Seuraa meitä somessa:

[VIIKON OTTELU] VaLePa - Savo Volley

27.09.2022

Sastamalassa komea alku Mestaruusliigalle

VaLePan Mestaruusliigakausi saa parhaan mahdollisen alun, kun viime kauden finalistit VaLePa ja Savo Volley kohtaavat kauden avauspelissä Vexve Areenalla. Nämä kaksi joukkuetta olivat viime kaudella kiistatta parhaat Mestaruusliigassa. VaLePa vei finaalit otteluvoitoin 4-3 ja Savo Volley voitti Suomen Cupin tammikuussa. Monessa Euroopan maassa pelataan ennen sarjakautta Super Cup, jossa edellisen kauden mestari kohta Cup-voittajan. Tämä kauden avaus on epävirallinen Suomen Super Cup. Kannattaa tulla paikan päälle kokemaan lentopallotunnelmaa, kun huippujoukkueet kohtaavat.

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley ti 27.9. 2022 klo 18.30 Vexve Areena. Otteluisäntä OP Satapirkka.

Molemmat joukkueet ovat uudistuneet sopivasti tulevalle kaudelle. Sopivasti sikäli, että joukkueiden runko on pysynyt koossa, mutta pois lähteneiden tilalle on tullut mielenkiintoisia pelureita. VaLePa haluaa olla seura, joka hioo lahjakkaista pelaajista ammattilaisia ulkomaan kentille. VaLePasta Jiri Hänninen pelaa ensi kaudella Belgiassa, Alberto Cavasin Italiassa serie A 2:ssa Sebastian Rösler Saksassa ja Jaro Nieminen toimii A2:ssa pelaavan käsipallojoukkueen fysioterapeuttina. Lisäksi Risto Ruohola siirtyi opiskelemaan Turkuun ja pelaa Matias Tihumäen kanssa TUTO Volleyn joukkueessa. Tuomas Hautalan tammikuisen akillesjännevamman jälkeen hänellä ei ollut mahdollisuuksia kuntoutua syksyyn mennessä.

VaLePa sai hakkuriksi Urpo Sivulan, Hännisen tilalle yleispelaajaksi tuli Viron maajoukkueesta Karli Allik, liberoksi Eetu Pennanen, toiseksi hakkuriksi Tino Vuori, keskimieheksi ruotsalainen maajoukkuepelaaja Jacob Ekman sekä yleispelaajiksi saksalainen Ben-Simon Bonin ja Jiri Leinonen sekä Sloveniasta fysioterapeutiksi Ziga Copi. Viime kauden joukkueesta jatkavat molemmat passarit Mikko Esko ja Joel Laakso, keskimiehet Severi Savonsalmi ja Mikko Karjarinta, viime kauden liigapelaaja Sakari Mäkinen ja Raivis Oiguss.

Savo Volleyn suurimmat menetykset, varsinkin henkisesti, olivat lentopalloikonien ja seuralegendojen Olli-Pekka Ojansivun ja Antti Siltalan lentopallouran päättyminen. Molempien kohdalla erilaiset fyysiset vammat tekivät uran jatkamisen mahdottomaksi. Passari Fedor Ivanov teki kesällä sopimuksen Saksaan. Savo Volleyn passarina jatkaa Fedorin pikkuveli Ilja Ivanov ja toiseksi passariksi tuli puolalainen Maciej Madej. Toiseksi hakkuriksi Veikka Lindqvistin rinnalle tuli amerikkalainen Davied Kisiel, jolla on myös Puolan kansalaisuus. Mikko Räsänen siirtyi kesällä Karelian Hurmokseen ja Tapio Toiviainen ottaa hänen paikkansa. Keisukse Matsuo jatkaa Savossa japanilaisten liberoiden sarjaa.

Savo Volley yleispelaajina jatkavat Andrus Raadik ja Michael Michelau. Myös Savo Volleylla on pitkä keskipelaajakolmikko Jacub Kovac, Miki Jauhiainen ja Aleksei Zhbankov.

OP Sastamala on pitkään ollut VaLePan pääyhteistyökumppaneita. Toukokuun alussa pankki yhdistyi OP Satakunnan ja OP Satapirkan kanssa ja näin syntyi Satapirkan Osuuspankki. OP Sastapirkka toimii seitsemän paikkakunnan alueella Harjavallassa, Huittisissa, Ikaalisissa, Karviassa, Kokemäellä, Parkanossa ja Sastamalassa. Työntekijöitä on noin 70, asiakasmäärä yli 56 000.