Seuraa meitä somessa:

LP Viesti - LP-Vampula (CUP)

01.12.2021

Viesti tavoittelee keskiviikkona voittoa nro 500 ja Cupin finaaliturnauspaikkaa

LP Viestin ja LP-Vampulan keskiviikon (1.12.) lentopallo-ottelussa on kaksi virallista tavoitetta ja yksi vähän epävirallisempi. Mestaruusliigan pisteiden lisäksi pelissä on Suomen cupin panos: voittaja selviää Finnish Teknikum Cupin lopputurnaukseen, välieriin.

Epävirallisempi tavoite on saavuttaa salolaisena Viesti-nimisenä seurana 500:s SM-sarjan/SM-liigan/Mestaruusliigan runkosarjapelin otteluvoitto. Salon Viesti nousi ensimmäisen kerran naisten SM-sarjaan keväällä 1976.

Viime kauden runkosarjan päättyessä Salon Viestin/LP Viestin nimissä oli pelattu 27 sarjakauden aikana yhteensä 647 ottelua, joista voittoja oli 486 ja tappioita 161 kappaletta. Kuluvan kauden 2021-2022 aikana LP Viestin saldo on vastaavasti: 14 ottelua, 13 voittoa, 1 tappio. Eli voittosarakkeessa on ennen keskiviikkoa luku 499.

Täyttyykö 500 keskiviikkona, sen voi estää Salohallissa LP-Vampula.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran lokakuussa Huittisissa, jolloin LP Viesti oli parempi erin 3-0, mutta varsinkin viimeinen erä oli tiukka.

Päättyneellä viikolla molemmilla joukkueilla on ollut matkustamista: LP Viesti pelasi tiistaina Mestarien liigan ottelun Ranskassa ja LP-Vampula sunnuntaina Rovaniemellä.

- Vampula on näyttänyt saaneen suurimman osan loukkaantuneista pelaajista pelikuntoon ja otti ihan kovan 3-0 -voiton Rovaniemeltä. He tulevat varmaan hyvässä vireessä keskiviikkona Saloon, pohtii LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

- Sarjapisteiden lisäksi panoksena on Suomen Cupin puolivälierä, joten voi sanoa, että pelataan tämän kauden toistaiseksi tärkein peli, koska vain voittaja pääsee Cupissa jatkoon.

Lemminkäisen näkemyksen mukaan LP-Vampulan peli pyörii paljon ulkomaalaisten yleispelaajien kautta. LP-Vampulan suomalaisosastosta Lemminkäinen nostaa esiin 19-vuotiaan keskipelaaja Laura Laukkasen.

- Laukkanen on ollut tällä kaudella aika hyvä ja positiivinen yllätys ainakin itselle. Hämeenlinnassa hän oli kohtalaisen paljon vaihtopenkillä eikä vielä viime kaudella Vampulassakaan loistanut, mutta nyt on ollut hieno kausi.

LP Viestin pelaajisto on Arita Ternavaa ja Nea Haataista lukuun ottamatta hyvässä kunnossa ja valmiina keskiviikon peliin vapaan viikonlopun jäljiltä.

- Tavoitteena on mennä jatkoon Suomen Cupissa ja saada pisteitä lisää Mestaruusliigan sarjataulukkoon.

Myös 500:n runkosarjan ottelun voitto olisi Lemminkäiselle mieleen:

- Ihan hieno merkkipaalu olisi saada 500 voittoa täyteen, se kertoo pitkäjänteisen työn tuloksista.

LP Viesti – LP-Vampula Salohallissa 1.12.2021 klo 18:30. Ottelu katsottavissa Ruutu+ -palvelussa.

Tervetuloa kannustamaan!

Otteluisäntänä: Hanhivaaran Liikuntakeskus