Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley - Loimu

25.11.2020

Legendaarinen Raision Loimu Akaa-Volleyn vieraaksi

Ei liene liioittelua, jos Suomen lentopalloilun historiassa Raision Loimua kutsuu legendaariseksi seuraksi. Peräti 44 kautta maan korkeimmalla sarjatasolla, kuusi mestaruutta, pari hopeaa ja seitsemän pronssia on jotakin, josta olla ylpeä. Vaikka viime vuosina ei mitaleja olekaan herunut, niin Loimu on pelannut itsensä Play Offs -kierroksille tasaisesti - kautta 2015-16 lukuun ottamatta.
Loimun nykyisen liigajoukkueen pelaajilla on melkoinen lista lentopallon nimimiehiä ’haamuina’ takanaan. Joukkueen värejä ovat aikoineen kantaneet muun muassa sellaiset herrat kuin Jukka Rajakangas, Kai Rumpunen, Sami Heikkiniemi, Kari Kalin, Jussi Jokinen, Ville Kakko, Matti ja Mikko Toivonen, Eemi Tervaportti, Janne Heikkinen ja muuan Tuomas Sammelvuo. Pelkkä luettelo venyttää Loimun avauskuusikon mittaa parilla sentillä ja kasvattaa rintakarvoja enemmän kuin yksikään luontaistuote.
Marraskuun viimassa meidän jokaisen on syytä pitää kevyttoppatakin vetoketju tiukasti kiinni. Mutta Akaa-Volleyn pelaajien ei kannata juosta keskiviikkona kotisalinsa parketille edes verryttelypusero avattuna. Turha kuvitella, että sarjataulukon tilanne – Akaa-Volley kolmantena ja Loimu sijalla yhdeksän – tarkoittaisi yhtä kuin helppo iltapuhde.

Korona-aikakausi jää historian kirjoihin merkillisenä aikakautena. Luontoäiti pääsi antamaan itsenä kaikkivoivaksi kuvitelleelle ihmiskunnalle oikein mojovan luunapin. Luultavasti kuhmu jää otsaan pitkäksi aikaa…

Pandemia on kohdellut suomalaista urheiluelämää ja siihen osallistuvia yksilöitä ja joukkueita monella eri tavalla. Akaa-Volley taisi saada pienen ylimääräisen hyödyn menneen viikon koronarajoituksista. Kun lauantaille kaavailtu kohtaaminen Savo-Volleyn kanssa lykkääntyi Alajärven tiukentuneiden tapahtumaohjeiden vuoksi päivämäärälle 13.2., joukkue sai muutaman päivän lisää koota kuviot uusiksi. Akaalaisten hyökkäyspeli on viime aikoina yskinyt niin pahoin, etteivät siinä pelkät rometorit, codetabsit, bisolvonit, bafusinit tai muut rohdot ole auttaneet, vaan lisäksi on kaivattu Oliver Lüütseppin reseptilääkkeitä: armotonta treeniä ja fiksua analysointia.

Myös Akaan libero Voitto Köykän loukkaantunut ranne on varmasti iloinnut muutamasta kuntoutukseen käytetystä lisäpäivästä. Mies oli jo lähes valmis savolaisten kohtaamiseen, joten eiköhän nopsajalka nähdä avauskuusikossa keskiviikkona.
Akaan keskipelaaja Markus Kaurton nilkka on sekin vertynyt hyvää vauhtia. Onko se pelikunnossa keskiviikkona Toijalan Monarilla? Jää nähtäväksi.

Sen verran on aikaa kulunut Akaa-Volleyn viimeisestä kotipelistä, että akaalaisten yleisö saapuu varmasti paikalle runsaslukuisena. Ja miksei saapuisi? Oman joukkueen nimimiesten lisäksi katsottavaa riittää Loimun ulkomaalaisten otteissa, maajoukkuelaituri Elviss Krastinsin energisessä olemuksessa ja vaikkapa Dmitri Borichevin veljen Kirillin nykykunnossa.
Akaa-Volley ja Raision Loimu kohtaavat Akaassa Toijalan Monitoimihallissa (Kyövärintie 3) keskiviikkona 25.11. klo 18.30. Lippuja ennakkoon Toijalan Nesteeltä.

Harri Mattila
Akaa-Volleyn tiedotus