Ducks - PerPo

09.12.2022

Perungan Pojat kaatui 13.11. komeasti 3-0, palaako Vantaa Ducks voittojen tielle, kun Rovaniemen ylpeys pelaa toistamiseen Lumossa perjantaina?

Lentopallon Mestaruusliigassa Vantaa Ducksin edellinen voitto on Perungan Pojista 13.11. Silloin PerPo kaatui selkein eränumeroin 3-0. Voiton jälkeen ovat ankat kohdanneet Kokkolan Tiikerit, Hurrikaani Loimaan, Raision Loimun, Karelian Hurmoksen ja VaLePan. Kohtaamiset ovat päättyneet vastustajien voittoon, mutta Loimaalta saatiin taisteltua mukaan tärkeä sarjapiste. Joukkueen peli ei ole alkukauden sairastelujen ja loukkaantumisten jälkeen vielä loksahtanut paikoilleen. Muuttaako perjantai ankkojen kauden suunnan? Se nähdään perjantaina 9.12. klo 18.30 alkavassa ottelussa, jossa panoksena on varmasti molemmille joukkueille elintärkeät kolme sarjapistettä.

Ennen ottelua klo 18.00 on joukkueiden valmentajien ennakkohaastattelut kahvion viereisessä mediapisteessä. Haastateltavina ovat Vantaa Ducksin Juho Rajala ja Perungan Poikien Guntis Atars.

PerPon syömähampaat ovat hakkuri Fredric Gustavsson, keskipelaaja Daniel Wetter ja yleispelaaja Alvi Shurdhi. Kolmikkoa ovat hyvin tukeneet passari Lasse Jäntti, libero Miro Rasinperä, yleispelaajat Tomi Perkiö ja Ville Järnvall sekä keskipelaaja Alexander Berggren. Berggren loukkasi 26.11 pelissä nilkkansa ja hänen tilalle tuli Jeremia Heinonen. Napapiirin sankarit ovat sarjassa kahdeksantena ja yllättäneet kaikki lentopallon ystävät pirteästi sujuneella kaudellaan.

Vantaa Ducksin kausi jatkui keskiviikkona Sastamalassa Vexve-Areenalla. Kaksi ensimmäistä erää haettiin pelituntumaa, joka löytyi kolmannessa erässä. VaLePa kuitenkin oli selkeästi parempi erin 3-0. Ottelun ilopilkku oli libero Louis Pineaun vastaanottoprosentti 87. Hänet palkittiinkin Ducksin parhaana. Torjunnat menivät isännille 12-3. VaLePan hakkurin, Sivulan hyökkäysprosentti oli 60, kun virkaveli verkon toisella puolella Alek Rastamo jäi 36 prosenttiin. Perjantaina kotisalissa on kuitenkin uusi mahdollisuus ja peli lähtee valmentajalegenda Mauro Berruton legendaarisen oivalluksen mukaan tilanteesta 0-0 ja vieläpä joka erässä.

Valmentaja Juho Rajalaa tuurannut ”lentopallon monitoimikone” Mika Rajala valoi uskoa tulevaan VaLePa-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Tottakai on haastava tilanne, päävalmentaja on kotona kipeänä. Koitimme saada hyvää meininkiä kentälle. Toinen erä oli pannukakku, mutta kolmannessa erässä pystyimme haastamaan VaLePaa hyvällä tasolla. Täytyy olla ylpeä, että saatiin pitkän erätauon jälkeen hyvä taisteluilme kentälle. Pudotuspelejä kohden mennään ja olemme tottuneet olemaan joukkue, joka taistelee vahvasti.

Perjantain peli on tämän vuoden viimeinen kotipeli. Tervetuloa kannustamaan Vantaa Ducks voittoon. Seuraava kotipeli on 4.1. klo 18.30 ja otteluisäntänä on Vibrakone Oy.