Seuraa meitä somessa:

Pölkky Kuusamo - Helsinki Volley

31.10.2021

Helsinki Volley ensivierailulle Kuusamoon

Pölkky Kuusamo saa sunnuntaina vieraakseen Mestaruusliigassa uutena tuttavuutena Helsinki Volleyn. Kuusamolaisyleisö ottaa vieraansa mielenkiinnolla vastaan, vaikka sarjanousijan alkukausi on ollutkin toistaiseksi menestystä vaille.

Helsinki Volley aloitti kautensa hyvin ja voitti ensimmäisessä liigaottelussaan erän viime kauden mestari LP Viestiä vastaan. Pölkky Kuusamo kävi myös Helsinki Volleyn vieraana Töölön kisahallin mainiolla areenalla jo syyskuun alussa. Helsinki pelasi myös Pölkkyä vastaan hyvän ottelun, vaikka hävisikin pohjoisen puhurille suoraan kolmessa erässä 0-3. Yhtä tylyin numeroin ovat Pölkylle hävinneet toki myös Hämeenlinnan Lentopallokerho, LP-Vampula, Kuortane, LiigaPloki ja viimeisimpänä keskiviikon pelissä WoVo Rovaniemi.

Pelaajien tekemien pisteiden valossa Helsinki Volley on tasainen joukkue. Tehokkain pisteiden valossa on jo kuudetta liigakautta pelaava yleispelaaja Janica Helenius (54). LP Kangasalan joukkueessa viime kaudella pelannut yleispelaaja Jemina Jäärni on tehnyt pisteitä 47. Mona Kokko pelaa keskitorjujana vahvaa kautta pistein 51. Joukkueen pelaajaesittelyssä keskitorjujaksi nimetty ja liigakentille paluun tehnyt Johanna Oikari on kerännyt pisteitä 47. Johanna on monipuolinen pelaaja ja pystyy pelaamaan useassa roolissa. Hän esiintyi vahvasti Pölkkyä vastaan joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Keskitorjuja Tiia Heikkisen pisteet ovat 42 ja hakkuri Sanna Vallinin 39. Joukkueen passari on venäläinen 27-vuotias Irina Melnichuk ja liberona pelaa Sini Eerola.

Helsinki Volleyn päävalmentajana on saksalaissyntyinen Dirk Sauermann, joka kertoo joukkueensa www-sivuilla aloittaneensa valmentamisen jo 16-vuotiaana. Hänellä on siis takana jo yli 25-vuotinen valmentajaura. Joukkueen päävalmentaja on lentopallo-otteluissa myös mielenkiintoinen seurattava pelaajien lisäksi. Päävalmentajan taktinen reagointitaito pelin kuluessa on yksi joukkueen peruspilareista.

Kotijoukkue Pölkky Kuusamon alkukausi on ollut vahvaa esitystä. Joukkueen pelaajat eivät roiku yksilötilastoissa kärkipaikoilla vaan Pölkyn vahvuutena on ollut monipuolinen ja tasainen rosteri. Ratkaisijoita löytyy usealta pelipaikalta kuten myös vaihtopenkiltä. Pölkyn varmistus- ja puolustuspelaaminen on mennyt kauden edetessä isoja askeleita eteen päin. Tästä syystä Kuusamon liikuntakeskuksessa on saatu nauttia paljon hienoja palloralleja, niin sunnutain ottelussakin.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:

- Helsinki ei ole avannut vielä pistetiliään. He hakevat vielä potentiaaliaan ja Mestaruusliigassa pelaamisen vaatimustasoa. Aiomme keskittyä hyvin voittaaksemme ja jatkaa hyviä esityksiä kotona.

Tervetuloa Kuusamoon, Helsinki Volley!

Pölkky Kuusamo vs. Helsinki Volley
31.10.2021 klo 15.00
Kuusamon liikuntakeskus