakin. Kilpailutilanne Conorin kanssa on hyvä, ja parempi pelatkoon jatkossa. Luotto omaan joukkueeseen on kova.

Ville Sihvonen, Loimu:

- Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkoja, mutta hävisimme ne vastustajan pelattua paremmin. Ratkaisuhetkillä sorruimme virheisiin, ja Tiikerit sai myös pisteputkia pahoihin paikkoihin. Meillä on ollut jo pitkään samoja ongelmia. Taistelumoraali ei kanna koko ottelun ajan. Tulee lipsahduksia, ja vastustajien pisteputket syövät omaa tekemistä. Maanantaina Sampoa vastaan on pelattava paremmin joukkueena. Tämä esitys ei riitä tuolloin.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Ei nähty mitenkään laadukasta pelaamista. Pelin taso ei päätä huimannut, mutta pelin ehdoilla mentiin. Tärkeintä oli voittaa ottelu ja saada voittosarakkeeseen merkintä. Niistä pelataan, eikä tyylillä ole aina väliä. Vastaanoton kanssa oli tänään vaikeuksia. Siitä huolimatta saatiin hyökättyä hyvin. Erityisen tyytyväinen olen puolustuspelaamiseemme. Samaa draivia haluan nähdä myös kevään isoissa peleissä. Pelissä on yhä hiottavaa. Tehdään töitä tunnollisesti ja ollaan valmiita, kun pudotuspelit alkavat.

Daniele Capriotti, Loimu:

- Kun tappioita tulee peräkkäin, haasteet kasvavat. Tappioputki heijastuu tekemiseen varsinkin henkisellä tasolla. Taistelimme hyvin kaksi avauserää, mutta Tiikereiden parempi rutiini ja keskittyminen ratkaisivat ne heille. Päätöserä oli selkeästi vastustajan. Puhutaan pienistä asioista. Tiikerit teki asiat paremmin. Vastustajan syöttö tuotti meille vaikeuksia. Se nosti päätään etenkin päätöserässä, jossa jäimme jalkoihin. Sampoa vastaan on pelattava huomattavasti paremmin ja raikkaammin.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Eric Mochalski
Tiikerit: Antti Ropponen

LähiTapiolan pisteet:
3 Ropponen Tiikerit
2 Del Valle Tiikerit
1 Las. Jylhä Tiikerit

Raision Loimu - Kokkolan Tiikerit 0-3
22-25, 22-25, 16-25
Raision Loimu: Mochalski 16/+11,Borichev 10/+2,Marttila 6/+-3
Kokkolan Tiikerit: Ropponen 16/+9,Herrera 13/+4,Hunt 8/+-1
Katsojia: 486

Ottelutilasto

  Takaisin