Seuraa meitä somessa:

VaLePa vakuuttava Raisiossa

10.12.2017

VaLePa palasi Mestareiden Liigan avausvoiton jälkeen kotoisille parketeille vakuuttavasti. Se ei antanut kotijoukkueelle sunnuntaina mitään mahdollisuuksia, vaan haki Loimun kotiluolasta Raisiosta vakuuttavan 3-0 vierasvoiton.

Kaksi ensimmäistä erää oli vierailijoiden näytöstä, mutta kolmannessa erässä Loimu sai nostettua tasoaan ja pystyi haastamaan VaLePaa. Erävoittoon asti kotijoukkueen puristus ei kuitenkaan riittänyt.

Loimu lähti otteluun ilman Ossi Rumpusta, joka debytoi samalla kellon lyömällä tämän kauden osalta Saksan Bundesliigassa. VaLePan avausmiehistä oli sivussa hakkuri Urpo Sivula. Tähtihakkurin ollessa kotona ja Ville Sorvojan loukkaannuttua paikkansa avauksessa sai farmijoukkueesta mukaan nostettu Anssi Vesanen. Kokenut pelimies nautti Mikko Eskon herkullisesta tarjoilusta ja palkittiin vierailijoiden parhaaksi pelaajaksi Naantalin Aurinkoisen täytekakulla.

Vierasjoukkueen pelaajakommentit: Mikko Esko

- Hyvä peli pelattiin tänään. Varsinkin kahdessa ekassa hyvä keskittymine., oikeastaan kolmannessakin mutta Loimu pelasi siinä paremmin. Vesasen Anssille oikeastaan ensimmäinen peli Mestaruusliigassa meidän hakkurina ja onnistui todella hyvin. Oli kyllä kaikin puolin hieno ottelu. Tasapainoinen esitys ja hyvä ilme kentällä.

Kotijoukkueen pelaajakommentit: Verneri Vetriö

- Meillä oli ekassa erässä vastaanottovaikeuksia. Ossin lähtö tuli aika yllättäen täältä pois eikä saatu ryhmitystämme oikein kunnossa. Toisessa erässä parannettiin vastaanottoa, mutta ei saatu palloa tapettua. Kolmannessa erässä oli ihan hyvä peli-ilme ja vastaanottokin toimi. Tärkeissä tilanteissa tehtiin vaan virheitä tänään ja VaLePa pelasi hyvää peliä.

Vierasjoukkueen valmentajakommentit: Sami Kurttila

- Ei nämä voitot pelkästään paikalle ilmestymällä tule. Meillä oli kaksi teemaa tähän peliin – kansallisen sarjan klaaraaminen kansainvälisten pelien lomassa ja kahden kauden alussa mukana olleen hakkurin puuttuminen. Meidän peli oli tänään ehjää ja Sundberg parantaa peliään koko ajan.

Kotijoukkueen valmentajakommentit: Christophe Achten

- Kaksi ensimmäistä erää ei ollut hyvä meiltä. Tauon jälkeen päästiin sentään vähän lähemmäs omaa tasoamme, mutta noin vahvaa joukkuetta vastaan on vaikea pelata, jos he pelaavat yhtä hyvin kuin tänään. Olisi meidän kyllä silti pitänyt pystyä paremmin haastamaan heidät. Menetimme yhden avauksen pelaajistamme, kun Ossi Rumpunen lähti Bundesliigaan, joten meidän pitää löytää kuusikon balanssi uudestaan.

Lähitapiolan pisteet:
3 pts Erik Sundberg, VaLePa
2 pts Markus Kaurto, VaLePa
1 pts Mikko Esko, VaLePa

Otteluisäntä Naantalin Aurinkoisen palkitsemat parhaat pelaajat:
Loimu: Verneri Vetriö
VaLePa: Anssi Vesanen

Raision Loimu - VaLePa 0-3
13-25, 12-25, 20-25
Raision Loimu: Naarden 9/+2,Vetriö 7/+2,Siirilä 4/+0
VaLePa: Sundberg 14/+10,Vesanen 13/+9,Kaurto 10/+9
Katsojia: 591

Ottelutilasto

Kuvat: Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin