Seuraa meitä somessa:

TUTO Volley - Savo Volley

15.01.2022

Paluu Nunnavuoreen - TUTO Volley haastaa sarjakärjen

TUTO Volleyn tiivis tammikuu jatkuu lauantaina kotiottelulla, kun poikkeuksellisesti Nunnavuoren palloiluhalliin vieraaksi saapuu Mestaruusliigan tämän hetken kärkijoukkue Savo Volley. Ottelu pelataan valitettavasti tyhjille katsomoille koronarajoitusten vuoksi ja on siitä johtuen siirretty Nunnavuoren palloiluhalliin. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä (seuratuotanto).

TUTO VOLLEYN TUKIKAMPANJA LÖYSI MUOTONSA TUKISUKISTA, LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa. Molemmissa otteluissa Savo Volley on vetänyt lopulta pidemmän korren, ensin lokakuun alussa savolaiset veivät pisteet Kupittaalta erin 1-3. Kuukautta myöhemmin Savo Volley piti pisteet kotonaan eränumeroin 3-0.Kummassakin kamppailussa TUTO Volley on pystynyt hetkittäin laittamaan kunnolla kampoihin liigan kärkijoukkueelle.

Vuosi 2022 on alkanut TUTO Volleyn osalta vauhdikkaasti, kun tilastoihin on kirjattu yksi voitto ja kaksi tappiota. Ensin turkulaiset kävivät sarjakakkosen Akaa-Volleyn vieraana ja joutuivat taipumaan suoraan 3-0. Viime lauantaina Nousiaisissa TUTO Volley väänsi voiton Karelian Hurmoksesta kahden ja puolen tunnin viihdepläjäyksen jälkeen erin 3-2. Keskiviikkona turkulaisnippu otti mittaa paikalliskilpailija Loimusta Raision Kerttulassa. Tuossa pelissä TUTO Volley jäi pahasti Loimun jalkoihin, etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmanteen erään joukkue paransi merkittävästi otettaan, mutta se ei kuitenkaan riittänyt, vaan raisiolaiset veivät sarjapisteet 3-0-numeroin.

Savo Volleyn vuosi on käynnistynyt rauhallisissa merkeissä, sillä Nunnavuoren peli on joukkueelle vasta ensimmäinen tämän vuoden puolella. Oletettavaa on, että Turkuun saapuu energiaa täynnä oleva savolaisryhmä, jonka kanssa isännät saavat olla erityisen tarkkana.

Kerttulassa TUTO Volleyn hyökkäyspelin tehokkuus yskähteli pahemman kerran. Hyökkäystehojen nosto on tärkeässä roolissa, mikäli kotijoukkue mielii saalistaa lauantain kamppailusta pisteitä. On mielenkiintoista nähdä millaisia ratkaisuja TUTO Volley on lyhyessä ajassa kehittänyt hyökkäyksen avaamiseksi. Taannoin Hurmos-ottelussa peli pyöri paikoitellen monipuolisen raikkaasti ja lyönneissä ei arkailtu. Samanlaista mentaliteettia kaivataan sarjakärkeä vastaan.

Savo Volleyn joukkueesta löytyy laajuutta kaikille pelipaikoille, osittain sen siivittämänä ryhmä porskuttaakin runkosarjan piikkipaikalla. Savolaisjoukkue on kauden aikana vain vahvistunut vahvistumistaan, kun se hankki alkukaudella Ettassa pelanneen yleispelaajan Michael Michelaun riveihinsä. Hänelle hyvää tulitukea tarjoilee kokenut Andrus Raadik. Materiaalin laajuus antaa varmasti päävalmentaja Timo Tolvaselle vaihtoehtoja avauskuusikon rakentamiseen ja jännitystä riittää siinä, millaisen ryhmän ”Dole” Nunnavuoressa aloitukseen juoksuttaa. TUTO Volleyn seuraajille tuttu nimi on savolaisten keskitorjuja Aleksei Zhbankov, joka kohtaa isänsä Ruslanin valmentaman joukkueen vastustajan paidassa. Tämä tuo peliin pientä lisäpanosta varmasti kummallekin puolelle verkkoa.

TUTO Volleylle on aiemmissa otteluissa erien aikana paikoitellen tullut todella haastavia hetkiä ja erät ovat päässeet pahasti repsahtamaan ja joukkueen päät ovat painuneet epäonnistumisten myötä lattiaan. Tasaisuuden ja positiivisen otteen säilyttäminen saattavat lauantaina olla avain menestykseen Savo Volleyta vastaan. Turkulaisten puolelta kannattaa seurata sitä, pääseekö passari Matti Toivola pumppaamaan joukkueeseen lisää energiaa onnistuneiden suoritusten jälkeen tunteikkailla tuuletuksillaan vai onko hymy herkässä ainoastaan savolaisten kasvoilla.

TUTO Volley – Savo Volley
lauantaina 15.1. kello 17.00. Nunnavuoren palloiluhallissa
OTTELU PELATAAN ILMAN YLEISÖÄ!