LP Kangasala - LP Viesti PV3

19.03.2023

Kolmas puolivälierä, Pitkäjärven sunnuntai-ilta ja sarja ensimmäistä kertaa katkolla kotijoukkueelle

LP Kangasalan ja LP Viestin puolivälieräsarjan lähtökohdat olivat mustavalkoisessa kuvassa kahden tuloksellisesti alakanttiin suorittaneen joukkueen mittelö, jossa mitalipeleihin etenee joukkue, joka pystyy paremmin nostamaan tasoaan ottelusarjan aikana. Kahden ensimmäisen ottelun perusteella tähän on pystynyt paremmin LP Kangasala. Joukkue on ottanut suoran 3-0 niskalenkin niin kotisalissa kuin Salossakin pelatuissa 1. ja 2.puolivälierässä loukkaantumisistakin kärsivästä LP Viestistä ja tuo sarjan ensimmäisen kerran ratkaisumahdollisuuden eteen sunnuntaina Pitkäjärvelle, kun välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Ottelusarjan sävähdyttävin hetki nähtiin heti ottelusarjan ensimmäisessä erässä. LP Viesti oli viemässä ensimmäistä erää nimiinsä jo selvin numeroin tilanteen ollessa 14-22. Jokin jo pidempään kaivattu napsahti kotijoukkueen pelissä kohdilleen ja joukkue nousi lopulta aina 27-25 erävoittoon saakka eikä tuolle flowlle nähty ottelussa enää loppua. Ensimmäinen ottelu Kangasalan nimiin (27-25, 25-15, 26-24).

Myös ottelusarjan toinen osaottelu sai numeroiden valossa yhtä tasaisen alun kuin mitä sarjan ensimmäinen kohtaaminen, kun ensimmäinen erä tahkottiin aina 29 pisteeseen asti. Tämän jälkeen mustissa esiintynyt vierasjoukkue Kangasala sai jälleen kovemman vaihteen silmään eikä loppua nähty. Ottelu Pitkäjärven ensimmäisen puolivälierän tapaan Kangasalle suoraan kolmessa erässä (27-29, 18-25, 15-25)

Sunnuntaina luvassa on varmasti sähköinen kolmas puolivälierä, kun vierasjoukkue saapuu Pitkäjärvelle ensikertaa "veitsi kurkulla" ja jättää varmasti kaiken kentälle pyrkiessään tuomaan sarjan neljänteen otteluun saloon. Kotijoukkue Kangasalla sen sijaan on potissa ennen kaikkea mitalipelipaikan ratkaisu sekä pidempi palautumisaika välieriin jos sarja katkeaa sunnuntaina.

Viekö LP Kangasala myös sarjan kolmannen kohtaamisen ja etenee mitalipeleihin vai venyttääkö LP Viesti sarjan Salossa pelattavaan neljänteen osaotteluun?