Seuraa meitä somessa:

Team Lakkapää - Etta

02.12.2021

Pohjoisen hegemoniaottelussa jaetaan sarjan tyvipaikka

Team Lakkapää kohtaa torstaina 2.12. rakkaan vihollisensa Oulun Ettan Pohjois-Suomen klassisessa hegemoniaottelussa lentopallon Mestaruusliigaottelussa Lapin Urheiluopistolla kello 18.30 alkavassa ottelussa. Otteluennakossa voi melkein ottaa kopion edellisestä Lakkapään kotiottelusta, sillä jälleen ollaan tärkeän, niin sanotun kuuden pisteen ottelun äärellä. Ottelu on erittäin tärkeä sarjapisteiden kannalta molemmille joukkueille, sillä jos jompikumpi ottaa ottelusta täydet sarjapisteet, se jättää toisen pahnanpohjimmaiseksi sarjataulukossa.

Molemmat joukkueet ovat taistelleet koko alkukauden paikallislehden ohuen rosterin kanssa. Vaikka Ettalla on pelaajia enemmän käytettävissään, sillä on siitä huolimatta melkein sama seitsikko ottelusta toiseen. Lakkapään rosteri on ollut kapea ja kentällä on pelattu välillä mielenkiintoisissa rooleissa, kun hakkuri Fredric Gustavsson on pelannut välillä yleispelaajana ja nytkin usein ottanut vastuuta vastaanotosta. Hauskinta on ollut Lakkapään nuoren kolumbialaiskeskipelaaja Daniel Aponzan rooli takakentällä, jossa hän on jäänyt pelaamaan kuutospaikkaa oman joukkueen aloitussyötön aikana ja hyökännyt välillä kuutospaikalta.

Etta on järjestänyt kauden suurimman yllätyksen Mestaruusliigassa voittamalla Savo Volleyn 3-0, mutta muutoin on tappiosarake samanlainen Lakkapään kanssa. Viimeisimmästä ottelusta Lakkapää otti yllättäen pisteen Vantaan Duckseilta, kun se venytti ottelun viidenteen erään, vaikka kaksi ensimmäistä erää joukkue oli täysin tuuliajolla. Ettan kolme edellistä peliä ovat päättyneet tappioon siten SaVo-voiton jälkeen. Lakkapään vastaanotto on edelleen heikkoa, eikä tarvitse olla mikään selvännäkijä arvatakseen, millä tavalla Olli Kuoksa aikoo sarjapisteet viedä Rovaniemeltä Ouluun. Joukkueen pelaava seitsikko on hyvä, siinä on laatua joka osa-alueella. Joukkueen yleispelaajat Eetu Pennanen ja Michael Michelau ovat hyviä, varsinkin Michelau on parantanut otteitaan peli peliltä ja samaa voi sanoa joukkueen hakkuri Jakub Petrasista, jonka otteet tosin vaihtelevat ajoittain. Janne Marttilan paluuta tasolleen odotellaan koko ajan.

Varsinkin tämän ottelun lopputulosta on vaikea ennustaa, sillä kyseessä on kuitenkin Pohjoisen hegemoniaottelu, jossa Olli Kuoksa ei jätä kiveäkään kääntämättä voiton eteen. Luvassa on varmuudella tasainen, kova ja varmasti myös viihdyttävä ottelu, josta kannatta nauttia täysin siemauksin.

Ai niin, Team Lakkapää saa vahvistuksen yleispelaajaosastolleen, kun joukkueen keskipelaaja Daniel Aponzan kaksoisveli Leiner liittyy joukkueen vahvuuteen tämän viikon lopulla, muttei ehdi vielä torstain kohtaamiseen. Reilu parimetrinen yleispelaaja on varmasti tervetullut lisä joukkueen yleispelaajaosastolle, joka edelleen kaipaa kipeästi laatua vastaanottoon.