VaLePa vei kärkipelin - Hurrikaani ja LEKA voittoihin

20.01.2018

VaLePa rutisti erien loput suvereenisti ja kuittasi miesten liigan kärkipelissä voiton suoraan kolmessa erässä. Puhtaat voitot nappasivat myös Hurrikaani-Loimaa sekä LEKA Volley.

LEKA Volley vei kaikki erät Varkaudessa

LEKA Volley ei antanut Kokkolan Tiikereiden yllättää joukkueen viime kautisen valmentajansa Tapio Nissinen johdolla, vaan kuittasi Varkaudessa pisteet 3-0 (25-22, 25-18, 25-17).

LEKA sai pidettyä Tiikereiden hakkurin Fredric Gustavssonin tehoissa 20/+10, joka oli yksi voiton perustoista. Gustavssonin joukkuekaverit saivat yhdessä kasaan 26/+8.

Kotijoukkueen kirkkain nimi oli lauantai-illassa 17/+12 tehnyt Redi Koci.

1. erä: Tiikerit aloittaa vahvasti Gustavssonin syöttövuorolla. Pahat syötöt nousevat hyvin LEKA:lta ylös mutta Tiikereiden torjunta on paikallaan 0-2. Torjunta- ja vaimennuspeli toimii myös LEKA:lla. Erän alku menee silti vieraille 4-7. Vahva vaihe LEKA:lta ja peli tasan 7-7. Redi Koci on ollut tehokkain LEKA:n hyökkääjä ja Gustavsson Tiikereiden. Erä etenee tasaisesti, LEKA on ollut hieman tehokkaampi hyökkäämään mutta toisaalta heillä on virheitä pari vastustajaa enemmän. Tekniselle aikalisälle mennään Tiikereiden 13-14 johdossa. Tähän asti ollaan nähty vahvaa vastaanottopeliä molemmilta. Gustavsson, Koci ja Kaislasalo ovat päässeet hyökkäämään muutaman kerran todella näyttävästi. Nissin ensimmäinen aikalisä nähdään tilanteessa 18-16. Virheet vähenee, kun erän loppu häämöttää. Nissin toinen aikalisä eräpallotilanteessa 24-22. Ensimmäinen erä LEKA:lle 25-22 tiukan taistelun jälkeen. Gustavsson peräti 9/+6 (14 hyökkäystä), Koci 6/+3 (9 hyökkäystä). LEKA:n vastaanotto- ja hyökkäysprosentti oli pikkuisen vastustajaa parempaa.

2. erä: Erän alkuun nähdään pitkä, hieno taistelupallo, jonka Tiikerit lopulta ratkaisee edukseen. Tasaisesti edetään 3-3. Kapteeni Lehtonen nappaa ensin torjunnan ja heti perään Jan Helenius ottaa tylysti Gustavssonin kiinni. Nissin aikalisä samassa tilanteessa 6-3. Upeaa puolustuspeliä LEKA:lta ja pitkä pallo tällä kertaa kotijoukkueelle 8-4. LEKA:n peli on parantunut pelin edetessä ja edellisen Hurrikaani-ottelun rähmiminen näyttäisi olevan käsitelty hienosti. Passipeli on ollut huomattavasti tarkempaa ja hyökkääminen siten tehokkaampaa. Gustavssonin hirmupommisyötöt nousevat LEKA:lta hyvin eikä Tiikerit saa hänen syöttövuorollaan isoa etua. Tekninen aikalisä LEKA:n 14-8 johdossa. LEKA:n peli rullaa nyt nätisti ja vapautuneesti. Tiikerit vaihtaa Seppäsen Lahteen tilanteessa 17-10. Tiikerit saa kirivaihteen päälle, kun LEKA tekee virheitä 20-16. Tuovisen aikalisä samassa. Toinen erä LEKA:lle 25-18. Koci erän tehokkain 5/+4. Erityismaininta menee Jukka Lehtoselle (4/+4), joka puolusti erän ratkaisuvaiheissa upeasti ja hyökkäsi 100 % tehoilla. LEKA oli selvästi vahvempi hyökkäyspelissään (61 % / 45 %).

3. erä: Gustavsson tekee harvinaisesti kaksi hyökkäysvirhettä erän alkuun ja LEKA karkaa nopeasti 4-0 johtoon. Tapio Nissille tämä riittää ja hän kutsuu joukot koolle. LEKA on vahva ja se on saanut Gustavssonin kuriin. Tekniselle mennään 14-7 tilanteessa. Vahva syöttö-vastaanottopeli vie LEKA:n selvään johtoon 20-10 ja Tiikerit pyörittää vaihtorulettia. Leppälän syöttövuorolla Tiikerit vielä kirii muutaman pisteen. Tuovisen aikalisä eräpallotilanteessa 24-17. Erä 25-17 ja ottelu pikavauhtia LEKA:lle.

Jukka Tuovinen, LEKA Volley:

- Pelattiin tänään fiksua peliä ja tasainen koko joukkueen hyvä esitys. Ehjä hyvä esitys. Ensimmäisessä erässä oli tiukempaa, mutta siitä alkaen lähti rullaamaan.

Jan Helenius, LEKA Volley:

- Meillä peli rullasi peli alusta alkaen. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta toinen ja kolmas erä oli vapautunutta pelaamista. Tehtiin vähän virheitä ja oltiin tehokkaita hyökkäyssuuntaan.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Ollaan pelattu ihan hyvin viime aikoina, oltiin ehkä vähän väsyneitä tänään. Kaikki kunnia vastukselle, he tekivät tänään kaiken oikein. Meillä ei riittänyt tänään potku vastata haasteeseen. Pikkusen perässä joka osa-alueella.

Kalle Määttä, Tiikerit:

- LEKA oli tänään parempi. Ehkä henkinen bensa oli tänään vähissä. Ensimmäisessä erässä oltiin mukana, mutta sitten kaveri meni ohi. Ei laiteta päätä pensaaseen ja seuraavassa pelissä taas taistellaan.

Hurrikaani oli rauhallinen ja murskasi Iskun

Hurrikaani-Loimaa teki ehjän iltapuhteen kotonaan lauantaina ja löi vierailleen Iskun murskaavasti 3-0 (25-14, 25-16, 25-14). Lukemat (+31 eräpisteen voitto) ovat liigakauden 2017-2018 murskaavimmat tähän mennessä.

Hurrikaanin hyökkäysprosentti oli illassa 51, Iskun vain 26. Lisäksi Isku teki 24 hyökkäysvirhettä tai torjuntaan päättynyttä hyökkäystä Hurrikaanin kuutta vastaan. Iskun aloittaneiden laitapelaajien pisteet/tehot olivat lopulta synkät 21/-9, Hurrikaanilla Tomi Rumpunen teki 11/+10 ja hakkuri antti Ropponen 11/+8.

Nico Nurmesniemi, Iskun paras:

- Pitkän aikaa on peleissä ollut niin, että ollaan mukana erien alussa, mutta sitten ikään kuin luovutetaan, kun kaveri saa muutaman pisteen putken. Treeneissä on näyttänyt hyvältä, mutta jostain syystä peli ei vain aukea.

Antti Ropponen, Hurrikaanin paras:

- Virheiden vähentäminen eli fiksu pelaaminen on ollut teemamme. Myös torjuntapuolustuksemme on parantunut koko ajan. Syyskausi ei mennyt ihan niin kuin odotettiin, mutta nyt kun pelataan vain perushyvää lentopalloa, niin hyvä tulee.

Oskar Muurinen, Isku:

- Vähän nihkeä viikko. Oli sairastelua ja työesteitä, mutta niiden taakse ei saa mennä. Olisin halunnut, että palloja olisi huonoista paikoista otettu torjunnan käsistä omalle puolelle pelattaviksi, mutta nyt ei kärsivällisyys riittänyt. Vastaanottopelimme ei antanut tänään mahdollisuuksia parempaan.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Hyvää, rauhallista tekemistä. Meidän torjuntapuolustuksemme on parantunut, ja syötöllä saatiin kerättyä riittävästi torjuntaa Iskun hyökkäysten eteen. Yhteiset, pitkät bussimatkat ovat hitsanneet joukkuetta yhteen.

VaLePa löi kärkipelissä ETTAn

Erien loput olivat suvereenia VaLePan näytöstä, kun se vei suoraan kolmessa erässä voiton 3-0 (25-20, 25-21, 28-26) liigan kärkikamppailussa ETTAa vastaan kuitaten samalla Oulussa aiemmin kärsimänsä tappion.

Kaikissa kolmessa erässä ETTA oli vähintäänkin tasoissa vielä 20 pisteeseen yllettäessä. Päätöserässä se nousi vielä eräpallotilanteeseenkin, mutta sekään ei tulokseen johtanut.

Tilastollisesti ottelu oli kovin tasainen. Kotijoukkue pääsi lopulta hyökkäämään kuitenkin 18 kertaa enemmän ja sieltä myös tulos kaivettiin 23/+14 tehneet Urpo Sivulan ja passari Mikko Eskon johdolla.

Peli lähti odotetusti käyntiin tasaisesti, mutta niukassa Etta-johdossa. Kotijoukkue pääsi johtoon ensimmäisen kerran 20-19. Sen jälkeen roolia ottivat Upi Sivula ja Olli Kunnari ja vastaavasti Ettalle tuli Pennaselle ja Jokelalle suora hyökkäysvirhe. VaLePan erävoittoa siivittivät Kaurton ässän ja kolme muuta pahaa syöttöä. Sivula oli hyvässä hyökkäysvireessä. Antti Ronkainen oli erässä Ettan tehokkain. Tasokkaassa erässä nähtiin paljon puolustuksen jälkeisiä hyökkäyksiä.

Toinen erä oli melko lailla ensimmäisen kopio. Etta hallitsi erää, mutta taas VaLePa siirtyi ensimmäisen kerran johtoon 20-19. Sivula teki kaksi hyökkäyspistettä erän loppuun ja otti yhden torjunnan. Jiri Hänninen tuli vahvasti vaihdosta, mutta yksi suora virhe ja lyönti Upin torjuntaan käänsivät erän lopullisesti pukkipaidoille. Loppuerän syöttäjänä kunnostautui toinen keskimies, Tommy Carmody.

Kolmannesta erästä tuli ottelun tasaisin. Vaikka pukkipaidat johtivat poikkeuksellisesti jo 10-9 vaiheessa, eteni Etta Ronkaisen syöttövuorolla 20-16 johtoon. VaLePalle tuli tähän vaiheeseen kaksi huonoa vastaanottoa ja suora hyökkäysvirhe. Sami Kurttila oli hereillä ja vaihtoi Kunnarin tilalle Peetu Mäkisen ja Sundbergin tilalle Niko Suihkosen. Molemmat toivat peliin uutta intoa ja onnistuivat. Peetu hyökkäsi kahdesti nelospaikalta tuloksekkaasti ja otti perään torjunnan. Myös Esko otti roolia hyökkäyksessä. Ottelu ratkesi Carmodyn syöttövuorolla Ronkaisen suoraan virheeseen sekä Sivulan torjuntaan Ronkaisesta, Sivula otti pelissä kaikkiaan neljä torjuntaa.

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja:

- Kolmannen erän lopun molempien yleispelaajien vaihto on seurausta siitä että meillä on kulmassa tosi nälkäisiä pelaajia jotka odottavat paikkaa päästä näyttämään. Rankkaa reissaamista alla, tulokseen täytyy olla tyytyväinen.

Valepan paras pelaaja Olli Kunnari:

- Kärkikamppailu sytytti. Erien aluissa oltiin kuutamolla mutta erien lopuissa oltiin hyviä. Hieno suoritus myös kolmannen erän tuoreilta yleispelaajilta, Mäkinen ja Suihkonen, jotka hoitivat homman.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja

- Pelin taso oli hyvä, mutta ei kauheasti kiinnosta pelkästään hyvä puolustuspeli kun pisteitä ei tartu. Voitetaan melkein, mutta siitä on pitkä matka että voitetaan.

Ettan paras pelaaja Niko Haapakoski

- Ihan hyvä peli meiltä joka erää johdettiin. Puolustus peli oli meiltä hyvää. Kaverin kokemus käänsi pelin heille.