Seuraa meitä somessa:

JymyVolley - LP Kangasala

16.01.2022

Koronan varjossa kotiotteluiden putkeen

JymyVolley valmistautuu neljän kotiottelun putkeen naisten lentopallon mestaruusliigassa koronan varjo niskassaan, kuten kaikki joukkueet eri lajeissa pandemian kiristäessä otettaan. Jymyltä jäi väliin kolme ottelua eli vieraspeli LP Viestiä vastaan Salossa sekä kaksi kotiottelua, joissa vastaan olisi tullut HelVolley ja Hämeenlinna. Nyt Jymy on pääsemässä jälleen tositoimiin, kun ensi sunnuntain kotiottelu LP Kangasalaa vastaan on toteutumassa.

– Olin tulevaan vastustajaan yhteydessä ja tällä hetkellä näyttää, että estettä ei ole. Terveysviranomaisten ohjeiden mukaan mennään terveys edellä. Katsomo tulee olemaan tyhjä ja siitä tulee ehkä valitettavan pitkäaikainen tilanne, mutta toivotaan, että jossain vaiheessa väki pääsee taas katsomoihin, juttelee Jymyn päävalmentaja Kari Raatikainen.

Jymyn edellisestä ottelusta tulee sunnuntaina kuluneeksi kaksi viikkoa. Viimeksi Jymy kohtasi heti vuodenvaihteen jälkeen 2.1 Puijo Volleyn Kuopiossa.

– Olemme nyt päässeet viime perjantaista saakka harjoittelemaan yhdessä ja saamme hyvän harjoitusviikon alle. Perusasioita käydään läpi ja haetaan pelaaminen sen kautta.

Raatikainen toteaa joukkueen odottavan, että pääsee taas tositoimiin. Se on kuitenkin kilpaurheilun suola ja sitä varten harjoitellaan.

– Muutokset tulevat tässä tilanteessa tosi nopeaan ja on hyvä, että pelaajilla on niin joukkuekavereiden, kuin valmennuksen ja johdon tuki takanaan. Sitä kautta asioita on voitu hyvin käsitellä, kun korona on tuonut nopeitakin muutoksia.

JymyVolley on kohdannut tällä hetkellä sarjakakkosena olevan LP Kangasalan kahdesti. Kauden kotiotteluiden avauksessa pisteistä väännettiin täydet viisi erää Kangasalan viedessä voiton 3-2. Marraskuun lopulla Pälkäneellä pelatun LP Kangasalan kotiottelun LP Kangasala vei suoraan erin 3-0.

– LP Kangasala kuuluu kolmikkoon, jotka tällä hetkellä hallitsevat liigaa selvästi. LP Viesti, LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo ovat aina kentälle tulessaan ennakkosuosikkeja alempana olevia joukkueita vastaan. LP Kangasala on vahvassa vedossa ja iskenyt aika tylyjä lukuja viime kierroksilla.

Raatikainen nostaa LP Kangasalan vahvuudeksi materiaalin, taidot ja tasaisuuden. Joukkueen peliä pyörittää maajoukkuepassari Katja Kylmäaho. Kotimaan kenttien kärkinimiä ovat myös Ronja Heikkiniemi, Roosa Laakkonen, Tiiamari Sievänen ja kotikonnuilleen pelaamaan tuleva Emmi Riikilä.

– Suurin juttu meille on se, että nyt pääsemme pelaamaan. Haaste on kovimmasta päästä, mutta hyvällä pelillä pystymme haastamaan. Se pitää nyt vain saada esiin, Raatikainen painottaa.

Ottelu LP Kangasalaa vastaan avaa Jymyn neljän kotiottelun putken. Mikäli ohjelman mukaan päästään pelaamaan, niin seuraavaksi Nurmohalliin tulevat Pihtiputaan LiigaPloki, naapuri Kuortane ja helmikuun alussa WoVo Rovaniemeltä.

JARI HAKALA