Seuraa meitä somessa:

VaLePalle ukrainalaishakkuri - Vahela palaa

13.08.2015

VaLePa on kiinnittänyt riveihinsä nuoren ukrainalaishakkurin, Toni Vahela palaa liigakentille ja Joonas Oksala keskitorjujaksi.

VaLePan 21-vuotias kakkoshakkuri Stanislav Neviadomskyi tulee Ukrainasta. Hänellä on pituutta 202 cm. Sopimus on yksivuotinen, mutta sisältää option jatkosta, mikäli molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. Stanislav on pelannut Ukrainan Superliigaa kolme vuotta ja viimeksi Sumy Khimpromin joukkueessa. He sijoittuivat maansa sarjassa toiseksi. – Tiedän Mikko Eskon hänen Venäjän ajaltaan, hän on minun suuri idolini. Odotan todella innolla tulevaa kauttani Suomessa ja VaLePassa. Olen valmis tekemään kaikkeni kehittyäkseni pelaajana ja tiedän, että täällä minulla on siihen erinomainen tilaisuus, kertoi ”Stas” päällimmäisistä ajatuksistaan Suomeen tulonsa jälkeen. Päävalmentaja Ugis Krastins – Hänen peliotteistaan olen nähnyt vasta videon. Nyt jo voin todeta, että hän tulee sopeutumaan joukkueeseen erittäin hyvin. Hän on tulevaisuuden pelaaja.

VaLePan keskimiesosasto täydentyy mikkeliläisellä Joonas Oksalalla. Hän on 24-vuotias peluri ja hänellä on ykkössarjakokemusta Mikkelin Passareista. Joonaksen opinnot Ammattikorkeakoulun liikkeenjohdon linjalla ovat loppuharjoittelua vaille. Nyt hän haluaa panostaa itsensä kehittämiseen kovassa joukkueessa.

Yleispelaajaosasto vahvistuu varsin tutulla nimellä, sillä Toni Vahela liittyy seuran harjoitusryhmään. Pallovarmana, monipuolisena pelurina hän tulee nostamaan harjoittelun tasoa ja on tarvittaessa käytössä myös peleissä. Toni on tuore Suomen mestari beach volleyssa ja näitä mestaruuksia hänellä on yhteensä viisi. Lentopalloa Toni on pelannut aiemmin liigassa passarina VaLePassa ja Hurrikaanissa ja tuloksena on ollut SM-kulta ja kaksi hopeaa.

Myös valmennuspuoli vahvistuu. Seura haluaa kehittää toimintaansa kokonaisuudessaan. Seuraan tulee päätoiminen valmentaja, joka on ykkösjoukkueen kakkosvalmentaja ja kakkosjoukkueen ykkösvalmentaja. Seuran tavoitteena on nostaa kakkosjoukkue ykkössarjaan ja kehittää edelleen seuran omaa farmitoimintaa. Tarkoituksena on antaa myös toisen asteen lentopallolinjan opiskelijoille tasokas pelialusta kehittymistä varten. Tätä toimintaa tulee vetämään Janne Kangaskokko. Koulutukseltaan hän liikunnanohjaaja (AMK) ja hän on suorittanut ammattivalmentajatutkinnon. Viime kaudella hän valmensi Oulunsalon Vasaman ykkössarjajoukkuetta. Pelaajana hänellä on kymmenen vuoden kokemus lentopallon liigapeleistä ja saavutuksena 5 mitalia, joista kaksi kultaista.

Tom Kaijasilta aloitti työt VaLePan myynti- ja markkinointipäällikkönä elokuun alussa. Kaijasillalla on yli kymmenen vuoden kokemus musiikki- ja kulttuurialan eri osa-alueilta. Juniorivuosina lentopalloakin pelannut Kaijasilta odottaa innoissaan tulevaa kautta ja Vexve Areenan tunnelmaa.

VaLePan liigamiehistö on yhtä vaille valmis. Vielä etsitään keskimiestä. Ehdokkaita tälle paikalle on moniakin. Tarkan seulonnan kautta yritämme löytää osuvimman vaihtoehdon.

VaLePan kauden 2015-2016 liigajoukkue
1 Anssi Vesanen farmisopimuksella Lempäälän Kisasta
2 Urpo Sivula Raision Loimu
3 Antti Esko
4 Elviss Krastins
5 Timo Jokinen
6 Joonas Oksala Mikkelin Passarit
7 Mikko Esko
8 Stanislav Neviadomskyi Sumy Khimprom
9 Keskimies
10 Jarmo Korhonen
11 Toni Vahela
12 Eduard Venski
13 Olli Kunnari
14 Arttu Lehtimäki pelaa farmisopimuksella myös ykkössarjaa Lempäälän Kisassa
Päävalmentaja Ugis Krastins
Kakkosvalmentaja Janne Kangaskokko
Huoltaja Manu Soro
Tilastot Mikko ja Jussi Korpela

  Takaisin