Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki - OrPo

08.02.2023

Vajaa 20 vuotta ja 500 liigapeliä - OrPo vastaan juhlapeliin

LiigaPloki-Oriveden Ponnistus keskiviikko 8.2. klo 18.30 Pihtipudas-sali

Illan kamppailu on LiigaPlokille 500. runkosarjapeli Mestaruusliigassa. Ensimmäisen liigaottelunsa se pelasi 1.10.2003 vieraspelinä Pieksämäki Volleyta vastaan. 20 kauden aikana pelaamistaan runkosarjan otteluista LiigaPloki on voittanut 209 ja hävinnyt 290. Pelattuja runkosarjan eriä sillä on takanaan 1913.

Keskiviikkoillan vastustaja OrPo on LP Kangasalan lisäksi toinen joukkue, jota pihtiputalaiset eivät ole tällä kaudella vielä pystyneet voittamaan. Ensimmäinen kohtaaminen Pihtiputaalla kääntyi 2-3 OrPon vierasvoitoksi. Orivedellä pelatussa ottelussa sairastumisista kärsinyt LiigaPloki hävisi suoraan kolmessa erässä.

Sarjataulukossa OrPo on sijalla neljä seitsemän pistettä kuudentena olevaa LiigaPlokia edellä. OrPolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Keskiviikkoillan kamppailulla on iso panos kauden jatkoa ajatellen. Orivesi hakee paikkaa neljän parhaan joukkoon ja sitä kautta kotietua pudotuspelien alkukierrokselle. Kotijoukkue haluaa lisäpisteitä parantaakseen asemiaan sarjataulukossa.

Päävalmentaja Kim Buchwald odottaa peliä innolla: – Ottelu numero 500 on suuri päivä seuralle ja joukkueelle. Teemme kaikkemme, että siitä tulisi erityinen ilta yhdessä upeiden fanien kanssa.

Viime OrPo pelissämme meillä oli paljon loukkaantumisia, mutta tällä kertaa olemme pelissä täysilukuisena. Tuleva ottelu on hyvä tilaisuus saavuttaa Orivettä sarjataulukossa.

1,5 viikon pelitauon olemme käyttäneet harjoittelemalla uusia kuvioita hyödyntääksemme niitä keskiviikon pelissä.

Ottelua isännöi Keski-Suomen maakunnan päälehti Keskisuomalainen. Se on Suomen vanhin yhä ilmestyvä suomenkielinen sanomalehti.