Hämeenlinnan Lentopallokerho - Oriveden Ponnistus PV3

19.03.2023

HÄMEENLINNAN LENTOPALLOKERHO: VÄLIERÄPAIKKA KATKOLLA

Terveydenhuollon sanakirjassa katkolla tarkoitetaan yleisimmin putken katkaisemista. Sitä voinee pitää hyvänä asiana. Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten liigajoukkueen putki kuitenkin jatkuu, ja jatkuu. Sitäkin voi pitää hyvänä asiana, jos sattuu Kerhosta pitämään.

Perjantai-iltana Lentopallokerhon kevättalven voittoputki venyi jo kymmenen ottelun mittaiseksi. Se on melkoinen putki se, ilman viitteitä menestys krapulasta. Tämä tarkoittaa sitä, että sunnuntain kotipelissä Oriveden Ponnistusta vastaan Kerholla on katkon paikka. Saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta on lopulta perin yksinkertaista.

Kyseinen kömpelö sanaleikki viittaa naisten Mestaruusliigan puolivälieriin. Lentopallokerho avasi pudotuspelit Oriveden Ponnistusta vastaan viime keskiviikkona kotoisalla Loimua-areenalla. Pirkanmaalaiset saivat avausottelussa tuta Kerhon väkevän hyökkäysvoiman. Tulokaspelaaja Jenny Mosser pelasi täydellisen ottelun. Hän takoi kolmeen erään tuimat 27 pistettä, tekemättä virhettäkään hyökkäyspelissään. Raju, likimain ankara suoritus.

KERHO TAKAA RINNALLE JA OHI

Kyseinen puolivälierien avauspeli Hämeenlinnassa päättyi emäntien vakuuttavaan 3-0 voittoon. Perjantai-iltana Orivedellä Kerhon voittoputki uhkasi kuitenkin katketa. Niinhän se elämässä yleensä menee. Pisinkin putki katkeaa lopulta, viimeistään viimeisellä tuomiolla, mutta ei kiirehditä asioiden edelle.

OrPo sai kotipelissään Mosserin, ja myös Kerhon muun hyökkäyskaluston paremmin kuriin, ja johti ottelua erin 2-1. Kerho kampesi itsensä kuitenkin rinnalle ja lopulta ohi, ratkaiseva viides erä Kerholle niukasti 15-12. Sen myötä joukkueen voittoputki siis venyi kymmenen ottelun mittaiseksi.

OTTELUSARJA KATKOLLA SUNNUNTAINA, VIIMEINEN TUOMIO FINAALEISSA

Voittonsa myötä Lentopallokerho siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Ympyrä siis mahdollisesti sulkeutuu sunnuntain kotipelissä. Sarja katkeaa, jos putki jatkuu, mikä tarkoittaisi Kerhon etenemistä välieriin suoraan kolmessa ottelussa. Se puolestaan tarkoittaisi muutamaa ylimääräistä lepo- ja treenipäivää ennen välieräsarjan avausta. Kannatettava ajatus.

Kerhon väkevän kevään myötä ajatukset saattavat karata pidemmälle kevääseen. Joukkueella tuskin karkaavat, meillä muilla ehkä. Väkisinkin nousee mieleen, että Lentopallokerhon viimeinen tuomio kuluvan kauden aikana saatetaan langettaa vasta finaalisarjassa, taistelussa Suomen mestaruudesta.

Mutta, ei kiirehditä tässäkään asioiden edelle. Kerho etenee taatusti ottelu kerrallaan pyrkien venyttämään putkeaan, ja pääsemään sitä kautta kolmesti katkolle. Ensin puolivälierissä, sitten välierissä, ja lopulta finaalisarjassa. Kuulostaa suunnitelmalta.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

Emme missään tapauksessa kiirehdi asioiden edelle. Etenemme yksi pallo, yksi erä ja yksi ottelu kerrallaan. Toki, kevään pelien myötä tiedämme mihin parhaimmillaan pystymme. Se lisää uskoa ja luottamusta omaan tekemiseemme. Uskon, että sunnuntain ottelusta tulee hieno lentopallonäytelmä. Orivesi ei tietenkään halua vielä kesälomalla, ja tulee varmasti taistelemaan viimeiseen palloon.