Seuraa meitä somessa:

Upeasti yhdeksän joukkuetta Mestaruusliigasta lentopallon Eurocupeihin

11.06.2018

Suomalaisjoukkueita nähdään ennätysmäärä, eli yhdeksän, ensi kauden (2018-2019) lentopallon Eurocupeissa. Joukkueet osallistuvat Mestarien liigaan, CEV Cupiin sekä Challenge Cupiin. Mukana on viisi naisten- ja neljä miesten joukkuetta.

Mestarien liigassa eli virallisesti CEV Volleyball Champions Leaguessa ovat mukana hallitsevat Suomen mestarit eli Hämeenlinnan Lentopallokerho (naiset) ja VaLePa Sastamala Tampere (miehet), jotka pelaavat ML:aa nimillä Hämeenlinna ja VaLePa. Hämeenlinna oli mukana viimeksi Mestarien liigassa edelliskaudella ja VaLePa Sastamala viime kaudella aina lohkovaiheessa asti.

Mestarien liigassa 18 joukkuetta on saanut niin naisissa kuin miehissäkin rankingin perusteella suoran paikan lohkovaiheeseen ja kaksi muuta paikkaa selvitetään molempien sukupuolien osalta alkukierroksilla 1-3, joihin myös suomalaisjoukkueet osallistuvat.

CEV Cupiin mukaan lähtevät viime kauden Mestaruusliigan hopeajoukkueet eli naisissa LP Viesti (LP Salo) ja miehissä Hurrikaani Loimaa.
Challenge Cupiin on ilmoitettu mukaan naisissa LP Kangasala ja LiigaPloki sekä miehissä Perungan Pojat ja Savo Volley. Lisäksi Pölkky Kuusamolle on anottu paikkaa Challenge Cupiin. LiigaPloki ja Savo Volley osallistuvat nyt Europeleihin ensimmäistä kertaa.

Viime kaudella mukana oli Suomesta seitsemän joukkuetta, kolme miehissä ja neljä naisissa.

  Takaisin