Seuraa meitä somessa:

KyKy-Betset - Vantaa Ducks

14.02.2024

Ystävänpäivänä vieraaksi pinkkipaitainen Ducks

Kauaa ei ehdi tuomarin vihellyksistä aikaa kulua, kun seuraava kotipeli pelataan Kyyjärvellä jo keskiviikkona, ystävänpäivänä. KyKy-Betset pääsee otteluun rennommin mielin, kun kevätkauden ensimmäinen voitto napsahti kotona Hurmosta vastaan suoraan 3-0. Myös Ducksin viime voitto tuli nimenomaan Hurmosta vastaan 3-2 lukemin.

Ducks on tällä hetkellä runkosarjassa viimeisellä sijalla. Kasassa on 11 pistettä, mutta matkaa pudotuspeleihin ei ole kuin viisi pistettä. Viimeisestä paikasta pudotuspeleihin käydään siis tiukkaa taistoa, sillä kyseistä paikkaa hamuaa myös Hurmos ja TUTO Volley. Ducksin viime pelistä Valepaa vastaan kokoonpanosta puuttui heidän kovin pisteidentekijänsä hakkuri Milutin Pavisevic, joka on tärkeä palanen Ankkojen pelissä. Häntä tuurasi Marko Määttänen, joka tavallisemmin on nähty yleispelaajan roolissa kentällä. Nähtäväksi jää, onko Pavisevic mukana kuitenkin jo keskiviikkona.
KyKy-Betset pääsi takaisin voittojen makuun hankalan tammikuun jälkeen. Voitto Hurmoksesta teki joukkueelle hyvää ja tälle yritetään saada nyt jatkoa. Ennakkoon katsoen Betonimiehet ovat voittaneet tällä kaudella jokaisen kohtaamisen Duckseja vastaan kolmen pisteen arvoisesti. On myös hyvä muistaa, että Ducks onnistui vuoden ensimmäisessä pelissään kaatamaan kotonaan Akaa-Volleyn 3-1, joten palasten osuttua paikalleen vastassa on vaarallinen joukkue. Viimeksi Betonimiehiltä Hurmosta vastaan kentällä onnistui kuusikon jokainen pelaaja, joista erityisesti on nostettava esiin Colin Lovejoyn kauden paras peli 12/+10 (4 torjuntaa) sekä Joel Anderssonin huikea päivä niin puolustuksessa kuin vastaanotossa (71%, 21 vastaanottoa). Selvää on, että tällaista panosta tarvitaan Ankkoja vastaan edellä mainituilta pelaajilta, mutta myös muulta joukkueelta, jotta pisteet saadaan pidettyä Kyyjärvellä.

- Ducks janoaa pisteitä ja kannattaa muistaa viime kevät. He nousivat sillasta karsinnoissa ja voittivathan he myös Akaa-Volleyn tammikuussa. Joukkueessa on laatua ja Rajalan veljeksillä on sen verran pohjalaista verta, että heikkouksia ei ole. Lisäksi Katteluksen veljekset ovat laatumiehiä. Parempaa tekemistä heiltä ollut, mitä otsikot antavat ymmärtää, kertoo Hannu Kalliojärvi.

- Mielestäni Ducksin joukkueessa on paljon potentiaalia huolimatta heidän tuloksestaan. Meidän viime peli heitä vastaan oli hyvä peli ja toivottavasti pystymme taas samaan. Voitto Hurmoksesta ja ne hetket auttavat meitä pitämään tasomme, kuten Hurmosta vastaan ja pelaamaan siistiä lentopalloa. Ducksin tärkein pelaaja on Milutin Pavisevic, ennakoi Colin Lovejoy, joka onnistui hienosti Hurmosta vastaan.

Taistelupari:

Joel Andersson – Justin Lui
- Andersson on työskennellyt takakentällä tehtaan takuulla. Viime pelissä huima onnistuminen ja pystyi myös kehumaan itseään, vaikka on omien sanojensa mukaan vaativa itselleen kentällä. Lui on Kanadan maajoukkueen libero, joka kauden alussa oli mukana nappaamassa Kanadalle lippua olympialaisiin. Tärkeä takakentän johtaja. Molempia pelaajia kannattaa seurata erityisesti vastaanotossa: Anderssonin vastaanottoprosentti tämän kauden peleistä on 55% ja Luin vastaava 52%.

KyKy-Betset vs Vantaa Ducks 14.2 klo 18.30 Kyy York Areenalla!