Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula - LiigaPloki

30.10.2021

LP-Vampula saa vastaansa nälkäiset vieraat Pihtiputaalta

Tahto Areenalla Huittisissa nähdään lauantaina klo 17 mielenkiintoinen mestaruusliigaottelu, kun LP-Vampula Huittinen saa vieraakseen LiigaPlokin Pihtiputaalta.

LiigaPloki on satsannut koronan jälkeiseen kauteen ja esiintynyt hyvällä sykkeellä kauden alkupuolen otteluissa. Mukaan on mahtunut mm. makea 3-0 kotivoitto Hämeenlinnasta. Molemmilla joukkueilla on edellisestä ottelusta vieraskentiltä puhtaat tappiot, kun Ploki hävisi Pölkylle ja Vampula vastaavasti Kangasalalle. Sitä edeltäneistä peleistä molempien sarakkeisiin merkittiin 3-1 kotivoitot, joten sen historian valossa voidaan odottaa tasaista kamppailua sarjapisteistä, kuten joukkueiden väliset väännöt on aiempinakin kausina olleet.

Plokia edustava 186 cm pitkä Tanskan maajoukkuelaitahyökkääjä Helena Elbaek on Liigan yleispelaajarankingissa kolmantena, joten hänet kotijoukkueen on saatava aisoihin. Se ei kuitenkaan ole helppoa, sillä joukkueen valkovenäishakkuri Anna Yefremenko on vastaavassa hakkuritilastossa kakkosena, heti Viestin Iina Andrikopouloun jälkeen. Toisena laiturina Pihtiputaan ylpeydessä pelaa Virolainen Silvia Pertens. Keskeltä heiltä löytyy jenkkivahvistus Jada Stackhouse sekä tälle kaudelle heille Wovosta siirtynyt Aliisa Kähkölä. Ukrainalaispassari Olena Napalkova ruokkii heitä monipuolisesti, mikäli he saavat Vampulan syötöt hänelle hyvin toimitettua.

Vampulan nuoren joukkueen otteet paranevat peli peliltä, tosin pienet loukkaantumiset ovat hieman pakkaa sekoittaneet. Elämänsä lentopallokevään Huittisista löytänyt Laura Laukkanen on esittänyt komeita keskihyökkäyksiä ja on ollut lisäksi tehokas syöttöruudussa. Kristiana Petrova on alun vaisuuden vastapainoksi esittänyt otteita, joiden perusteella hän on saanut pokata MVP:t kahdesta edellisestä kamppailusta. Jenkkivahvistus Cassie Baird on ollut melko tasaisen hyvä kauden alusta lähtien, mutta menee koko ajan kohti vielä parempaa. Kyseinen laitapelaajakaksikko on ollut erittäin varmalla tasolla lisäksi vastaanotossa ja puolustuspelissä.

Passipeli on ollut Elvita Dolotovan ja Pipsa Roivaisen hoitamana hyvällä tasolla. Vampula on saanut kauden liberovastuuta kantaneen Aino Ollosen loukkaannuttua tasokasta apua akatemiajoukkueesta, sillä kaksi edellistä ottelua sitä paikkaa on upealla varmuudella hoitanut Laura Liikanen.

Se on illan ottelussa varmaa, että pisteistä tullaan käymään armotonta taistelua. Tervetuloa mukaan tunnelmaan!