Seuraa meitä somessa:

Ducks - Tiikerit

08.10.2022

Lumon savannilla tähtivieraita – Kokkolan Tiikerit

Lentopallon Mestaruusliiga on polkaistu kunnolla käyntiin. Vantaa Ducks pelaa kolmannen ottelunsa ja toisen kotiottelunsa lauantaina 8.10., kun klo 17.00 vastaan asettuu menestykseen tottunut Kokkolan Tiikerit. Joukkueiden valmentajat ovat haastateltavina kahvion viereisessä haastattelupisteessä klo 16.30. Haastattelu lähetetään suorana Vantaa Ducksin Facebook-livessä kuten ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus. Viime kausina Tiikerit on ollut viheliäs vastustus Vantaa Ducksille. Joukkue on omaksunut lentopallotyylin, jossa ei kuvia kumarreta ja palloa tapetaan monimuotoisilla kuvioilla ja liikkeillä. Tiikerithän kehitti jo Tommi Tiilikaisen aikoihin ns. hyvän lentopallon pelaamisen kaavan, joka on arvokasta aineetonta pääomaa Keski-Pohjanmaan ylpeydelle.

Tiikereiden pajavasara Oskari Keskinen vaihtoi tiikeriraidat KyKy-Betsetin peliasuun. Roope Keskinen lähti TUTO Volleyn vahvuuteen Suomen Turkuun ja libero Ville Sihvonen meni samaan seuraan. Daniel Thiessen tuli hakkuriksi Oskarin tilalle ja osoitti ensimmäisessä kotipelissä heti taitonsa ja palkittiin Tiikereiden parhaana pelaajana. Passari Joska Förstin adjutanttina on Leevi Väänänen. Leevi varmasti janoaa kentälle komennusta valmentaja Mikko Keskisipilältä. Onhan ankkapassari Joona Väänänen hänen isoveljensä. Tiikereiden todellinen ikonipelaaja on Antti Leppälä, joka kuuluu liigan kärkikeskipelaajiin.
Vantaa Ducks avasi pistetilinsä edellisessä kotipelissä. Mitalisuosikki Akaa-Volley sai tehdä täyden iltapuhteen, että väänsi viisieräisen kamppailun voitokseen. Kauden alkua on sävyttäneet pienet loukkaantumiset. Ville Sorvoja hälytettiin apuun, kun molemmat vakiohakkurit olivat estyneet. Sorvoja pärjäsi hyvin kuten koko pelaava seitsikko. Passari Joona Väänänen sai ruokittua hyvin keskipelaajia Henrik Porkkaa ja Lauri Lehtosta. Kuuden parhaan torjujan joukossa Mestaruusliigan tilastoissa ovat juurikin Lehtonen 9 ja Porkka sekä Väänänen 6 torjunnalla. Paras pisteentekijä ankoista kahden ottelun jälkeen on Kalle Kattelus 26 pisteellä.

Tuleva viikonloppu on ankoille pelillisesti tuplaviikonloppu. Sunnuntaina isäntänä on KyKy-Betset Kyyjärven kunnan isännöimässä ottelussa. Eduard Venskin valmentama joukkue voitti juurikin Kokkolan Tiikerit Hollihaan hornankattilassa. Voitosta saadut 3 sarjapistettä ovat KyKy-Betset Kyyjärven ensimmäiset Mestaruusliiga-tasolla. Oskari Keskisen lisäksi joukkueen syömähammas on Tommi Siirilä. Kyyjärven seutukunnan fanit täyttävät varmasti kotisalin lehterit ja yleisön kannustus on joukkueelle ns. seitsemäs pelaaja. Ankat ovat todellisen tulikasteen edessä. Pisteet eivät helposti lähde Kyyjärveltä. Kotijoukkue on kova tuulettaa betonimyllyn pyörimistä muistuttavalla liikkeellä. Liike on varmasti myös joukkueen päätukijan Betset Oy:n mieleen.

Juho Rajala ehti torstaina harjoitusten jälkeen vastaamaan muutamaan kysymykseen:

1. Hyvä peli Akaa-Volleyta vastaan? Millä fiiliksellä tuplapeliviikonloppuun?
Se oli ajoittain hyvää peliä, mutta kyllä siinä jäi melkoisesti vielä parannettavaa. Varsin normaaleissa fiiliksissä tässä valmistaudutaan tärkeään viikonloppuun. Saadaan pikkuhiljaa porukkaa lasaretista takas ja viikon aikana on saatu hiottua muutamia pelillisiä asioita, niin kyllä tässä varsin luottavaisin mielin kohti viikonloppua edetään.

2. Tiikerit on ollut meille hankala vastus viime kausina? Miten Tiikerit kaadetaan Lumossa lauantaina?
Syötöllä meidän edelleen pitää saada tulosta aikaan ja tottakai hyökkäyspelissä täytyy pystyä suorittamaan hyvällä tasolla, jos Tiikerit meinataan kaataa.

3. KyKy-Betset sunnuntaina Kyyjärvellä. Meille uusi vastus liigatasolla. Millä taktiikalla betonimiesten kimppuun?
Eipä ole rehellisesti vielä taktiikkaa sen tarkemmin mietitty. Peli kerrallaan mennään eteenpäin ja aletaan keskittymään Kykyä vastaan, kun lauantain peli on saatu pelattua. Luultavimmin kuitenkin samoilla aseilla kuin Tiikereitäkin vastaan eli reippaalla syötöllä ja rohkealla hyökkäyspelillä.

4. Mikä on joukkueen terveystilanne?
Sanotaan nyt vaikka näin, että on se ollut joskus parempikin. Pientä jännitystä tässä on koko ajan ilmassa, että vieläkö joku pystyy porukasta tippumaan, mutta niillä kai se on pelattava jotka kunnossa sattuu olemaan.

KyKy-Betset Kyyjärven kohtaamisen jälkeen seuraava peli on jälleen kotona Vantaan Korson Lumo-hallissa. Lauantaina 15.10. vieraaksi asettuu TUTO Volley klo 17.00 alkavaan otteluun.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook