Seuraa meitä somessa:

Vilponen jatkaa LP Viestissä – Eskonmaa liberopaitaan

19.05.2016

LP Viestin viime kauden paras pistenainen Pauliina Vilponen jatkaa salolaisjoukkueessa myös kaudella 2016-2017. Uutena pelaajana joukkueeseen liitty libero iida Eskonmaa.

Pauliina Vilponen tuli LP Viestin riveihin viime kaudeksi ja oli runkosarjassa joukkueen paras pistenainen tehtyään 351 pistettä. 24-vuotias Vilponen saavutti muun joukkueen tapaan viime kaudella Mestaruusliigan hopeaa ja Suomen cupin mestaruuden.

- Odotan ensi kaudelta ensinnäkin mitalin kirkastumista, sillä viime kausi päättyi valtavaan pettymykseen. Uskon myös että tulevalla kaudella joukkue rakentuu yhtenäiseksi ja voitontahtoiseksi. Myös CEV-cupin ottelut tuovat lisämotivaatiota. Henkilökohtaiseksi tasapainottelen jälleen yliopiston ja treenien välillä, mutta opintojen tyyli eroaa viime kaudesta, ”Pake” kertoo.

Vilponen on jo ehtinyt treenaamaan pari kertaa joukkueen kanssa tutustuen uuden fysiikkavalmentajan Ville Salmen oppeihin.

- Tykkäsin Villen positiivisesta otteesta fysiikkaharjoitteluun ja erilaisesta lähestymistavasta. Uudet harjoitteet ulkona ja kuntosalilla inspiroivat ja niiden avulla uskon kehittyväni paljon fysiikkapuolella.

Urheilutoimenjohtaja/päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on ymmärrettävän tyytyväinen jatkosopimukseen joukkueen peruskiven kanssa.

- Tärkeää saada maajoukkuetason pelaajan kanssa jatkosopimus ja uskon että Pake tulee olemaan ensi kaudella kovempi pelaaja, kun opiskeluissa todennäköisesti vähentyy läsnäolopakko Turussa. Näin hän pystyy samalla enemmän keskittymään harjoitteluun ja varsinkin matkustaminen Salon ja Turun välillä vähenee.

- Pauliina on hyvä valmennettava, koska haluaa oppia koko ajan lisää ja pyrkii aina noudattamaan valmentajien ohjeita ja neuvoja. Hän on mitä erinomaisin joukkuepelaaja ja pelaa aina kovalla asenteella ja tunteella, Lemminkäinen ylistää.

21 vuotta kesäkuun alussa täyttävä Iida Eskonmaa on pelannut Mestaruusliigassa kolme kautta, joista viime kaudella ykkösliberona joukkuessaan Wovo Rovaniemessä.

Raision Loimussa lentopallon kuusivuotiaana aloittanut Eskonmaa siirtyi Raision Urheilijoiden kanssa LiigaPlokiin, josta hän siirtyi Rovaniemelle. Nyt tie käy taas Varsinais-Suomeen.

- LP Viestissä pelaaminen on aina ollut itselleni tietynlainen unelma ja olen iloinen että saaimme sopimuksen aikaiseksi. Tavoitteinani ovat tietenkin Suomen mestaruus ja henkilökohtaisella tasolla kehittyminen sekä ehjä kausi. Olen myös valmis tekemään paljon töitä, jotta saan mahdollisimman paljon peliaikaa. Odotan innolla tulevaa kautta ja sen tuomia uusia haasteita, Iida toteaa.

Lemminkäinen on tyytyväinen joukkueessa nyt olevaan kahden liigatason liberon kombinaatioon.

- Se on tärkeää pelien ja harjoitusten kannalta. Iida pelannut jo muutaman vuoden liigassa ns. ykkösliberona ja nyt tavoitteena on kehittää häntä lisää pelaajana. Uskon, että myös Hiltsun (Hillaelina Hämäläinen) kanssa samassa joukkueessa pelaaminen kehittää Iidaa ja hän saa oppia Hiltsulta. Iidan hankinta on myös tärkeä koska Hiltsulle tulee poissaoloja opiskelujen takia.

Pauliina Vilponen
Synt. 20.2.1992
Pituus 190 cm
Pelipaikka hakkuri 
153 liigaottelua 
1.liigaottelu 4.10.2009 LiigaEura - Somero
36 maaottelua
SM-hopeaa 2012, 2016
SM-pronssia 2011
Suomen Cup 2015
Saksan pronssia 2015
Kauden naisjuniori 2009
Kauden naistulokas 2010
Seurat: -09 Nakkilan Pateri (2-s), 09-10 LiigaEura 10-12 HPK, 12-13 LiigaEura, 13-14 Schwerin (Saksa), 14-15 Wiesbaden (Saksa), 15- LP Viesti

Iida Eskonmaa
Synt. 3.6.1995
Pituus 162 cm
Pelipaikka libero
78 liigaottelua
1. liigaottelu: 13.10.2013 LiigaPloki – LP Kangasala
Seurat. 02-12 Raision Loimu (jun), 12-13 Raision Urheilijat (1-s), 13-15 LiigaPloki, 15-16 Wovo Rovaniemi.

LP Viestin sopimustilanne 19.5.2016
Mira Hämäläinen, hakkuri
Noora Kosonen, yleispelaaja
Anna Czakan, keskitorjuja
Nadezhda Gokhshtein, keskitorjuja
Pauliina Vilponen, hakkuri
Elina Käsnänen (uusi), passari
Pilvi Kettunen (uusi), keskitorjuja
Hillaelina Hämäläinen (uusi), libero
Iida Eskonmaa (uusi), libero

  Takaisin