Seuraa meitä somessa:

VaLePan joukkue lähes valmis

20.06.2017

Hallitseva miesten Suomen mestari VaLePa esitteli tiistaina tulevan kauden joukkueensa.

VaLePalla on edessä mielenkiintoinen, mutta vaativa kausi. Luvassa on kovia kansainvälisiä pelejä Mestaruusliigan lisäksi. Joukkueessa pitää olla tasoa ja leveyttä. Mestarien liigan kolmannen kierroksen ensimmäinen osaottelu pelataan 8.11. 2017 ja vastaan asettuu tsekkiläinen Jihostroj Ceske Budejovice. VaLePa pelaa nimellä Ford Store Levoranta SASTAMALA, koska Levorannan Autoliike on yhdessä Ford Storen kanssa VaLePan pääyhteistyökumppani Mestarien liigassa.

Valmentaja Sami Kurttila on tehnyt kovasti töitä joukkueen muodostamiseksi. Hän on pitänyt yhteyttä agentteihin, pelaajiin suoraan sekä selvitellyt pelaajien taustoja. Seuran puheenjohtaja Jarmo Nieminen ja toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie ovat hoitaneet sopimusneuvottelut maaliin. Tulosta on syntynyt ja joukkue on lähes valmis tulevan kauden koitoksiin. Joukkueessa on tasoa ja laajuutta ja useimmat sopimukset ovat kaksivuotisia.

Pitkäjänteinen työ, erinomainen organisaatio ja valmennus alkaa näkyä ja pelaajilla on selkeästi halukkuutta tulla pukkipaitojen riveihin. VaLePalla on koossa 12 pelaajasopimusta. Peetu Mäkisellä on jäljellä edellistä sopimusta vuosi ja Mikko Esko teki jo aiemmin kaksivuotisen jatkosopimuksen. Sen jälkeen sopimuksen ovat tehneet seuraavat pelaajat.

Olli Kunnari, -82, 196 cm, yleispelaaja Olli on jo syksystä 2011 edustanut VaLePaa. Olli on vuodesta toiseen ihastuttanut yleisöä taidokkaalla pelaamisella. Nyt tätä riemua jatkuu vähintään kaksi seuraavaa kautta. Pitkällä ulkomaanurallaan Kunnari on ehtinyt pelata myös Mestarien liigaa ranskalaisen Cannesin riveissä.

Urpo Sivula, -88, 195 cm, hakkuri Upi oli viime keväänä yksi VaLePan mestaruuden takuumiehistä. Upi on lentopallokenttien rämäpää, joka kiitettävästi vastaa huutonsa. Kun peli menee tiukaksi ja ratkaisuhetket lähestyvät, Upi syttyy pelaamaan tosissaan. Sivulankin sopimus on kaksivuotinen, mutta hänellä on ulkomaalaispykälä ensimmäisen kauden jälkeen.

Markus Kaurto -93, 194 cm, keskimies Markus on kotoisin Valkeakoskelta ja hänen nuoruuden intohimo oli korkeushyppy, jossa hän 18-vuotiaana hyppäsi ennätyksensä 205 cm. Lentopallo vei lahjakkaan keskimiehen Lempäälän Jyryn ja Akaa-Volleyn kautta liigaan. Kaurto tunnetaan kovana harjoittelijana ja se on fyysisten ominaisuuksien ohella auttanut häntä kehittymään maajoukkueen vakiokalustoon. Seuraavat kaksi kautta Markus ”Kure” Kaurto haluaa kehittyä VaLePassa.

Erik Sundberg -92, 200 cm, yleispelaaja Erik on pitkä, taitava yleispelaaja ja hän on Ruotsin maajoukkueen kapteeni ja ykkösyleispelaaja. Sami Kurttila on seurannut tarkasti Sundbergin pelejä ja häneen on tehnyt vaikutuksen ruotsalaisen yleistaitavuus. – Erik on tasaisen hyvä kaikilla osa-alueilla, arvioi Kurttila. Sundberg on pelannut ammattilaisena Tsekeissä Ostravassa ja kaksi kautta Belgiassa. Viime kauden hän pelasi Ruotsissa Linköpingin joukkueessa. Ruotsin lentopalloliiton sivujen haastattelussa vaaleahiuksinen Sundberg toteaa, että hänen lempiruokansa on perunamuusi, lihapullat ja hillo.

Niko Suihkonen -99, 191 cm, yleispelaaja Nuoresta iästä huolimatta Nikolla on jo useampi Suomen mestaruus juniorivuosilta Oulun Kiskossa. Hän on opiskellut viimeiset kaksi vuotta Kuortaneella ja pelannut 1-sarjaa ja useita maaotteluita kuuluen ikäluokkansa parhaimpiin pelaajiin. Suihkonen taitaa myös beachvolleyn ja Suomen mestaruus on jo taskussa siitäkin lajista. Niko opiskelee Vammalan lukiossa ja sopimus on kaksivuotinen.

Ville Sorvoja -90, 195cm, hakkuri Villellä on taskussa Suomen cupin voitto 2009 ja Suomen mestaruus 2010 Sun Volleyn riveissä. Tämän lisäksi hänellä on kokemusta liigassa Ettan riveissä. Nöyrä ja kova harjoittelija on kokenut uransa aikana loukkaantumisista, mutta Turussa erikoisortopedin leikkaukset ja hoidot ovat mahdollistaneet, että Ville voi panostaa lentopalloon jälleen täysillä. Villellä oli ottajia tänä vuonna useista liigaseuroista, mutta tuttu valmennus sai hänet valitsemaan VaLePan.

Rami Rekomaa -97, 192 cm, keskimies Rami pelasi viime kaudella Akaa-Volleyn riveissä. Nousukarsintojen yhteydessä kiinnittyi huomio Ramin tilastoihin, koska peleissä Joensuun Rientoa vastaan hän teki isoja pistemääriä keskimieheksi. Nyt Rami haluaa jalostaa omia taitojaan VaLePan kivikovassa ryhmässä.

Arttu Lehtimäki – 96, 185 cm, passari Arttu on VaLePan oma kasvatti, mutta pelasi viime kaudella Lempäälän Kisassa kokeneiden liigajyrien kanssa. Nyt Arttu on palannut juurilleen ja haluaa edelleen kehittyä vaativalla passarin pelipaikalla.

Antti Karttunen -92, 193 cm, yleispelaaja Joensuun Riennon riveistä VaLePaan liittyy mukaan Antti Karttunen. Antilla on liigakokemusta myös Pielaveden Sammosta ja Leka Volleysta.

Olli Saarenmaa -99, 193, yleispelaaja, hakkuri Olli pelasi viime kaudella vahvasti VaLePan 1-sarjajoukkueessa. Tulevalle kaudelle on Ollin kanssa sovittu liigasopimus. Aamuharjoituksissa hän on liigan mukana ja iltaharjoituksissa tarpeen mukaan liiga- tai ykkösarjajoukkueen mukana.

Päävalmentajana jatkaa Sami Kurttila ja kakkosvalmentajana Janne Kangaskokko, Janne on 1-sarjajoukkueen päävalmentaja. Ensi kauden tilastoista vastaa hämeenlinnalainen Arto Weckman.

Arto on aiemmin tehnyt HPK:n, Rantaperkiön Iskun ja LP Kangasalan tilastoja. Huoltajana jatkaa Mauno ”Manu” Soro.

  Takaisin