Seuraa meitä somessa:

KyKy-Betset - Hurmos

22.10.2022

Hurmos saapuu Kyy Yorkiin lauantaina

Kyky-Betset – Karelian Hurmos 22.10.2022 klo 17.00.

Seuraavaan kotiotteluun KKky-Betset saa vastaansa joensuulaisen Karelian Hurmoksen. Hurmos on aloittanut kautensa väkevästi. Joukkue on pelannut neljä ottelua ja voittanut niistä kolme ja hävinnyt yhden. Hurmos on voittanut PerPon kahdesti ja TUTO Volley vieraskentällä. Tappio on tullut Hurrikaani-Loimaata vastaan vieraskentällä.

Joukkueen tärkein pelaaja on hakkuri ja joukkueen kapteeni Eetu Häyrinen. Passeja jakelee viime kaudella Oulun Ettassa pelannut Niko Haapakoski tai Lasse Jylhä. Molemmat passarit ovat aika tasalaatuisia, päävalmentaja Matti Alatalo voi heittää kentälle kumman tahansa. Yleispelaajina avaukseen todennäköisesti Alatalo marssittaa Mikko Räsäsen ja Janne Marttilan. Hyviä vaihtoehtoja toki löytyy rosterista, yleispelaajana pelaa myös KyKy-Betsetiäkin edustanut Lauri Jylhä. Keskipelaajina maajoukkueeseen läpimurtonsa tehnyt Nuutti Niinivaara ja Petteri Härkönen/Atte Rissanen. Liberona pelaa Tatu Hakkarainen.

KyKy-Betsetin härkäviikot päättyvät tähän kotipeliin. Kyky-Betsetin joukkueella on valtava määrä potentiaalia todella korkea tasoiseen peliin, vielä se ei ole kentällä näkynyt kuin hetkittäin. Eikä sen vielä tarvitsekaan näkyä, kausi on alussa. Lisää tasaisuutta pelaamiseen ja vastustajalle ei parane pitkiä syöttövuoroja antaa. Karelian Hurmos pelaa railakasta hyökkäyspeliä, pallolle annetaan reilusti kättä vähän joka puolelta. Häyrinen on syytä laittaa kuriin ykkös- ja kakkospaikalta sekä Nuutti Niinivaaran hyökkäys- ja torjuntapeli täytyy saada aisoihin.

Hurmos lukeutuu KyKy-Betsetin runkosarjan päävastustajiin. Mielenkiintoista on nähdä millä tavalla joukkueenjohto miehiä peluuttaa. Otto Keinonen on tehnyt debyytin liigassa, jatkaako Otto liberon paikalla vai palaako Miko Kostamo liberon tontille?

Toinen seikka mihin itse kiinnitän huomiota pelissä, on KyKy- Betsetin jatkopallo pelaaminen. Millä tavalla passari peliä pyörittää puolustuksen jälkeen? Torjunta- puolustus pelaaminen näyttelee isoa roolia, kun ottelun voittajaa ratkotaan. Syöttöruudussa on jälleen hyvä onnistua.

KyKy-Betset ja Karelian Hurmos on kohdanneet toisensa viimeksi liigakarsinnassa 13.4.2019. Tuon ottelun Hurmos voitti 3–1(24–26, 25–12, 25–14,25–20). Tässä ottelussa oli panoksena Mestaruusliigaan nousu. Mielenkiintoa otteluun lisää se, että Aivars Petrusevics oli muutama vuosi sitten nostamassa Hurmosta liigaan, ja Aivars oli nostamassa myös KyKy-Betsetin liigaan ja nyt joukkueet kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa Mestaruusliigaottelussa.

Nyt on Betonimiehillä loistava tilaisuus avata voittotili myös kotisalissa. Voittoon tarvitaan myös se kuuluissa seitsemäs pelaaja eli yleisö. Tervetuloa Kyy York Areenalle lauantaina 22.10.2022. Huudetaan voitto kotiin! Peli alkaa klo.17.00.

Henkka Huumarkangas