VaLePa haastoi Trentinon oikein kunnolla

16.02.2017

Viime kauden Mestarien liigan finalisti Trentino oli kaksi ensimmäistä erää suurissa vaikeuksissa VaLePan kanssa kotikentällään, mutta eteni kuiteniin 3-1 -voittoon ja jatkoon CEV Cupissa.

Trentino Diatecin voittonumerot toisessa osaottelussa olivat 3-1 (22-25, 30-28, 25-12, 25-20). Näin suomalaisten miesjoukkueiden pelit ovat Eurocupeissa tältä kaudelta pelattu.

Vahvasti aloittanut VaLePa sai kotijoukkueen pelin sekaisin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kovien yksilösuoritusten ansioista Trentino nousi kuitenkin peliin mukaan. Upeassa ottelussa oli 2352 katsojaa.

Aloituskokoonpanot: VaLePa; Esko, Kunnari, Guymer, Sivula, Mäkinen, Carmody ja Korhonen
Trentino; Giannelli, Urnaut, Van De Voorde, Stokr, Antonov, Sole ja Colaci

VaLePa aloitti pelin vahvasti ja ennakkoluulottomasti. VaLePan pelaajista näki, että nyt on kaikki pelissä, erityisesti Urpo Sivula oli vakuuttava. VaLePa torjui ja puolusti tehokkaasti Trentinon kovia hyökkäyksiä ja Sivula mätti jatkopalloja kenttään. Trentinolla aloittanut yleispelaaja Oleg Antonov oli VaLePan syöttöjen kohde ja vastaanottoa saatiinkin hyvin irti. VaLePan jäätävä vastaanottohyökkäys pelaaminen pehmitti Trenton tähtisikermän. VaLePa ei päästänyt toiseen tekniseen aikalisään saavutettua 4 pisteen johtoa käsistään ja saalisti ensimmäisen erävoiton ottelusarjassa. Sivulan tehot erässä 10/+8.

Toinen erä alkoi myös VaLePan hallinnassa. Olli Kunnarin syötöllä päästiin heti karkumatkalle. Side-out pelaaminen oli edelleen tehokasta, eikä VaLePan vastaanotto murtunut. Trentinon valmentaja alkoi haroa kiihkeämmin tukkaansa samalla kun passari Simone Giannelli vaati hyökkääjiltään kovempia tehoja. Trentino vaihtoi Pippo Lanzan Antonovin tilalle ja Gabriele Nellin hakkuriksi Jan Stokrin tilalle. Trento otti Sivulaa kovemmin kiinni ja tehot tippuivat, mutta keskarikaksikko Guymer&Carmody nosti profiiliaan. Päivän kovimman paterin tarjoili toisessa erässä juuri Carmody. Trentino tuli kuitenkin pikkuhiljaa takaa. Erä meni jatkopalloille, joissa nähtiin mahtavia ralleja ja puolustuksia. Kunnarin ässällä VaLePa sai jo eräpallon, mutta Trento hoiti tilanteen. Trentinon eräpallossa Urnaut pisti hirveän syötön, joka nousi vastapalloksi. Toiselta laidalta kenttää juossut Mikko Esko torjuu upeasti Simon Van De Voorden vastapallon ja erä jatkuu. Heti seuraavassa pallossa Esko torjuu Lanzan ja taas on eräpallo. Lanzan kova syöttövuoro kuitenkin päättää erän vieraille hurjan taistelun jälkeen.

Kolmas erä alkoi VaLePalta heikosti. Pari lyöntiä torjuntaan ja ässä alkuun murensivat pukkipaitojen itseluottamusta. Peli pysähtyi täysin ja hetkeen VaLePa ei onnistunut suorituksissaan. Erä oli nopeasti kääntynyt Trentolle. Pelin seottua Trento meni menojaan eikä antanut VaLePalle mahdollisuuksia pienestä piristymisestä huolimatta. Kolmas erä Trentolle, mikä ratkaisi samalla jatkopaikan CEV-cupissa kotijoukkueelle.

Neljäs erä alkoi myös isäntien johdossa. Paljon hyökkäysvastuuta saaneet Trentinon keskimiehet paukuttivat komeita kuvioita paineettomassa tilanteessa. VaLePa taisteli kovasti erän puolivälissä ja oli Trentinon kannoilla, kunnes jälleen Lanzan ja Nellin syöttövuoroilla vastaanottajille tuli ongelmia ja suoria pisteitä vastustajalle. Trentino vei neljännen erän lopun ennen kaikkea vahvalla syötöllään.

Parhaat pistemiehet olivat: VaLePa; Sivula 19+4 ja Kunnari 14+2. Trentino; Sole 16+14 ja Van De Voorde 15+12

VaLePa todisti sarjassa, että se kuuluu myös Euroopan huippujoukkueisiin. VaLePa haastoi tosissaan Trentinoa 5 kokonaista erää. Nälkää sarjasta varmasti jäi ja se käytetään kauden viimeiseen tavoitteeseen eli taistoon suomenmestaruudesta.