Seuraa meitä somessa:

TUTO Volley - Loimu

03.12.2022

TUTO VOLLEY HAKEE DERBYSSÄ JATKOA VOITTOPUTKELLEEN

Lauantaina Kupittaan palloiluhallissa nähdään jo tämän Mestaruusliigakauden runkosarjan kolmas ja viimeinen Turun alueen derby, kun TUTO Volley ja Raision Loimu kohtaavat. Kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Loimu on ollut vahvempi, ensin syyskuun lopussa Kupittaalla erin 1-3 ja lokakuussa Kerttulassa lukemin 0-3.

Sarjataulukossa kymmenentenä oleva kotijoukkue TUTO Volley on kauden vaikean alun jälkeen viime peleissä esittänyt nousukuntoaan, kun turkulaiset ovat voittaneet Akaa-Volleyn ja Tiikerit. Vahvassa vireessä oleva TUTO Volley janoaa varmasti historian ensimmäistä voittoaan rakkaasta paikalliskilpailijasta Mestaruusliigassa, kaikki aiemmat viisi kohtaamista ovat menneet Loimun nimiin. Tällä hetkellä Loimu puolestaan on runkosarjassa kolmantena tasapisteissä sarjakärjen kanssa. Alkukauden seitsemän voittopelin putken jälkeen raisiolaiset ovat viidessä viimeisessä ottelussaan kärsineet neljä tappiota. Tappioputki kuitenkin katkesi viime lauantaina Vantaan Ducksia vastaan.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksalta löytyy latausta derbyyn, samalla hän kuitenkin hieman kritisoi sarjan otteluohjelmaa.
Aika nopeasti tulee kaikki derbyt putkeen, mikä ei ole minusta kovin ideaalia, mutta nämä ovat kuitenkin ilman muuta kauden kohokohtia. Lauantaina oman hyökkäämisen on oltava kliinistä. Jos meidän torjunta sekä puolustus ovat viime pelien tasolla, niin Loimu on vaikeuksissa.

Turkulaisryhmän valopilkku marraskuun otteluissa oli keskitorjuja Roope Keskinen, joka naputteli kuukauden viiteen otteluun keskimäärin 10,2 pistettä ja oli jokaisessa pelissä joukkueensa kolmen parhaan pisteidentekijän joukossa. Keskisen hyökkäysteho on myös yksi koko Mestaruusliigan kovimmista 59 prosentin pistetahdilla. Kupittaan illassa nähdään se, pysyykö tehovaihde päällä myös joulukuussa.

TUTO Volleyn yksi vahvuuksista voittopeleissä ollut laaja materiaali, sillä Joonas Kontion, William Groffierin ja Oleksii Bulgynin nuorisoketju on tuonut vaihtopenkiltä uutta energiaa turkulaisjoukkueen otteisiin. Trio onkin ehkä hieman yllättäen noussut isoihin saappaisiin ratkaisuhetkillä. Tätä mainiota taustatukea TUTO Volley taatusti kaipaa myös tunteikkaassa paikallispelissä.
Päävalmentaja Kuoksa korostaa koko joukkueen panosta.

Kaikki pelaajat ovat kehittyneet isoja askeleita ja se alkaa nyt näkyä myös tuloksessa.

Loimun ykköstykki tällä kaudella on ollut hakkuri Joonas Jokela, joka on pommittanut 266 pistettä. Tämä saldo nostaa Jokelan Mestaruusliigan pistepörssissä sijalle neljä. TUTO Volleyn puolustuspeli on ison haasteen edessä, kun se yrittää pimentää kovakätistä palloniskijää. Loimulta monipuolisimpiin onnistujiin on alkukaudella kuulunut passari Tomi Saarinen, joka on pelin pyörittämisen lisäksi niittänyt mainetta niin syöttöruudussa kuin torjunnassakin. TUTO Volleyn ja Loimun keskinäisissä kohtaamisissa on jo aiemmin nähty se, etteivät lyönnit jää kummaltakaan puolelta verkkoa helposti kenttään, vaan pallot kaavitaan peliin heikoistakin asetelmista. Joukkueiden kärsivällisyys pitkissä palloralleissa onkin avainasemassa.

Viimeisen mausteen tuliseen paikalliskamppailuun tuo tietysti yleisö, joka auttaa kannustuksillaan pelaajia venymään yhä kovempiin suorituksiin. Lauantai onkin Turun alueen urheiluihmisille mainio päivä kerätä kaverit kasaan ja suunnata yhdessä Kupittaalle nauttimaan Mestaruusliigan lentopallosta. Ottelun päätyttyä kenttätapahtumien spekulointi jatkuu vielä hallin yläkerrassa jälkipeleissä.

TUTO Volley – Loimu
lauantaina 3.12. kello 17.00
Kupittaan palloiluhallissa