VaLePa hoiteli Lakkapään tyylillä

05.02.2018

Liigakärki VaLePan puhdas kotitili sai maanantaina jatkoa, kun se otti kahdennentoista kotivoittonsa kuluvalla kaudella Team Lakkapäästä erin 3-0 (25-18, 25-17, 25-18).

Aloituskokoonpanot
VaLePa Esko, Carmody, Kaurto, Kunnari, Sundberg, Sivula, Ringseis L
Lakkapää McKay, Grant, Walsh, Palokangas, Domecus, Schouten, Davies L

Talvisen kauniina Runebergin päivänä kansa kokoontui Vexve Areenalle ihailemaan huipputason lentopalloa. Otteluisäntä Astora sekä Huittisten Säästöpankki toivat yhteensä yli 40 vierasta otteluun. Joukossa paljon sellaisiakin, jotka eivät ole aiemmin saaneet tutustua lajiin. Pelissä nähtiinkin muutamia todella näyttäviä suorituksia. Varsinkin kotijoukkue onnistui hienosti.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. Lakkapää johti 9-8 ja sen pisteistä viisi tuli VaLePan virheistä. Kaksi niistä oli Lakkapään ässäsyöttöjä. Markus Kaurto otti torjunnan Palokankaasta 12-10. Sitten vielä kaksi pahaa syöttöä, joista toinen ässä. Esko-Kaurto toimi erässä näyttävästi. VaLePan kiristäessä otettaan Lakkapää alkoi tehdä virheitä. Hakkuri Schoutenille tuli erään 4 suoraa hyökkäysvirhettä.

Toisessa erässä VaLePa siirtyi Olli Kunnarin ja Tommy Carmodyn ja Eri Sundbergin syöttövuoroilla selkeään 16-9 johtoon. Pukkipaitojen johtaessa 17-12 Lakkapään hyvin pelannut passari Joshua Mckay loukkasi jalkansa. Lakkapään valmentaja Henri Tuomi alkoi tehdä vaihtoja ja Jouni Palokangas vaihtui Jere Mäkiseen ja hakkuri Casey Schoutenin tilalle tuli Niko-Matti Koskela.

Pitkän tauon jälkeen VaLePan rento, mutta keskittynyt pelaaminen jatkui. Lakkapäällä oli vaikeuksia päättää hyökkäyksiä ja kotijoukkue meni menojaan. Lakkapää ei löytänyt keinoja VaLePan torjunnan ja puolustuspelin selättämiseksi.

Ottelun näyttävintä antia olivat Mikko Eskon näyttävät kombinaatiot keskimiesten Markus Kaurto ja Tommy Carmody kanssa. Olli Kunnari pääsi kutkuttavasti käyttämään temppuvalikoimaansa. Ilahduttavaa oli myös, että VaLePa pystyi pelissä ottamaan 11 torjuntaa.

Lakkapään pelin tehot olivat liiaksi keskimiesten Danny Grant ja Bobby Walsh varassa. Joukkueen hyökkäystehot jäivät vaatimattomiksi.

Otteluisäntä Astora palkitsi parhaina keskimiehet Markus Kaurton ja Danny Grantin.

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja

- Oli tasapainoin esitys koko pelin ajan. Pikkujuttuja mitä joukkueen sisällä painotin niin on menty eteenpäin. Vaikka pelejä on paljon niin olemme saaneet tehdä fyysiikka harjoitteet ja pian ollaan ajankohdassa että pelataan joka toinen päivä. Torjunta-puolustus oli tänään hyvällä tasolla.

Valepan paras pelaaja Markus Kaurto

- Alkukaudesta oli hermoilua peliin lähtiessä mutta nykyään peli on rentoa ja on mahtavaa pelata.

Henri Tuomi, Lakkapään päävalmentaja

- Meidän peli ei kestä sitä että Palokangas oli selkäjumissa ja Schoutenin hyökkäys ei riittänyt. Vastaanotto oli hyvä ja ensimmäinen erä oli otettavissa. Avainpelaajien pitää pelata paremmin jotta pärjätään. Uusi libero Jeremy Davies menee erä erältä parempaan. Meillä on ne aseet mitä pelien voittaminen vaatii mutta täytyy kaivaa ne esille.