Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley - Ducks

29.10.2021

Sarjakakkonen saapuu mittaamaan Akaa-Volleyn nykykunnon

Vantaa Ducks on porskutellut suotuisissa vesissä alkusyksyn. Valmentaja Juho Rajala on piiskannut joukkueen kovaan iskuun. Jopa Ducksin logossa ankalla on aiempaa kiukkuisempi ilme. Joukkue on kiitänyt voitosta voittoon ja kahmi neljästä ensimmäisestä koitoksesta täydet 12 sarjapistettä. Viikonloppuna se kärsi ensimmäisen tappionsa, kun Hurrikaani Loimaa esitti kauden parastaan.

Ducksin eräsuhde on kadehdittava 13 – 5. Sarjataulukossa ankkaparven edellä on vain Savo Volley.

Akaa-Volley puolestaan on ryhdistäytynyt kahden tappiollisen matsin jälkeen. Valmentaja Olli Kunnari on kääntänyt ruoria oikeaan suuntaan ja joukkueen kurssi on kolmen viimeisen ottelun ajan ollut kohti parempaa. Akaalaiset ovat sarjataulukossa aivan ankkaparven räpylöiden kantapäillä. (Onkohan räpylöissä muuten kantapäitä?)

Kun joukkueiden alkukautta katsoo kriittisesti, niin perjantain koitoksesta on odotettavissa tasainen mittelö. Mitä ilmeisemmin Ducks-kyykähdys Loimaalla oli vain työtapaturma ja sai joukkueen logoankan vieläkin tiukempaan irvistykseen. Akaa-Volley taas on hyvässä 3 – 1 -voittoputkessa ja haluaa varmasti kotisalissaan jatkaa hyvää sarjaa.

Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari ennustaa tiukkaa vääntöä.

- Onhan sieltä tulossa sekä hyökkäys- että syöttötilastoissa loistava Rastamo ja se kova jenkkikeskari Sanders. Miten saadaan äijät kuriin? Ja kokonaisuudessaan ankat pelaa huolellista ja kärsivällistä lentopalloa. Kyllä saamme taas kaiken osaamisemme laittaa kehiin.

Kiireessä Kunnari taisi unohtaa Mestaruusliigan tämänhetkiseen tähdistöön lukeutuvat Lauri Lehtosen (torjuntatilaston kakkonen) ja Kalle Katteluksen (laitahyökkääjien kakkonen). Vaikka Akaa-Volleylla on maajoukkuemiehiä peräti neljä kappaletta, se ei todellakaan voi lähteä Ducksia vastaan niin sanotusti soitellen sotaan.

Mielenkiintoista seurattavaa:
Viikonloppuna Akaan kokeneet Urpo Sivula ja Joni Mikkonen saivat Hurmosta vastaan ison vaihteen päälle. Yli 350 liigamatsia pelannut Mikkonen hyökkäsi viime perjantaina parhaiten miesmuistiin ja Sivula säesti ansiokkaasti hakkurin tontilta. Jatkavatko ’ikämiehet’ siitä, mihin Hurmosta vastaan jäivät?

Lehtonen on siis ansioitunut etenkin torjunnoissaan - Hurrikaani-pelissäkin viisi tappotorjuntaa. Mutta Akaa-Volleyn Panu Pitkänen hamuaa hänkin viime kauden tapaan Mestaruusliigan torjuntatilastojen kärkipäähän. Kumpi vie pidemmän korren perjantaina?
Onnistuuko Ducks väistämään syötöillään Akaan maajoukkuelibero Voitto Köykän hihat? Siihen se varmasti pyrkii.

Kaikki edellä mainittu ja muutkin lentopallo-ottelun hienoudet ovat parasta paikan päällä todistettuna. Joukkueet kohtaavat toisensa Akaassa, Toijalan Monitoimihallissa perjantaina 29.10 klo 18.30. Lippuja saa tuttuun tapaan jo ennakolta Toijalan Nesteeltä. Ottelu näkyy myös Ruutu-palvelusta selostettuna monikameratuotantona.