Seuraa meitä somessa:

TUTO Volley - Ducks

05.12.2021

TUTO VOLLEY HYÖKKÄÄ ANKKALAUMAN KIMPPUUN KUPITTAALLA

TUTO Volleyn kotiottelut Kupittaan palloiluhallissa jatkuvat sunnuntaina, kun itsenäisyyspäivän aattona Turussa vierailee Vantaa Ducks. Molemmilla joukkueilla on ollut meneillään pelaamisessaan vaikea vaihe. TUTO Volley vaeltaa tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa, joista tuorein häviö on keskiviikolta Raision Loimun vietyä pisteet derbystä erin 1-3. Ducksilla on puolestaan vahvan kauden avauksen jälkeen takanaan seitsemän tappion putki, joka kuitenkin katkesi vantaalaisten edellisessä ottelussa 3-2-voitolla Team Lakkapäästä.

OTTELUTAPAHTUMASSA VAADITAAN KORONAPASSI!

ENNAKKOLIPUT: Lippupiste // Seat4Me

TUTO Volley ja Ducks ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, lokakuun puolivälissä vantaalaiset olivat kotikentällään vahvempia erin 3-0. Parhaita pistemiehiä tuossa mittelössä olivat TUTO Volleylta Tuomas Siirilä (8/+1) ja Ducksilta Aleksander Rastamo (15/+9). Turkulaisisäntien peli on ollut viime aikoina alavireistä, mutta keskiviikon paikalliskamppailussa oli aistittavissa lupauksia paremmasta. Joukkueen peli-ilme oli läpi ottelun taisteleva ja yritteliäs, mutta se ei vain tuottanut tällä kertaa pisteitä sarjataulukkoon. Eemeli Kouki totesikin selvän reseptin itsenäisyyspäivän aaton peliin.

Samanlaisella rähinällä lähdetään kuin Loimua vastaan. Tämä on taas sellainen peli mistä lähdetään pisteitä hakemaan ja niitä tosiaan tarvitaan. Ducksilla on nuori, tasainen ja laadukas joukkue, jota vastaan tarvitaan kentälle taas paras TUTO Volley, Kouki povaili.

Etenkin paikallispelin avauserässä TUTO Volleyn otteissa oli tarvittavaa ruutia. Onnistuneista suorituksista vastasi pääosin laitahyökkääjätrio Kouki – Tuomas Siirilä – Tino Vuori. Kokonaisuudessaan kolmikon hyökkäystehot alkoivat hiipua paikallisväännön edetessä ja vaihtoruletti lähti pyörimään. Sunnuntain Ducks-peliä ajatellen kannattaa seurata sitä, miten kolmikon hyökkäyspeli lähtee liikkeelle ja kuinka hyökkäystehot pysyvät yllä.

Molempien joukkueiden hyökkäykset saavat Kupittaalla vastaansa kovat keskitorjujat Mestaruusliigan tilastojen huipulta. Ducksin tärkein syömähammas on torjuntatilaston kärkipaikkaa 41 torjunnalla hallitseva Lauri Lehtonen. Hyvää taustatukea Lehtoselle tarjoilee tilaston vitonen Keenan Sanders 30 blokillaan. TUTO Volleylta löytyy myös torjuntaosaamista, kun Tatu Vuorenmaa ja Karri Kutinlahti löytyvät myös kärkikymmeniköstä paikoilta 7 ja 8. Torjuntoja Vuorenmaalle on kertynyt 27 ja Kutinlahdelle vuorostaan 25. Nurmolaiskasvatti Kutinlahdelle keskiviikon Loimu- peli oli historiallinen, sillä mies tykitti ottelussa uransa 1000. Mestaruusliigapisteen. TUTO Volleylta tonneja on tällä kaudella puhkonut kaksi pelaajaa, sillä Ossi Rumpunen ylitti alkukaudesta 4000 pisteen rajapyykin.

TUTO Volleyn peliä on läpi kauden leimannut johtoasemien menettäminen erien loppuhetkillä. Sama kaava toistui jälleen edellisen ottelun toisessa erässä, jossa turkulaiset näyttivät marssivan varmaan erävoittoon, mutta Loimu kuitenkin tuli takaa ohi ja vei erän kirvelevästi nimiinsä. Tämän jälkeen Kupittaan isäntien pelistä putosivat tehot ja vastustaja vei kaksi seuraavaakin erää. Sunnuntain ottelun kannalta tärkeää on se, millaisia konsteja TUTO Volley on löytänyt tämän kirouksen kukistamiseksi. Löytyisivätkö ratkaisun avaimet kenties kokoonpanoon palanneen Rumpusen käsistä? Ducksin nuori joukkue on räiskyvä hakkurinsa Rastamon johdolla ja sitä on taatusti hankala pysäyttää, mikäli vantaalaisryhmä takoo useita onnistumisia putkeen. Se on kuitenkin varmaa, että Kupittaalla taistellaan sunnuntaina todella merkittävistä sarjapisteistä, eikä kentällä tulla antamaan tuumaakaan periksi.

Sunnuntai-illan kruunaa itse ottelun lisäksi Leroyn sushit ja ottelun päättymiseen asti palveleva Volley Bar. Tapahtumassa vaaditaan koronapassia.

TUTO Volley – Vantaan Ducks
sunnuntaina 5.12. kello 17.00 Kupittaan palloiluhallissa.