Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley - Etta

16.10.2021

Saapuuko Akaaseen sisuuntunut vai alistunut Etta?

Viikolla saimme kuulla kummia Oulun suunnalta. Etta oli alkukaudesta peluuttanut slovakialaista Jakub Petrasia, vaikka tällä ei ollut vielä voimassa olevaa kansainvälistä seurasiirtoa FIVB:n järjestelmässä. Näin Etta menetti Lakkapäätä ja Ducksia vastaan saavuttamansa sarjapisteet. Myöhemmin 6.10. lähtien seurasiirto on ollut voimassa ja Petras näin pelikelpoinen.

Kauden kolmannessa ottelussaan Etta hävisi Ducksille kotisalissaan 1 – 3 ja on siten sarjataulukon hännillä ilman pisteitä ja eräsuhteella 1 – 9. Tuossa ottelussa Petras hyökkäsi 17 kertaa ja onnistui pisteen arvoisesti kuudesti.
Mielenkiintoista on havaita, että joukkueen pelaajat eivät menettäneet tilastomerkintöjään, vaikka joukkueen saavuttamat sarjapisteet heitettiin roskiin. Ettan yhdysvaltalainen yleispelaaja Michelau Michael loistaa hyökkäystilastoissa kakkosena 70 pisteellään. Edellä on vain Akaa-Volleyn Urpo Sivula. Tilastojen kärkipäästä löytyvät myös Ettan Eetu Pennanen ja Miro Rasinperä (vastaanotto) sekä Nuutti Niinivaara (hyökkäystehot).

Ettan sisällä on täytynyt kuohua. Miten se on vaikuttanut joukkueeseen? Ovatko Olli Kuoksa ja hänen valmennettavansa sisuuntuneet näyttämään, mistä niin sanotusti ’kana pissii’? Vai ovatko kohu ja menetetyt sarjapisteet lamaannuttaneet pelaajien mielialat? Ensi lauantaina tästä otetaan selvää Akaassa, kun oululaiset saapuvat Akaa-Volleyn vieraaksi Toijalan monitoimihalliin.

Akaan päävalmentaja Olli Kunnari ei usko kohulla olevan vaikutusta Ettan pelaajiin.

- Enpä usko, että negatiivinen julkisuus on juurikaan vaikuttanut pelaajiin. Tulevat varmasti yrittämään parhaansa lauantaina. Meidän on oltava valmis kohtaamaan tutun kova Etta.

Suurta suosiota viime kaudella Akaassa nauttinut Pennanen saapuu Toijalan Monitoimihallin tunnelmaan noin puolen vuoden tauon jälkeen. Antaako kokenut ja aina tasainen yleispelaaja yhtään armoa tutuille pelimiehille verkon toisella puolella?
Molemmilla joukkueilla on kelpo keskiosasto. Kuinka Akaa-Volleyn Sinkkonen-Pitkänen -kaksikko menestyy Ettan Väisänen-Nuuttivaara -kaksikkoa vastaan. Vai ottavatko valmentajat kolmannet vaihtoehdot Borichevin ja Parkkisen kehiin?

Lauantaina Akaassa nähdään, kuinka Olli K:n Akaa-Volley menestyy vieraaksi saapuvaa Olli K:n Ettaa vastaan.

Ottelu alkaa klo 17 osoitteessa Köyvärintie 3, Akaa. Lippuja saa ennakkoon Toijalan Neste huoltamolta, josta samalla alennusta auton pesusta. Kuka sitä nyt peliin likaisella autolla… Ottelu nähdään myös Ruutu-palvelun kautta.