Seuraa meitä somessa:

Tiikerit kovalla tasolla avausfinaalissa

11.04.2015

Yhdysvaltalaispassari Steven Kehoe pyöritti Hurrikaani-Loimaan sekaisin, kun Kokkolan Tiikerit otti ensimmäisen voiton lentopallon Mestaruusliigan finaaleissa erin 3-1 (25-20, 24-26, 25-15, 25-13).

Jo ennen ottelua koettiin draamaa, kun finaalisarjan seuratuin pelaaja Tiikereiden Lelu Ojansivu ei ilmestynyt lämmittelyyn. Syyksi selvisi oksennustauti, joka piti maajoukkuehakkurin kotona pelikentän sijaan. Näin Antti Ropponen hyppäsi isoihin saappaisiin.

Tiikerit hakikin parasta teräänsä kaksi erää, mutta sen löydyttyä Hurrikaani oli vastaantulija lähes täydet kaksi erää.

Steven Kehoen ruokinnasta Matti Hietanen tykitti 19/+14 ja hakkurin paikalla Antti Ropponen kasasi 50% tehoilla 12/+5. Komeat olivat myös keskellä Tommi Siirilän tehot 12/+11 ja Antti Leppälän 10/+8.

Hurrikaanista Aivars Petrusevics oli paras pistemies, mutta hänkin jäi miinukselle (-3). Tapio Toiviainen (9/+8) korvasi kolmannessa erässä hakkurina Vladimir Cedicin (7/-4), jolla oli kauden heikoin päivä peräti 11 hyökkäysvrheenkin myötä.

Finaalit jatkuvat ensi tiistaina ja keskiviikkona Salossa, jossa Hurrikaani pelaa kotiottelunsa. Tiistaina peli alkaa kello 18.30 ja keskiviikkona kello 18.

Tämänkertainen finaalisarjan avauspeli on miesten lentopallon pääsarjahistorian 151. finaaliottelu. Historian ensimmäinen finaalipeli pelattiin keväällä 1978 Pieksämäen NMKY:n voittaessa tuolloin kotonaan Lahden Kimmon 3-0 ja lopulta edeten mestaruuteen.

Tommi Tiilikainen, Kokkolan Tiikerit päävalmentaja:

- Finaalisarja startattu ja Kokkolan jäähalli pistetty täyteen latinkiin. Aivan huikea esitys. Iso syömähammas puuttui, mutta nuori kaveri Ropponen tuli kehiin. ”Rane” Ropposelta aivan loistava suoritus tämän kotiyleisön edessä. Tämä on samalla muistutus kaikille nuoremmille pelaajille, jotka odottavat sitä peliaikaa.

- Meillä oli tänään hyvä yhtenäisyys. Saloon jää vielä parannettavaakin, mutta tästä on hyvä jatkaa. Pistettiin Hurrikaani tänään ansaitsemaan jokaisen pisteensä.

Ville Kakko, Hurrikaani-Loimaan päävalmentaja:

- Oma tekeminen oli halutonta. Tulosurheiluun kuuluva voittamisen tahto oli säälittävän ja naurettavan rajamailla. Tapio Toiviainen oli ainoa, joka näytti että pelataan Suomen mestaruudesta. Henkisellä puolella on käynnistettävä homma uudestaan. Henkinen puoli jäi vajaaksi. Sen jälkeen kun yritetään loppuun, voidaan ryhtyä katselemaan taktisiin juttuihin ja väsymykseen tai muuhun sellaiseen.

- Ekan erän alku ja toinen erä ihan ok taistelua. Kahteen viimeiseen olen pettynyt. En ryhdy avaamaan miksi otin Vladimir Cedicin penkille kolmannessa erässä.

Joukkueiden avausseitsikot
Tiikerit: Kehoe, Ropponen, Hietanen, Sauss, Siirilä, Leppälä, Hyvärinen (L)
Hurrikaani: Määttä, Cedic, Kouki, Petrusevics, Oivanen, Koppanen, Mäntylä (L)

19-vuotias kuurojen keihäänheiton maailmanennätysmiehenkäkin tunnettu Antti Ropponen tuli peliin huikeasti avaten ässällä ja syöttäen vielä toisen verkkonauhan kautta samaan vuoroon Tiikereiden karattua 5-2-johtoon.

Tiikerit repi parhaillaan jo neljän pisteen edun (19-15) ennen Hurrikaanin onnellakin saamaa kahta pistettä. Etsikkoaikaa ei loimaalaiset saaneet kuitenkaan käytettyä ja Aivars Petrusevicsin kahdella virheellä erä kääntyi taas kotijoukkueen suuntaan yhä vahvemmin. Hurrikaanin 11 virhettä, joista peräti seitsemän aloituksissa, oli selkeästi liikaa.

Hurrikaani pääsi toiseen erään sisään selkeästi vähemmillä virheillä, mutta sen 5-9 -johto kutistui vähitellen ja 13-13 -numeroissa Tiikerit tulivat tasoihin ja omasivat jo kaksi eräpalloakin 24-22. Eemeli Koukin syötöt olivat kuitenkin lopussa myrkkyä ja niiden pohjustamana Hurrikaani kuittasi pelin tasoihin 1-1:een 24-26 -erävoitolla.

Kolmatta erää Tiikerit dominoi alusta alkaen ja veikin sen selkeästi 25-15 hyökättyään peräti 82 % tehoilla.

Samaa rataa meni myös neljäs erä kotijoukkueelle 25-13.

Parhaat pistemiehet
Tiikerit Hietanen 19/+14, Sauss 14/+7, Siirilä 12/+11
Hurrikaani Petrusevics 11/-3, Kouki 10/+2, Toiviainen 9/+8

Torjunnat 10-3
Ässät 13-5
Syöttövirheet 10-13
Hyökkäys% 51-38
Vastaanotto% 56-42
Omat virheet 18-27

Ottelutilasto

Miesten finaalien otteluohjelma

Ti 14.4. klo 18.30 Hurrikaani - Tiikerit (Salo)
Ke 15.4. klo 18 Hurrikaani - Tiikerit (Salo)
La 18.4. klo 17 Tiikerit - Hurrikaani (Kokkola)
Tarvittaessa
Su 19.4. klo 17 Tiikerit - Hurrikaani (Kokkola)
To 23.4. klo 18.30 Hurrikaani - Tiikerit (Salo)
Su 26.4. klo 17 Tiikerit - Hurrikaani (Kokkola)

  Takaisin