Seuraa meitä somessa:

TUTO Volley - Loimu

01.12.2021

Paikallisherruus pelissä

Keskiviikkona Kupittaan palloiluhallissa nähdään kiistatta yksi koko kauden odotetuimmista kohtaamisista, kun sarjataulukon yhdeksäntenä oleva isäntäjoukkue TUTO Volley haastaa rakkaan paikalliskilpailijansa kuudentena olevan Raision Loimun kamppailuun Turun alueen lentopallovaltikasta.

OTTELUTAPAHTUMASSA VAADITAAN KORONAPASSI!

ENNAKKOLIPUT: Lippupiste // Seat4Me

Joukkueet ovat taistelleet sarjapisteistä jo kertaalleen tällä kaudella, tuolloin Mestaruusliigan avauskierroksella Loimu nappasi voiton kotonaan Kerttulassa erälukemin 3-1. Avausottelun tehomiehinä häärivät Loimulta Ali Fazli (31/+20) ja TUTO Volleylta puolestaan Ossi Rumpunen (18/+6).

Naapuriseurat lähtevät Kupittaan paikallispeliin täysin erilaisista lähtökohdista. Loimu hehkuu kuumana neljän ottelun voittoputkessa, joka on seuran pisin pitkään aikaan. TUTO Volleylla on puolestaan meneillään jääkylmä jakso, kun joukkue on kärsinyt neljä peräkkäistä 3-0 -tappiota. Varsinkin viime lauantain kotiottelu Tiikereitä vastaan oli turkulaisilta heikko esitys, joukkue näytti paikoitellen jopa täysin aseettomalta ja lyödyltä kokkolalaisia vastaan. Ottelussa on jaossa jälleen tärkeät pisteet molemmille joukkueille, kun ajatellaan jo taistelua pääsystä kevään ratkaisupeleihin. Paikallisväännöissä ei kuitenkaan tunnetusti juurikaan sarjataulukkoa tai edellisiä pelejä tuijotella, vaan ottelu on aivan oma maailmansa, johon jokainen pelaaja takuulla syttyy.

Raisiolaisten hyökkäyspeli on kauden aikana nojannut vahvasti ulkomaalaishankintojen onnistumisien varaan, etenkin kovakätinen iranilaishakkuri Fazli on tykittänyt surutta palloa parkettiin. Fazli löytyykin Mestaruusliigan pistepörssin viidenneltä sijalta 218 pisteellä, kun vertailun vuoksi turkulaisten paras pistemies tähän saakka on ollut keskitorjuja Tatu Vuorenmaa 90 pisteellä ja ne oikeuttavat pistepörssin sijaan 33. Fazlia ovat oivasti säestäneet myös latvialainen Kristaps Smits ja toinen iranilainen Tayeb Einisamarein. Kupittaan illassa iso kysymys on se, löytyykö Loimulta muita vastuunkantajia, kuten esimerkiksi Sebastian Pozo Hernandez tai Eetu Mäki.

TUTO Volleyn osalta isoa roolia näyttelee se, miten hyvin hyökkäyspeliä saadaan rakenneltua. Viime aikoina turkulaisilla on ollut vaikeuksia vastaanoton kanssa. Tämä on puolestaan hankaloittanut hyökkäyksien pohjustamista, ja ratkaisulyönnit ovatkin monesti jääneet voimattomiksi, jotka vastustajan puolustus on pystynyt poimimaan takaisin peliin.

Paikalliskamppailussa tarvitaan rutkasti tylyttä ja rohkeutta ratkaisuihin, sillä helpoilla suorituksilla tuskin kovin montaa pistettä saa. Kotijoukkueen puolelta katseet kiinnittyvät kokeneisiin pelaajiin, kuten Eemeli Koukiin, Karri Kutinlahteen, paluun kokoonpanoon liberona tehneeseen Ossi Rumpuseen ja kapteeni Jani Puputtiin Heistä jokaisella on tärkeä rooli näyttää omalla tontillaan esimerkkiä ja sitä kautta auttaa TUTO Volleyta pääsemään hankalien hetkien ja vaiheiden yli.

Keskiviikon ottelussa tullaan melko varmasti näkemään paljon tunteita niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Sarjapisteiden kannalta isoon asemaan saattaa nousta se, miten joukkueet kykenevät pitämään oman pelinsä kasassa ja säilyttämään rauhallisuutensa tiukoissa paikoissa. Katsomon puolella tunteita sen sijaan saa ja pitää näyttää reilusti. Turun seudulla lentopallon paikallispelit ovat olleet harvinaista herkkua, joten niistä kannattaa nyt nauttia täysin siemauksin.

Keskiviikon paikallisväännön kruunaa itse ottelun lisäksi Leroyn sushit ja ottelun päättymiseen asti palveleva Volley Bar.
Tapahtumassa vaaditaan koronapassia.

TUTO Volley – Raision Loimu
keskiviikkona 1.12. kello 18.30 Kupittaan palloiluhallissa