Seuraa meitä somessa:

ETTA - Akaa-Volley

13.01.2018

Etta kohtaa Akaan lauantaina

Lentopalloseura Ettan seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 13.1. Urheilutalolla, kun vieraaksi saapuu sarjanousija Akaa Volley klo 15:30 alkavaan otteluun. Edellisessä kohtaamisessa marraskuun alussa Etta haki pisteet Pirkanmaalta 1-3-lukemin tiukan ja tasaisen kamppailun jälkeen.

Vaikka kyseessä on sarjanousija, minkäänlaiseen aliarviointiin ei ole varaa. Akaa, joka on noussut pudotuspelitaisteluun, antoi eilen torstaina myrskyvaroituksen voittamalla kotonaan Team Lakkapään puhtaasti 3-0. Sapattivapaalta takaisin pelikentille kasvattajaseuransa paitaan houkuteltu Joni Mikkonen johdattaa Urheilutalolle hyvässä vireessä olevan joukkueen. Mikkosen lisäksi erityisesti keskitorjujat Scott Siwicki ja Teemu Koivunen olivat Lakkapäätä vastaan hyvässä vireessä. Mikkonen ja keskitorjujat saivat nauttia koko ottelun ajan kokeneen passarin Ossi Heinon hyvistä tarjoiluista.

Aiemmin viikolla Akaa vahvistui kokeneella brasilialaisella yleispelaaja Ivan Walterilla, joka hankittiin paikkaamaan Eurooppaan siirtyneen Antti Poikelan jättämää aukkoa. Walter pelasi jo torstaina ja näytti etenkin syöttöruudussa vaarallisuutensa. Walterilla on vyöllään mm Brasilian mestaruus samassa joukkueessa sellaisten veljien kuin Bruno ja Lucas kanssa eli kyse on todellakin kovasta pelimiehestä.

Sarjakakkonen Etta jatkaa Mestaruusliigakauttaan viime viikonloppuna Suomen Cupin välierässä VaLePalle koetun 1-3 tappion jälkeen. Nuori joukkue sai isosta ottelusta tärkeää oppia ja kokemusta kevään kovia pelejä varten ja on näin entistä vahvempi. Urheilutalolla tullaan näkemään jälleen kerran sitkeä, hyvin puolustava ja hyökkäävä kotijoukkue.

Hyvän kauden pelannut passari Niko Haapakoski pääsee pyörittämään peliä hyvillä mielin, sillä hyökkäysarsenaali on kunnossa. Pistepörssissä toisena oleva, vasta 19 vuotias Joonas Jokela, on esiintynyt kaudella vahvasti eteenkin kotisalissa ja häneltä on jälleen lupa odottaa hyvää peliä. Myös pistepörssissä yhdeksäntenä olevan yleispelaaja Eetu Pennasen pelaaminen on ollut kauden aikana sellaista karkkia silmälle, että sitä on tultu ihastelemaan vähän kauempaakin. Pennanen on varmasti yksi sarjan kokonaisvaltaisimmista pelaajista, sillä niin hyökkäys, puolustus kuin vastaanottokin ovat ihan sarjan kärkipäätä.

Etta lähtee kirimään lauantaina kaksi ottelua enemmän pelanneen ja yhdeksän pistettä karussa olevan VaLePa:n etumatkaa. Launtain Akaa ottelun jälkeen vuorossa onkin reissu Pirkanmaalle, jossa kohdataan sarjakärki VaLePa ja Akaa toiseen otteeseen reilun viikon sisään.

Oletetut aloituskokoonpanot:

Etta
Passari: Niko Haapakoski
Yleispelaajat: Eetu Pennanen, Antti Ronkainen
Keskitorjujat: Jens Ahremark, Markus Väisänen
Hakkuri: Joonas Jokela
Libero: Anssi Hakala

Akaa
Passari: Ossi Heino
Yleispelaajat: Joni Mikkonen, Ivan Walter
Keskitorjujat: Teemu Koivunen, Scott Siwicki
Hakkuri: Ryan Mather
Libero: Voitto Köykkä

MITÄ: Mestaruusliigalentopalloa Lentopalloseura Etta – Akaa Volley
MISSÄ: 13.1.2018 Oulun Urheilutalolla klo 15.00
OTTELU: Myrskyvaroituksen torstaina antanut Akaa tulee mittaamaan Ettan tason.