Seuraa meitä somessa:

Raision Loimu - Hurrikaani-Loimaa

13.10.2023

Zhbankov palaa maajoukkueesta Loimuun - Hurrikaani saapuu avaamaan kautensa Raisioon perjantaina

Raisiossa isketään perjantaina mielenkiintoinen Mestaruusliiga-kamppailu, kun jo voittoputkeen ehtinyt Loimu saa vieraaksi sarjakautensa vasta avaavan Hurrikaani-Loimaan. Vaikka molemmat joukkueet ovat uudistuneet kesän aikana, lisää otteluparin mielenkiintoa se, että juuri Loimu passitti Hurrikaanin aikaiselle kesälomalle viime keväänä. Hurrikaani sen sijaan voitti kalkkiviivoilla Loimun ohi rynnistäen Varsinais-Suomen paikallisherruudesta kertovan Siljan maljan.

Loimu saa kokoonpanostaan kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä puuttuneen EM-kisoissa ja Olympiakarsinnoissa loistaneen keskipelaaja Aleksei Zhbankovin takaisin oranssi-paitaan. Hurrikaaniin palaa maajoukkueessa saman pelipaikan Miika Haapaniemi ja Nuutti Niinivaara. Mielenkiintoisten palaajien joukkoon kuuluu myös ensimmäistä kertaa Kerttulaan muussa kuin kasvattajaseuransa paidassa saapuva viime kausien Loimun runkopelaaja Väinö Rahko. Kesällä Hurrikaaniin siirtyneen Rahkon viime kevään Loimu-risteilyn tunteikas jäähyväispuhe on varmasti monen loimulaisen mielessä, kun tuttu pelimies kuulutetaan parketille vierasjoukkueen pelaajana.

Keskipelaajien palatessa joukkueisiinsa Olympiakarsinnasta, rosterit ovat kunnossa ja odotettavissa kova taistelu. Hurrikaani on päässyt tutustumaan meidän peliimme kahden liigaottelun verran, mutta toisaalta me olemme jo liigapelien vauhtiin jo tutustuneet. Hurrikaani on laadukkaasti rakennettu ja hyvin valmennettu ryhmä, jota on povattu aivan liigan kärkipaikoille. Vääntöä lienee odotettavissa myös katsomossa, joten tervetuloa kaikille, ennakoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen paikalliskamppailua.

Hurrikaanille perjantain ottelu on tosiaan liigakauden ensimmäinen. Edellisestä harjoitusottelustakin on jo vähän aikaa, kun muut joukkueet ovat tahkonneet jo liigapelejä, joten vieraiden pelituntuma ja avauspelin jännityksen käsittely ovat pieniä kysymysmerkkejä. Toki Loimullakin on jo yli viikko aikaa edellisestä ottelusta, jossa kaatui kolmas Siljan maljasta pelaava joukkue, eli TUTO Volley, lähes näytöstyyliin.

Odottavan aika on ollut pitkä. Ei oikeastaan hienommin voisi aloittaa kautta kuin täydessä Kerttulassa huippuvireistä Loimua vastaan. Luulen että ilta ei jätä ketään kylmäksi ja uskon että Loimu tekee ihan tahallaan meidän illasta vaikean, pohti kauden lyhyimpään pelimatkaansa valmistautuva Hurrikaani-luotsi Olli Kuoksa, joka asuu edelleen perheineen Raision Kaanaalla, jossa Loimu perustetiin vuonna 1958.

Paikalliskamppailun odotetaan houkuttelevan Kerttulaan paljon yleisöä, sillä ottelun käsikirjoitus lupailee ”kaurismäkeläistä” vauhdikkaampaa ja värikkäämpää näytelmää Kerttulan parketilla. Loimun ja Hurrikaanin välinen huippuottelu alkaa Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa perjantaina 13.10. kello 18:30. Hallin lipunmyynti aukeaa 17.15. Otteluisäntänä ottelussa toimii Virtasen Maalitehdas.

- Eiköhän sarja-avaus kiinnosta niin Turun seudulla kuin Loimaallakin siinä määrin, että meillä täytyy laittaa kentän päädyn telttaan niin sanottu korotettu valmius, naureskeli Loimu toiminnanjohtaja Jani Nieminen.