Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula - Puijo Wolley

03.11.2021

LP-Vampulan seuraava vastustaja kalakukkojen maasta

Tahto Areenalla Huittisissa kohtaavat keskiviikkona 3. 11. klo 17.30 alkavassa ottelussa LP-Vampula Huittinen ja Puijo Wolley.
Kuopiolaisseuran liigajoukkue Puijo Wolley on tähänastisista keskinäisistä kamppailuista joutunut lähtemään tappio niskassaan, mutta viime kaudella he kotiottelussaan riistivät sarjapisteen ottamalla kaksi erävoittoa.

Koko Puijo Wolleyn liiga-ajan valmentajana ollut, maajoukkueessakin pelaajana esiintynyt Jukka Lehtonen on tällä kaudella johdattanut joukkueensa hyviin suorituksiin. He nappasivat kaksi erää LP Kangasalta ja voittivat kotonaan OrPon, jolle Vampula vastaavasti hävisi vieraspelissään. Edellisissä kamppailuissaan Puijo hävisi JymyVolleylle, jonka sen sijaan Vampula pystyi hetkeä aiemmin kaatamaan kotonaan erin 3-1. Historian voittoihin ei kotijoukkueen kannata liikaa luottaa, vaan tiedossa lienee olla varsin tasaväkinen kilpailu sarjapisteistä.

Puijo Wolleyllä on menossa kolmas Mestaruusliigakausi ja heiltäkin löytyy pelaajia, joilla on kokemusta Huittisissa pelaamisesta, sillä heidän kokoonpanossa jatkavat viime kauden tapaan libero Petra Sahlberg sekä Hilkka Hujanen. Petra on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo pelata kolme ottelua enemmän (166 ottelua), kuin mitä hänellä on senttejä pituudessa (163cm). Hilkalla on kokemusta Huittisten jälkeen kauden verran Nurmosta, josta hän siirtyi kuopiolaisseuraan, joka saavutti liigapaikan kaudeksi 19-20 usean vuoden yrityksien jälkeen. Petra edusti kolmen kauden ajan LP-Vampulaa ja siirtyi Hilkan tavoin nousijajoukkueen riveihin, jossa molemmat siis jatkavat tälläkin kaudella. Eveliina Smolander on esiintynyt edukseen, samoin Nurmosta passariksi siirtynyt Venla Hyttinen. Kanadalaisvahvistuksen Natasha Calkinsin otteet paranevat peli peliltä ja hän saattaa hyvinkin nousta ratkaisevaan rooliin illan kamppailussa.

Vampulan nuoren joukkueen otteet myös paranevat peli peliltä, vaikka pienet loukkaantumiset yhä aiheuttavat päänvaivaa päävalmentaja Ziga Kosin pelisuunnitelmille. Laura Laukkanen jatkaa vahvaa syksyä ja Samantha Rubalin parissa edellisessä kamppailussa korvannut Emilia Tyynismaa pääsee jyvästä kiinni. Ulkomaalaisyleispelaajat Cassie Baird ja Kristiana Petrova kasvavat ottelu ottelulta. Passipeli on ollut Elvita Dolotovan ja Pipsa Roivaisen hoitamana hyvällä tasolla. Marika Välimäki oli hyvällä pelipäällä edellisessä ottelussa hakkurina. Yksi kysymysmerkki lienee olla liberon paikan peluuttaminen? Vastuu tuosta pelipaikasta on jäänyt kahden muun liberon loukkaantumisten vuoksi nuorelle Laura Liikaselle. Laura on esiintynyt upeasti vastuulleen tulleissa otteluissa, mutta onko vastuu vielä yksin hänen, vai onko seura keksinyt siihen jotain jokeria.

Kumpi pystyy ottamaan pisteet? Nähdäänkö Tahto Areenassa taistelua Mestaruusliigatason edellyttämällä kiihkeydellä, vai pystyykö jompikumpi joukkue ottamaan niskalenkin jo ottelun alkumetreillä. Syöttö- vastaanottopelissä maksimaalisesti onnistumalla sekin on mahdollista, kummalta joukkueelta tahansa. Huittisten illassa on kiihkeää taistelua jälleen luvassa. Tervetuloa mukaan tunnelmaan!