Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki - Puijo Wolley

26.09.2021

LiigaPlokin kausi alkaa kotiavauksella

LiigaPloki aloittaa yhdeksännentoista Mestaruusliigakautensa sunnuntaina 26.9. klo 17.00 kotiottelulla Puijo Wolleyta vastaan. Joukkueet kohtasivat ennen kauden alkua kahdessa harjoitusotteluissa. Ensimmäisen LiigaPloki voitti kotonaan erin 3-1 ja Kuopiossa pelattiin tasalukemin 2-2. Puijon ryhmään on tulossa vahvistukseksi kanadalainen hakkuri Natasha Calkins. Tiukka kamppailu on siis luvassa.

Kausi päästään aloittamaan normaalisti ja yleisöä voidaan pitkän tauon jälkeen ottaa katsomoon. Odotettavissa onkin hyvätunnelmainen ja tiukka ottelutapahtuma.

LiigaPloki on valmistautunut kauteen lähes täydellä kokoonpanolla elokuun alkupuolelta asti. Yleispelaaja Sara Piippo on pois rivistä leikkausta vaatineen polvivamman takia. Samoin keskipelaaja Aliisa Kähkölä on avauksesta sivussa ja liittyy pelaavaan kokoonpanoon hieman myöhemmin.

Päävastuun passipelistä kantaa ukrainalaispassari Lena Napalkova. Apunaan hänellä on Noora Hakonen ja Tara Loijas. Keskipelaajina Siiri Vehmanen, Jada Stackhouse (USA) ja Aliisa Kähkölä. Yleispelaajat Helena Elbaek (DEN), Silvia Pertens (EST) ja hakkuri Anna Yefremenko (UKR). Roosa Päykkönen pelaa hakkurin ja yleispelaajan rooleissa. Liberon tonttia hoitelee kaksikko Jemina Pasanen ja Venla Pirinen.

Päävalmentaja Mikko Pesosella on apunaan Jani Lindgren, joka siirtyi Pihtiputaalle LP-Vampulasta.

- Kauteen on päästy valmistautumaan selvästi aikaisemmin kuin vuosi sitten. Koossa on joukkue, jota voi luonnehtia hyvähenkiseksi ja ulospäin suuntautuneeksi. Prosessi on toki kesken, mutta potentiaalia porukassa on paljon. Toivottavasti saadaan perinteinen Pihtipudas-salin tunnelma heti avausotteluun toivoo Mikko Pesonen.