Tiikerit lähellä VaLePan kaatamista

21.02.2018

Kokkolan Tiikerit sai kokeilla neljä kertaa ottelupallolla VaLePan kauden kolmannen tappion aiheuttamista, mulla lopulta liigakärki vei voiton. Sampo Volley puolestaan nousi liigakakkoseksi Vieremällä Team Lakkapäästä ottamallaan voitolla ja siipirikkoinen Hurrikaani haki täyden pistepotin Vantaalta.

Hurrikaani puhalsi ankat kumoon

Ilman päävalmentaja Lauri Rantasta ja seitsikkonsa normikeskipelaajia Matti Oivasta sekä Dmitri Shestakia Vantaalle saapunut Hurrikaani-Loimaa kuittasi mielenkiintoisen lentopalloillan päätteeksi kaikki sarjapisteet Ducksilta erin 1-3 (28-26, 20-25, 17-25, 24-26).

Jukka Lehti tuurasi Rantasta ja otti päävalmentaja ensimmäisen liigavoittonsa. Tapio Toiviainen tuurasi mainiosti keskimiehen paikalla sairasosastoa.

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkui Lumon parrasvaloissa keskiviikkona 21.02. Mestaruusliigan kestomenestyjiin kuuluva Hurrikaani saapui tämän kauden kolmanteen liigakohtaamiseen vieraaksi. Aiemmat kohtaamiset olivat kääntyneet saviseudulta tulevien loimaalaisten voitoksi. Otteluisäntänä oli Normek ja yleisöä oli hiihtoloman riemuista huolimatta saapunut paikalle 338 katsojaa.

Vantaa Ducks väänsi tahdonvoimalla ja Iso A:n eli Atte Rissasen torjunnalla ensimmäisen erän, mutta sitten mentiinkin Hurrikaanin tahdissa. Kolmas erä oli ns. yhtä maalia. Neljäs erä olisi ollut käännettävissä, mutta ratkaisuhetkillä Hurrikaani näytti voimansa.

Ensimmäinen erä oli tasaista alussa kuin Loimaan rehevät viljelysmaat. Tekniselle mentiin tilanteessa 13 - 14. Päävalmentaja Ismo Tuominen otti aikalisän tilanteessa 22 - 22. Ennen Antti Ropposen syöttövuoroa otti Tuominen toisen aikalisänsä tilanteessa 24 - 24. Kankaanpään syötettyä ässän otti Hurrikaanin päävalmentaja Jukka Lehti aikalisän tilanteessa 27 - 26. Iso A eli Atte Rissanen torjui erän ankoille ja numerot tilastojen museoon lukemin 28 - 26.

Toisessa erässä mentiin jälleen aivan tasatahdissa tilanteeseen 12 -12. Sitten Hurrikaanilta pikku nykäisy ja Hurrikaanin passari Buculjevicin jujun jälkeen mentiin tekniselle tilanteessa 12 - 14. Buculjevicin vaikea syöttö ahdisti ankkoja ja Tuominen otti aikalisän 13 - 17 tilanteessa. Tomi Rumpusen onnistuneen hyökkäyksen jälkeen Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 14 - 18. Kankaanpään onnistuneen jujuttavan hyökkäyksen jälkeen oli Lehti pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 18 - 20. Buculjevic päättää erän jujuun ja lukemiin 20 - 25.

Kolmannen erän alussa Hurrikaanin myrsky yltyi hirmumyrskyn tasolle. Erä saman tien lukemissa 3 - 8 ja Tuominen otti aikalisän. Külaotsin tilalle tuli Vallin. Tonin ässä nosti tunnelmaa ja tilanteeksi 5 - 9. Tilanteessa 5 - 11 Kankaanpään tilalle tuli Atte Kyrölä. Peli ei vain auennut ankoilla ja tekniselle mentiin tilanteessa 6 - 14. Magyar vaihtui Deliuun tilanteessa 6 - 15. Tuominen otti erän toisen aikalisän tilanteessa 8 - 17. Deliun hyvällä syöttövuorolla Lehti otti varmuuden vuoksi aikalisän jo tilanteessa 13 - 20. Deliun syöttövuorolla noustiin jopa viiden pisteen päähän, mutta sitten Hurrikaani meni menojaan. Erä vieraille lukemin 17 - 25.

Neljäs erä ankkaparven osalta alkoi avauskuusikolla. Ankat saivat jälleen pelivireen päälle ja tekniselle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 - 13, kun Miro Määttänen torjui Antti Ropposen hyökkäyksen. Teknisen jälkeen Hurrikaani tiivisti torjuntaansa ja Tuominen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 14 - 15. Tasaisesti mentiin, mutta Hurrikaani tiivisti taas torjuntaansa ja tilanteessa 18 - 20 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Määttäsen pommin jälkeen Lehti otti aikalisän tilanteessa 20 - 20. Lehti otti toisen aikalisän eräpallotilanteessa 24 - 23. Lopussa Hurrikaani näytti jälleen vahvuutensa ja Toiviaisen ollessa syöttöruudussa erä lopulta loimaalaisille lukemin 24 - 26 ja koko ottelu 1 - 3.

Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

- Meillä oli tänään ennen peliä kaikki avaimet käsissä niistää pisteitä. Me emme vain ratkaisuhetkillä olleet vahvasti hetkessä kiinni, läsnä. Saadaksemme pisteitä meidän energiataso ja tekemisen taso pitää olla korkealla.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Meillä oli tänään tilaisuus, mutta sitä ei käytetty. Koko ajan syötettiin sormille ja eri riittävän vahvaa leijaa. Heti kun saatiin syöttöä hihalle, niin saatiin Hurrikaanin peliä rikki. Kolmannessa erässä jäi energiamme koppiin.

Maksim Buculjevic, Hurrikaani

- Meillä oli vaikea tilanne lähteä peliin. Keskeisiä pelaajia oli poissa ja vieläpä päävalmentaja Lauri Rantanenkin. Meiltä peli ei lähtenyt kunnolla käyntiin. Mutta varsinkin pitkän tauon jälkeen tulimme vahvasti, vaikka ankatkin pelasivat hyvin neljännen erän.

Päävalmentaja Jukka Lehti, Hurrikaani

- Hyökkäys toimi todella hyvin. Ensimmäisen erän häviö oli myös meistä kiinni. Ei oltu lopussa riittävän vahvoja. Vastaanotto oli tänään hyvä ja kokonaisuutena pelimme oli suht ehjää. Jokaisessa joukkueessa muuten pitäisi olla yksi Tapio Toiviainen.

Otteluisäntä Normek palkitsi ottelun parhaana Vantaa Ducksista Toni Kankaanpään ja Hurrikaanista Maksim Buculjevicin.

Sampo Volley osasi vieraalla kotikentälläkin

Sampo Volley kuittasi kotivoiton Vieremällä Team Lakkapäästä suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-20, 25-16, 25-19).

Vieremällä toteutettu "Liikunnan Superviikko" piti sisällään monenlaista urheilutapahtumaa: Salibandyturnaus, hiihdon maakuntaviesti, jääkiekon talavilassikko Ponsse-KalPa, sekä Mestaruusliigamatsi Sampo Volley - Team Lakkapää. Kaikki tapahtumat keräsivät hyvin porukkaa ja myös lentopalloa oli tullut seuraamaan yli 400 henkeä, eli Vieremän liikuntahalli oli jokseenkin täyteen tupattu.

Sampo oli saapunut paikkakunnalle jo aamutreeneihin ja käytti päivän odottelutunnit lepoon Ponssen vierastalossa, sekä yritysvierailulla metsäkonejätin tehtaalla. Erikoisemmasta päiväohjelmasta huolimatta kotijoukkue onnistui ottelussa ja korjasi voiton suoraan kolmessa erässä. Ikäviä loukkaantumisia mahtui iltaan kaksikin kappaletta, kun avauserän lopulla Ville Heiskanen joutui jättämään leikin kesken ja toisessa erässä kentältä talutettiin vieraiden Jere Mäkinen.

Joel Juurinen, passari, Team Lakkapää:

-Tänään saatiin virtaa penkiltä. Sampo tuli kovalla energialla ja yleisö oli hyvin heidän takanaan. Loppua kohti pystyttiin vastaamaan siihen paremmin. Itsekin pääsin pelin edetessä paremmin sisään ja pystyttiin paremmin Sampoa haastamaan.

Petteri Penttinen, passari, Sampo Volley:

-Itselleni tuttu sali, aikoinaan E- D- ja C-juniorina olen täällä pelannut. Ihan hyvä sali, vaikka pelitilaa saisi olla enemmän. Pelissä meidän syöttö toimi ja saatiin torjunta-puolustuspeliä pelattua hyvin. Ihan ok peli.

Henri Tuomi, päävalmentaja, Team Lakkapää:

-McKayn nilkka ei kestänyt pelaamista, passin laatu kärsi eikä kaverit päässeet hyökkäämään. Mäkinen pelasi hyvin, sitten meni polvi. Koskela tuli kolmanteen erään semmoisella ryminällä, että saattaa jopa tehdä lauantaisen pelaajavalinnan helpoksi. Sitä ilmettä kaivataan, se on osalta jätkistä unohtunut täysin ja sen myötä peli oli mitä oli kaksi erää. Ihan ei vaan paukut riittäneet kolmoserässä, Raadik tuli torjunnan päältä ratkaisutilanteissa.

Timo Tolvanen, päävalmentaja, Sampo Volley:

-Ihan kiva, että homma jatkuu raikkaana. Aina kun tullaan uusiin olosuhteisiin, niin mietityttää saadaanko hommaa toimimaan mutta koetettiin tehdä asiat hyvin, että pystytään pelaamaan normaalia peliämme. Kiitos yhteistyökumppanillemme Ponsselle, että saimme sieltä lepopaikan ja tutustua myös Ponssen toimintaan. Samoin kiitos Vieremän kunnalle ja ViLe-92:lle, järjetelyt toimi kaikin puolin ja oli mukava olla osana tätä tapahtumaa. Hyvinhän se sitten purkautui tuohon peliin. Välillä meni ehkä vähän kouhottamiseksi kun haluttiin esittää hyvää lentopalloa uudellekin yleisölle. Siinä miehiä putoili ja törmäili ja sattui kaikenlaista. Meillä on kuitenkin hyvä ilme tällä hetkellä ja yleensä tulostaulukin tykkää kun lentopallo on mukavaa. Yleispelaajaosasto hieman harmittaa kun miehiä tipahtelee mutta onneksi Leikas on onnistunut siinä, Seppäsen Pekkaa en halua kentälle laittaa. Onnistujina nostan Häyrisen, jatkaa hyviä otteitaan ja Raadikilla myös hyvää tekemistä.

Kokkolan Tiikerit pallon päässä VaLePan kaadosta

Kokkolassa pelattiin värikäs ottelu, joka päättyi kotijoukkue Tiikereiden suruksi 2-3 (18-25, 25-21, 27-25, 15-25, 19-21) VaLePalle.

Avauskokoonpanoissa oli muutamia yllätyksiä: VaLePan libero Florian Ringseis oli kuumeessa ja Olli Kunnari tuurasi häntä. Yleispelaajana Kunnarin paikalla oli Peetu Mäkinen. Tiikereiden hakkuri Fredric Gustavsson oli sivussa ja hakkurina aloitti Benjami Montonen. Ottelu naikan Arttu Lehtimäki syöttämässä joka erän aikana.

Ensimmäinen erä näytti siltä, että VaLePa hoitaa ottelun rutiinillaan. Ero Tiikereihin kasvoi tasaista tahtia. Tilanteessa 5-8 Mikko Esko iski toisesta kosketuksesta ja osui suoraan Benjami Montosta nenään. Tilalle tuli Teemu Lahti, joka yleensä pelaa yleispelaajana. Erän aikana Tiikerit käyuttiv’t kaikki aikalisänsä, mutta VaLePa ei tarvinnut yhtäkään. Erän lopussa Niko Suihkonen tuli Erik Sundbergin tilalle.

Toisessa eräässä Benjami Montonen palasi kentälle, mutta erän loppupuolella Teemu Lahti palasi hakkuriksi ja piti paikkansa ottelun loppuun saakka. Erä alkoi Tiikerijohdossa ja VaLePa käytti aikalisänsä jo alkuvaiheessa (tilanteissa 3-0 ja 5-1). Ennen teknistä aikalisää Tiikerijohto uhkasi supistua, mutta Antti Leppälän kaksi ässää palautti tilanteen aiemman mukaiseksi. VaLePa kiri vielä kertaalleen tasoihin tilanteessa 18-18, mutta VaLePan virheet toivat erän Tiikereille.

Kolmenteen erään tuli Teemu Lahti hakkuriksi alusta alkaen. VaLePa piti otetta alussa hallussaan ja johti jo kuudella pisteellä (8-14) ja myöhemmin uudelleen viidellä pisteellä (17-22), mutta Tiikerit repi erot kiinni ja vei erän jatkopalloilla.

Neljännessä Erik Sundbergin tilalle tuli pysyvästi Niko Suihkonen. VaLePa otti heti tilanteen haltuunsa ja Urpo Sivulan rinnalla keskipelaajat Tommy Carmody ja Markus
Kaurto tekivät tuhojaan. Erä tylyin numeroin VaLePalle.

Viides erä alkoi Tiikereiden otteessa. Antti Leppälä mm. torjui Tommy Carmodyn ja teki perään pisteen Carmodyn nenän edestä. Hyvän alun jälkeen tiikerit menettivät otettaan ja tilanne tasoittui 5-5:een. Tämän jälkeen kumpikaan joukkue ei saanut kahta pistettä suurempaa eroa koko erän aikana. Taas mentiin jatkopalloille ja Tiikereillä oli neljä erä- ja ottelupalloa. VaLePan kolmas ottelupalo ratkaisi ottelun VaLePalle. Suurta dramatiikkaa, sanoi joku yleisöstä.

Sami Kurttila, VaLepa:

- Kolme tuntia sitten kerroin (ennakkoinfossa), että vastassa on työteliäs ja hyvä joukkue. Ei voi muuta kuin hattua nostaa. Tiukkaa vääntöä. Meiltä oli huolimatonta peliä, varsikin jatkopalloissa. Tällaiset pelit kasvattavat nuoria pelaajiamme. Tiikereillä oli monta ottelupalloa, muttei pelimme murtunut. Vähemmän pelanneet yleispelaajat vastasivat huutoon.

Antti Leppälä, Tiikerit:

Kolmannessa erässä mentiin hienosti ohi, Voitettiin se sitten selkeästi. Yllättävän vähän meillä oli hyökkäysvirheitä. Oli mukavaa lentopalloa ja tasaista vääntöä. Hieman harmittaa tappio. Olen kuitenkin ylpeä pelistämme. Varmasti yllätti monet, kun Gustavssonkin oli sivussa.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Lähtökohtaisesti kun Gustavsson oli poissa, oletettiin, että peli menee 3-0 VaLePalle. Olen tosi ylpeä joukkueesta. Harmittaa, kun Antti Leppälä ei palkita koskaan. Hänen työmääränsä oli valtava. Otettiin ihan hatusta se, että Teemu Lahti pantiin hakkuriksi. Benjami Montosen saama tälli Mikko Eskon iskusta sotki kuviomme. Pelimme taso selkeästi noussut sitä mitä se syksyllä VaLePaa vastaan oli. Vähän oli rutiinin puutetta viidennen erän ratkaisupalloissa. Vähillä virheillä pyrittiin pelaamaan, mutta välillä olisi tarvinnut olla julma.