Seuraa meitä somessa:

Raision Loimu - KyKy-Betset

30.09.2023

LOIMU AVAA MESTARUUSLIIGAN LAUANTAINA RAISIOSSA

Loimu synnytti viime keväänä Raisiossa buumin, jollaista ei ole vähään aikaan risteyksestäkin tunnetussa lentopallokaupungissa nähty, vaikka hyviäkin kausia on Suomen perinteisimmän ja menestyneimmän seuran 13 vuoden mitalittomaan ajanjaksoon mahtunut. Nyt syksyllä uuden kauden käynnistyessä Raisiossa pyritään jatkamaan viime kevään huumaa heti runkosarjan alusta alkaen. Viime kaudella mitali oli lähimmillään yhden pallon päässä, mutta lopulta käteen jäi neljäs sija, jota oranssipaidat lähtevät nyt parantamaan.

Loimun kokoonpano koki kesällä muutoksia, kun viime kauden ryhmästä poistuivat mm. maajoukkuehakkuri Joonas Jokela sekä omista kasvateista mm. Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez sekä Kulmalan veljekset. Myös ulkomaalaispelaajat vaihtuivat.

Omien kasvattien osalta tilanne oli odotettavissakin, kun on pitkään menty samalla rungolla. Osa pelaajista halusi lähteä hakemaan uusia haasteita. Meille se on sikäli hienoa, että kotiyleisömme pääsee näkemään hyvinkin tuttuja pelaajia mm. Hurrikaanin, TUTO Volleyn, Akaa-Volleyn ja Ducksin saapuessa Kerttulaan, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Lauantain sarja-avaukseen Kerttulaan saapuu vähän vieraampi ryhmä, kun latvialainen ex-liigapeluri Guntis Atars marssittaa Kyyjärven betonimiehet Raisioon. Valmentajan lisäksi toisen kautensa Mestaruusliigassa avaava Kyky-Betset on hankkinut pelaajistoonsa kolme latvialaista sekä yhden ukrainalaisen vahvistuksen. Näistä nimekkäimpiä ovat yleispelaajat Romans Sauss sekä Aivars Petrusevics. Joukkueen passipeliä pyörittää ex-loimulainen Joel Laakso, joka oli viime kaudella VaLePassa voittamassa Suomen mestaruutta.

Odotan joukkueeseen vielä ulkomaalaista pelaajaa, mutta ei voi puhua vielä, kun ei ole paikalla, totesi päävalmentaja Atars hieman vihjailevasti tiistaina Mestaruusliigan avaustilaisuudessa.

Loimu esitteli uuden joukkueensa syyskuussa FINEST Cup -turnauksissa. Uusista pelaajista kaksinkertainen pistepörssin voittaja Ali Fazli on jo kaikille lentopalloa seuraaville tuttu, mutta esimerkiksi yhdysvaltalainen ilopilleri ja pomppuihme Felix Egharevba pääsee lauantaina tekemään ensiesiintymisensä tosipeleissä Kerttulan yleisölle. Kasvattajaseuraansa palannut Aleksei Zhbankov ei ole vielä Loimun kokoonpanossa maajoukkuetehtävien vuoksi.

Loimun pelaajamateriaali on edelleen melko nuori, mutta joukkueen päävalmentaja Kari Raatikaiselle lauantain sarja-avaus on jo 500. ottelu pääsarjatasolla. Kokemusta löytyy myös hänen rinnalleen tulleelta Kai Steniukselta, joten valmennus tietänee tarkalleen miten joukkue viritetään aina kutkuttavaan uuden sarjakauden avaukseen.

Olemme muuttuneet aika paljon viime kaudesta. Viime kauden joukkue oli kaverijoukkue ja nyt rakennetaan kaveripiiriä uudestaan. Se voi yllättää positiivisesti. Nuoruus ei ole este menestykselle, meidän pitää pystyä viemään heitä eteenpäin. Monelle nuorellemme tämä tulee olemaan läpimurtokausi. Odotukset uuden kauden alla ovat tietenkin kysymysmerkkejä pullollaan. Vastustaja on uusiutunut ja oma joukkue on vasta pelaamisen alkutaipaleella. Kyyjärvi on varsinkin yleispelaajien osalta erittäin rutinoitunut joukkue. Ennakolta juuri kokemus ja kokemattomuus pelirooleittain luovat mielenkiintoa otteluun. Kyky-Betsetin saldo treenipeleissä on ollut varsin kova, joten lauantai on odotusta täynnä, ennakoi Raatikainen.

Loimu vs Kyky-Betset Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa lauantaina 30.9. kello 17:00. Otteluisäntänä toimii Raision kaupunki.