Seuraa meitä somessa:

Etta - Loimu

19.01.2022

Pikainen revanssi Loimusta tulossa heti keskiviikkona

Myös Ettan miehet avaavat kevätkauden kotiottelut kello 18 alkaen, kun lauantaina puhtaan 3-0 -voiton kotonaan napannut Raision Loimu saapuu vuoroin vieraisiin. Melkoisessa lentokelissä syyskauden päättänyt Loimu hakee Oulusta toista peräkkäistä voittoaan Ettasta ja yhteensä neljättä peräkkäistä voittoaan. Tämänhetkisistä liigajoukkueista pitkäikäisin ja perinteikkäin Loimu on ehtinyt otella Ettan kanssa yhteensä 42 ottelua, ja viime lauantain voitto tasoitti molempien seurojen voittomäärän 21:n voittoon. Kumpi siirtyy keskiviikkona maratontaulukossa suurempaan voittomäärään, se selviää keskiviikkona Ruudun välityksellä. Pohjois-Suomen AVIn ohjeistuksen mukaisesti tähän otteluun katsojat eivät valitettavasti paikan päälle pääse.

Ettan kokoonpano on kokenut keskimääräistä kautta enemmän muutoksia ennen siirtorajan umpeutumista, mutta heti kevätkauden aluksi saatiin kuitenkin pari nimeä myös tulevien pelaajien sarakkeeseen. Jo pitkään joukkueen harjoitteluvahvuuteen kuulunut Kempeleen Lentopallon nuori lupaus Heikki Sipola liittyi lopulta myös pelaavaan kokoonpanoon, ja Heikin tapaan Raision ottelussa lanseerattiin myös aavistuksen verran kokeneempi Teppo Heikkilä. Molemmat pääsivät kokeilemaan nykyvirettä jo lauantaina, Tepi jopa aloitukseen asti. Reilun viikon harjoittelulla tatsi ei Tepin omien sanojen mukaankaan ollut heti huippuvuosien tasolla, mutta rutiini ja kunto eivät ole kadonneet mihinkään, ja jokainen harjoitus hitsaa joukkuetta enemmän yhteen. Valmentaja Olli Kuoksa näkee hyvänä asiana, että joukkue on saanut lisää miehiä harjoitusvahvuuteen, ja näkee joukkueessa olevan vielä potentiaalia, kunhan omien suoritusten laatua kehitetään yhdessä.

Parin viime kauden aikana suhteellisen pahasti kyykännyt Loimun joukkue on täksi kaudeksi kuin uudelleensyntynyt, ja komeaan lentoon äitynyt vierasjoukkue komeileekin jo sarjataulukon viidennellä sijalla, ja jos hurmio jatkuu kauden loppuun asti, on jopa kotietu pudotuspeleihin realistinen tavoite ennen runkosarjan päätöstä. Tärkein syy Loimun hurjaan vireeseen on ehkä tämän kauden joukkueista onnistuneimmat ulkomaalaishankinnat. Penkin päähän Raisiossa päädyttiin hieman yllättävään valintaan, kun Lakkapään lisäksi ainoana joukkueena Loimu päätyi hankkimaan valmentajan ulkomailta. Espanjalainen Aitor Barreros on kokenut pitkän linjan valmentaja, joka siirtyi vasta toiselle kaudelleen kotimaansa ulkopuolelle hieman erilaiseen ilmastoon. Barreros on saanut ulosmitattua joukkueestaan erittäin plusmerkkistä tulosta kautta linjan, ja valmentajan kädenjälki näkyy joukkueen pelissä illasta toiseen enemmän. Myös pelaajista suurimmat tähdet löytyivät tälle kaudelle ulkomailta. Kirkkaimpana tähtenä Loimu-paidassa on tuikkinut 205-senttinen iranilaishakkuri Ali Fazli. Huikean hyökkäysulottuvuuden omaava Fazli iski lauantain kolmeen erään muikeat 24 pistettä, ja näytti yksiselitteisesti miksi iranilaismoukari löytyy pistepörssin kärjestä. Komeasti myös launtaina hakkuria säesti latvialainen yleispelaaja Kristaps Smits, joka 17 tehdyn pisteen lisäksi nosteli palloa passarille 64%:n tarkkuudella. Syöttö on kuulunut Smitsin kovimpiin aseisiin syyskaudella, ja yhden ässänkin lauantaina syötellyt latvialainen onkin liigan ässätilaston viidentenä. Fazlin maamies Tayeb Einisamarein on kunnostautunut hirmuisen hyökkäyksensä lisäksi myös torjuntakoneena, ja kaksi kaappia lauantaina napannut iranilainen on torjuntatilaston viidentenä. Joukkueen uusin ulkomaalaisvahvistuksesta, yhdysvaltalaisesta libero Kyle Dagostinosta on vielä täällä päässä puutteelliset tiedot, mutta lauantaina jenkki suoriutui puhtain paperein, ja keskiviikkona miekkosesta tiedetään sitten enemmän.

Kotimaisista pelaajista eniten peliaikaa on ollut tarjolla passarin paikalle. Saksan ja Ruotsin kiertueelta takaisin kotimaahan palannut Mauri Kurppa on kuulunut alkukauden tähtiin omalla pelipaikallaan, eikä pitkäaikaisen Loimu-kasvon Tomi Saarisenkaan pelatessa passien laadusta tarvitse huolehtia. Tasaisen kaksikon kilpailutilanne ruoskii molempia passareita parhaaseen mahdolliseen esitykseen, ja vaihdosta löytyy aina hyvä vaihtoehto, jos peli ei toisella kuljekaan. Toisen yleispelaajan paikalla on myös menossa hyvä kilpailu, kun toinen pitkäaikainen loimulainen Väinö Rahko kilpailee nuoren toisen polven liigapelaajan Sebastian Pozo Hernandezin kanssa peliajasta. Kevätkauden alussa Pozo Hernandez on kantanut suurempaa vastuuta ja selvinnyt siitä hienosti, mutta paikalle löytyy sekä laajuutta että useita vaihtomiehiä.

Oletetut avauskokoonpanot
Etta: Haapakoski, Marttila, Pennanen, Heikkilä, Niinivaara, Väisänen, Hakala (L).
Loimu: Kurppa, Fazli, Smits, Pozo Hernandez, Einisamarein, Mäki, Dagostino (L).