Seuraa meitä somessa:

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala, finaali 1

07.04.2024

Nyt pelataan Suomen Mestaruudesta

Sunnuntaina käynnistyvät kevään finaalipelit Kuusamossa klo 17.00. Runkosarjan voittaja Pölkky Kuusamo (75 p.) saa finaalisarjassa vastaansa toiseksi tulleen LP Kangasalan (54 p.). Pölkyn etumatka oli runkosarjassa pisteiden valossa huikea, 21 pistettä. Pudotuspelien alkaessa nähtiin, että runkosarjan sijoituksilla ei ole kovin suurta merkitystä, vaan jokainen vaihe alkaa tilanteesta 0-0. Kotiedulla on ollut kylläkin suuri merkitys, koska usein marginaalit ovat hyvin pienet.

Joukkueet pelasivat finaaleissa vastakkain kaksi vuotta sitten, jolloin pelattiin täydet seitsemän ottelua. Viimeinen ja ratkaisevat ottelu pelattiin Kuusamossa Pölkyn kotikentällä ja se päättyi Pölkyn ensimmäiseen, ikimuistoiseen mestaruuteen. Silloin sarjasta tuli tiukka Pölkyn passarin Jalissa Trotterin loukkaannuttua. Pölkky on noussut sillasta hyvinkin monta kertaa ja toipui myös Trotterin loukkaantumisesta. Kuusamolaistunut Venla Huurne johdatti Pölkyn mestaruuteen rohkealla ja taidokkaalla passipelillä.

Viime keväänä Pölkky juhli toisen kerran mestaruutta kotikentällä otteluvoitoin 4-0 Lentopallokerhoa vastaan. Silloin Pölkky ja Kangasala kohtasivat välierissä, josta Pölkky jatkoi finaaleihin Hämeenlinnaa vastaan otteluvoitoin 3-0. Pronssimitalit nappasi Puijo Wolley ja LP Kangasala sijoittui neljänneksi.

LP Kangasala on selvittänyt tiensä finaaleihin vaivattomammin kuin Pölkky. Pölkky on joutunut kovien paikkojen eteen ja selvittänyt tiensä taistellen finaaleihin. ArVo pelasi kauden parhaat pelinsä puolivälierissä Pölkkyä vastaan, mutta Pölkky nousi kahdessa viisieräisessä 3-2 voittoon ja kolmas ottelu päättyi Pölkyn 3-0 voittoon, joten Pölkky meni välieriin otteluvoitoin 3-0. Välierissä Puijo Wolley esitti erittäin vahvaa ja valmista peliä. Sarja oli jo katkolla Kuopiossa Puijon johtaessa otteluvoitoin 2-1. Pölkky nousi kuitenkin sillasta ja vei ottelusarjan 3-2. Kahdessa viimeisessä välieräsarjan pelissä Pölkyn taisteluilme oli erittäin hyvällä tasolla.

LP Kangasala voitti puolivälieräsarjassa LiigaPlokin suoraan otteluvoitoin 3-0. Kaksi ensimmäistä peliä päättyivät 3-0, mutta kolmannessa LiigaPloki voitti ensimmäisen erän ja hävisi toisen jatkopalloilla 24-26. LP Kangasala voitti välierissä LP-Vampulan samoin 3-0 lukemin. Joukkueiden toinen kohtaaminen Huittisissa oli viisieräinen. Viimeisessä ottelussa LP-Vampula oli vailla mahdollisuuksia, koska pistepörssin voittajan hakkuri Cheynne Jonesin saldona oli vaatimattomat kolme pistettä ja hän istui puoli ottelua vaihtopenkillä.

Pudotuspeleissä LP Kangasalan parhaat pisteiden tekijät ovat olleet Neea-Maria Joki (114 p.) sekä Iida Pöllänen (89 p.). Joen pisteet erää kohti ovat 5,18. Pölkyn Madeline palmer on tehnyt pisteitä 123 ja kaksi ottelua liberona pelannut Carlyle Nusbaum 110 pistettä.

Sotiris Gkotsis:

- Joukkueet ovat pelanneet viime vuosina finaaleissa ja välierissä. Se osoittaa millä tasolla molemmat joukkueet ovat ja on syytä odottaa kilpailullisia pelejä. Odotan molempien joukkueiden pelaavan parhaalla tasollaan ensimmäisessä pelissä. Samalla se on tunnustelupeli seuraaville peleille. Kangasalla on etu levon suhteen ja meillä on kotietu. Uskon, että olemme valmiita finaaliin, annamme kaikkemme niin fyysisesti kuin mentaalisestikin.

Odotettavissa on jälleen tasainen sarja, jossa marginaalit ovat pienet. LP Kangasala pääsee finaalipeleihin levänneenä, kun taas Pölkyllä on runsaasti pelejä ja matkustamista alla. Finaalipeleissä suureen arvoon nousee pelaajien kokemus ja paineen kestävyys tiukoissa paikoissa. Kumpi vie mestaruuden, Pölkky kolmannen perättäisen vaiko Kangasala ensimmäisen? Se selviää viimeistään kahden viikon kuluttua.

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan ja nauttimaan lentopallokevään parasta herkkua!

Otteluisäntänä on Kujalan Porotila.

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala
7.4.2024 klo 17.00
Kuusamon Liikuntakeskus

Liput 25€, alle 15-vuotiaat ilmainen sisäänpääsy.