VaLePa ja Sampo löivät kotivoitot

18.02.2018

Liigakärki VaLePa ja -kolmonen Sampo Volley ottivat sunnuntaina puhtaat 3-0 -kotivoitot. Sastamalassa tappion kärsi LEKA Volley ja Pielavedellä Rantaperkiön Isku.

LEKA Volleysta ei ollut VaLePan kiusaajaksi

VaLePa Sastamala löi helposti melkoisen viikon päätteeksi Sastamalassa vierailleen LEKA Volleyn 3-0 (25-19, 25-16, 25-14).

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Carmody, Kaurto, Mäkinen, Sundberg, Sivula, Ringseis L
LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Karinen, Kaislasalo, Silventoinen.

Sekä VaLePa että LEKA Volley lähtivät haastavasta tilanteesta sunnuntain peliin. LEKAlla oli lauantaina heikosti sujunut ottelu Hurrikaania vastaan. Myös VaLePa oli vaikeuksissa eilisessä Ducks-pelissä, koska joukkue ei ollut vielä palautunut Saksan matkasta.

VaLePa löysi peliin yllättävän energialatauksen eikä väsymyksestä näkynyt merkkiäkään. Peetu Mäkinen tuli tuoreena miehenä aloituskokoonpanoon. Peetu pelasikin ennakkoluulottoman ottelun. Hän teki hyökkäyksessä koko pelissä vain yhden suoran hyökkäysvirheen ja tappoi palloja 63%:n teholla. Peetu hyökkäsi välillä voimahyökkäyksiä ja toisena hetkenä vaikeissa tilanteissa yläkäsistä yli rajojen. Urpo Sivula pelasi myös erinomaisen pelin. Upi oli erityisen vahva aloitussyötöissä, kolme ässää ja eniten syöttöjä pelissä.

Markus Kaurto jatkoi siitä, mihin eilen jäi, 15/+14 kolmieräisessä pelissä. Hyvän hyökkäyspelin (83%) lisäksi Kure otti 3 torjuntaa. Mikko Esko pyöritti peliä jälleen juonikkaasti. Eilen ensimmäisen liigapisteensä tehnyt lyhyttukkainen Arttu Lehtimäki syötti myös tänään ässän.

LEKAn vaikeudet alkoivat ensimmäisestä aloitussyötöstä, jonka Mesko syötti ässäksi. Kaikkiaan VaLePa syötti 11 ässää. VaLePa syötti Upin johdolla painavasti, mutta LEKAn vastaanottajillekin jäi petrattavaa. Passari Aleksi Lankinen joutui liiaksi juoksemaan pallojen perässä. Tästä syystä LEKA ei päässyt mukaan VaLePan kyytiin. Parhaiten VaLePan iskuvoimaan vastasi Samuli Kaislasalo.

VaLePa voitti pelissä puolustukset. Osin syynä oli VaLePan hyvä torjunta-puolustuspelaaminen, mutta toisaalta pukkipaitojen hyökkäysvoima oli selvästi kovempi. VaLePa hyökkäsi 79 kertaa, joista tuli 48 pistettä, LEKA 78 kertaa 28 pistettä.

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja

- Rauhallinen ja tasapainoinen esitys koko joukkueelta. Tämä oli tuntimäärällisesti meidän kovin viikko. Kuume kiertää näköjää koko porukan, tänään libero Ringseis pelasi flunssaisena. Huomenna palautellaan, tiistaina salille ja keskiviikkona Kokkolaan Tiikereiden vieraaksi.

Valepan paras pelaaja Peetu Mäkinen

- Mukava päästä näyttämään alusta asti, mie tykkään vaan pelata. Tämä antaa itseluottamusta kun onnistuu.

Jukka Tuovinen, LEKA Volleyn päävalmentaja

- Samankaltaiset pelit tänään kuin eilen. Vastaanotto pitäisi olla parempaa, se oli vaatimatonta. Hyökkäyksessä tuli kaveriin iso ero. Jos halutaan näitä isoja haastaa niin puolustus pitää olla myös paljon parempaa. Tulevana tiistaina pelataan kotona ja perjantaina Loimu vieraissa.

LEKA Volleyn paras pelaaja Samuli Kaislasalo

- Ei voi olla tyytyväinen, rumasti tuli turpiin. Ei saatu puolustuksia, siinä oltiin selkeästi huonompia.

Otteluisäntä ThermiSol palkitsi VaLePan parhaan Peetu Mäkisen ja LEKAsta Samuli Kaislasalon.

Sampo Volleylla puhas viikonloppu

Sampo Volley hoiti tuplaviikonlopun mallikkaasti, kun se voitti Rantaperkiön Iskun sunnuntaina kotisalissaan Pielavedellä suoraan 3-0 (25-23, 25-18, 25-23). Viikonloppu tuotti siis täydet kuusi pistettä.

Ottelun avauserässä Sammon syöttö jyräsi vastustajan ja paikkasi sillä heikompia osa-alueita. Avauserään kirjattiin kotijoukkueelle kuusi ässää. Toisessa erässä Iskun hyökkäys pehmeni hiukan ja lyönnit jäivät torjuntaan, mutta taisteluilme vierailla säilyi hyvänä erän loppuun saakka. Päätöserässä Sammon vastaanotto parani ja se näkyi heti myös hyökkäystehoissa. Erä oli siitä huolimatta tiukka.

Mika Mäntylä, Isku:

-Harmittaa. Vastustaja syötti tosi hyvin ja jouduttiin hyökkäämään vähän huonommista paikoista eikä niihin oikein riittänyt maltti, eikä myöskään saatu vastattua siihen omala torjunnalla. Kirpaiseva tappio, varsinkin tuo kolmas erä.

Aleksi Kaatrasalo, Sampo:

-Hyvät tunnelmat viikonlopusta. Tänään oli eilistä parempaa tekemistä. Isku pelasi ajoittain niin hyvin, että sillä pitäisi olla korkeammallakin sarjataulukossa. Muutamalla pisteputkella päästiin ratkaisemaan eriä.

Oskar Muurinen, Iskun päävalmentaja:

-Sampo syötti koko ottelun hyvin, mutta kuutta vastaanottovirhettä yhteen (1.) erään se ei kestä. Silti tapeltiin erän loppuun asti erävoitosta. Tänään olisi pitänyt olla jaksaa olla pikkuisen kärsivällisempi hyökkäyksessä, tehtiin siinä tyhmiä valintoja ja Sampo keräsi paljon torjuntoja. Nyt päästään nauttimaan tiukoista erien lopuista, mutta siellä 1-2 palloa maksaa helposti erävoiton.

Timo Tolvanen, Sammon päävalmentaja:

-Oltiin Lohimaassa yötä jotta saatiin lepo maksimoitua ja haluttiin myös vetää aamutreenit täällä Pielavedellä. Meille on ollut vähän hankalia nämä Pielaveden pelit, varsinkin syötön osalta. Tänään syöttö toimi tosi hyvin. Päätöserässä pelattiin parasta vastaanottoamme ja parasta hyökkäyspeliämme mutta siitä huolimatta oltiin välillä aika nesteessä, se kertoo siitä, että Iskukin on pelannut hyvin. Tuli ihan vanhat hyvät ajat mieleen tästä väännöstä Iskua vastaan.