Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley - Kokkolan Tiikerit

29.09.2018

Akaa-Volley kohtaa vahvasti uudistuneen Kokkolan Tiikerit

Akaa-Volleyn toinen Mestaruusliigakausi saa todella lentävän lähdön. Joukkue pelaa kahdeksan päivän sisällä kolme kotiottelua. VaLePa Sastamala Tampere vei sarjapisteet mennessään. Seuraava koitos on tulevana lauantaina ja vastaan asettuu Kokkolan Tiikerit.

Tiikerit on muutaman vuoden takainen menestysjoukkue, mutta on niistä ajoista uudistunut melkoisesti. Alkavalle kaudelle seura on kuitenkin hakenut puhtia mitaleita tuoneista kausista. Päävalmentajaksi on pestattu joukkueessa SM-kultaa voittanut Mikko Keskisipilä.

On mielenkiintoista nähdä, miten Keskisipilä on saanut joukkonsa kasaan. Kovin montaa viikkoa pelaajat eivät ole vielä yhdessä harjoitelleet. Toki kokeneet Kalle Määttä (passari parhaasta päästä) sekä Antti Leppälä ja Simon Hone (luotettavat keskipelaajat) varmasti löytävät toisensa vanhaan malliin. Mutta esimerkiksi tuoreet latvialaisvahvistukset Aleksandrs Kudrjashovs (yleispelaaja) ja Edwards Buivids (hakkuri) ovat täysi arvoitus akaalaisille.

Vastaanotto- ja puolustuspelissä Tiikereitä tukee maajoukkuerinkiin kuuluva libero Niklas Breilin, joka jo viime kaudella säväytti hyvillä otteillaan. Maajoukkuevalmentaja Tuomas Sammelvuon opeissa nuori mies on varmasti oppinut lisää. Ehkä Akaa-Volleyn ei kannata suunnata syöttöjään ainakaan Tiikerien liberon tontille?

Akaa-Volley sai VaLePa-pelistä hyvää puhtia. Kun Oliver Lüütseppin suojatit eivät jääneet ehdottoman ennakkosuosikin jalkoihin avauspelissään, usko muidenkin liigajoukkueiden haastamiseen sai vahvistuksen.

Kumpikin joukkue lähtee lauantaina Toijalan Monitoimihallissa klo 17 alkavaan peliin terveellä miehistöllä, kuten tässä vaiheessa kautta on syytäkin. Viime kaudella Akaa-Volley ja Tiikerit pelasivat äärimmäisen tasaiset kamppailut. Lauantai näyttää, mitä uudistuneet miehistöt saavat aikaan.