VaLePa 16 joukkoon CEV Cupissa

17.01.2017

VaLePa Sastamala eteni tiistaina 16 parhaan joukkoon miesten lentopallon CEV Cupissa. VaLePa voitti otteluparin toisessa osaottelussa vieraissa tanskalaisen Gentofte Volleyn 0-3 (23-25, 29-31, 21-25). Avauspelinhän VaLePa vei kotonaan 3-0.

Seuraavalla kierroksella 16 parhaan joukossa vastaan tulee italialainen viime vuoden Mestarien liigan finalisti Diatec Trentino, ellei Hurrikaani-Loimaa tee keskiviikkona Italiassa maamme seurajoukkuehistorian ylivoimaisesti kovinta temppua.

Ottelu oli hyvin samantyyppinen kuin aiempi osaottelu Sastamalassa, Gentofte puolustaa ja VaLePa hyökkää kerta toisensa jälkeen. Oman mausteensa peliin toi myös venäläispäätuomari, jonka pelitempo oli varsin kiivas. Mikko Esko joutui käymään myös useaan otteeseen tiedustelemassa tuomioiden perusteita päätuomarilta.

VaLePa lähti otteluun seitsikolla Esko, Kunnari, Guymer, Sivula, Jokinen, Carmody ja Korhonen. Gentofte aloitti niinikään ykkösseitsikolla Mikkelsson, Hartmann, Sorenssen, Bonnesen, Gade, Özari ja Moret

Ensimmäinen erä alkoi räväkästi VaLePalta. Vastaanottoon päästiin heti kiinni ja hyökkäys kulki varsin hyvin. Gentofte alkoi saada vaimennuksia ja puolustuksia, mutta VaLePa teki hyvää tulosta syöttöruudussa Kunnarin ja Sivulan avulla. VaLePa vei erää parin pisteen kaulalla ja piti sen loppuun asti.

Toinen erä alkoi Olli Kunnarin syöttöilottelulla. Lyhyttä pitkää, rullaa kovaa ja tuloksena pari ässää ja paha. VaLePa hallitsi erää pitkään, mutta Gentoften torjunta puolustus sai hetkeksi hyvän otteen VaLePan hyökkääjistä ja tilanne tuli tasoihin. VaLePan keskittyminen pysyi kovana ja jatkopalloja taottiin kenttään. Gentofte otti eräpallon itselleen jälleen pitkän pallorallin jälkeen, jonka Hartman löi VaLePan kenttään. VaLePa antoi kuitenkin takaisin ja otti edun itselleen. Hyvillä tehoilla hyökännyt Hartman jäi lopulta Jake Guymerin torjuntaan ja VaLePa varmisti upeasti jatkopaikan!

Kolmanteen erään Sami Kurttila laittoi kentälle Eskon, Chourion hakkuriksi, Sivulan ja Kunnarin laitoihin ja Guymer sekä Carmody keskelle. Erä eteni tasatahtia hyvinkin pitkään. Peetu Mäkinen tuli Sivulan tilalle hihaosastolle ja vain hetkeä myöhemmin Joonas Oksala asteli keskelle. Mäkinen hyökkäsi komeasti kakkospuolelta ja hetkeä myöhemmin Jokke syötti ässän. Jake Guymerin syöttövuorolla VaLePa karkasi. Ässä ja perään Oksala painoi vastapallon kenttään. Vain hetkeä myöhemmin Oksala kiersi kenttää torjuttuaan Özarin neloslaidasta. VaLePa sai turvallisen johdon, jonka se piti loppuun asti.

Ottelusta ei ole tilastoja, koska CEV serveri ei ottanut toimiakseen koko ottelun aikana. Olli Kunnari oli tehokas erityisesti syötössä ja vastaanotossa. Mikko Eskon peli rauhoitti usein tilannetta kun tilanne oli tiukka. Pari komeaa peippiä Mikolta tulivat myös sopiviin paikkoihin. Gentoftelta Hartman ja Özari olivat joukkueensa tukipilarit.