Seuraa meitä somessa:

VaLePa - Ducks

07.12.2022

Ankkojen torjunta haastaa pukkipaidat

VaLePa Sastamala – Vantaa Ducks ke 7.12. Vexve Areena klo 18.30. Otteluisäntä Sastamalan kaupunki

Viime kaudella Vantaa Ducksin keskitorjuja Lauri Lehtonen voitti ylivoimaisesti runkosarjan torjuntatilaston. Tälle kaudelle hän on saanut rinnalleen Sveitsin ammattilaiskentiltä Henrik Porkan. He takaavat yhdessä, että VaLePan passareilla Mikko Eskolla ja Joel Laaksolla on keskiviikkona kova iltapuhde, kun he yrittävät harhauttaa Lehtosta ja Porkkaa keskiverkolla.

Syötön vastaanoton onnistuminen tarjoaa passareille eväät vastustajan torjunnan harhauttamiseen. Ducksin tehokkaimmat aloitussyöttäjät ovat hakkuri Alek Rastamo ja slovenialainen yleispelaaja Sergej Drobnic, joka kesällä liittyi joukkueeseen. Joukkueen toinen ulkomaalaisvahvistus tulee Ranskasta, libero Louis Pineau. VaLePasta tuttu hakkuri Ville Sorvoja liittyi ankkaryhmään juuri ennen kauden alkua. Muuten Ducksin joukkue on säilynyt pitkälle muuttumattomana viime kaudesta.

Joukkueessa passeja jakelee Joona Väänänen, joka jo viime kaudella herätti huomiota hyvällä pelillä. Ville ja Kalle Kattelus ovat edelleen saaneet kehittyä ja erityisesti Kalle on kantanut suurta hyökkäysvastuuta.

Valmentaja Janna Kangaskokko ja fysioterapeutti Ziga Copi varmasti miettivät tarkkaan, miten rasituksen ja levon suhde onnistuu parhaiten. VaLePan yleispelaajaosastolla on melkoisesti valinnan varaa. Sakari Mäkinen ja Karli Allik ovat pelanneet eniten, mutta heille on hyviä vaihtoehtoja. Jiri Leinonen on päässyt näyttämään kykyjään. Hänen rohkea ja ennakkoluuloton pelaamisensa on ihastuttanut. Ben-Simon Bonin on erittäin ulottuva pelaaja. Hän pystyy taitavasti käyttämään hyväkseen vastustajan torjunnan käsiä. Raivis Oiguss pystyy rohkeasti ottamaan vastuuta sekä yleispelaajana että liberona. Myös passarin paikalle on erinomaiset vaihtoehdot, Mikko Esko ja Joel Laakso.