Akaa, VaLePa ja Tiikerit vuoden viimeisten voittoon

22.12.2018

Vuoden 2018 viimeiset Mestaruusliigan voitot nappasivat Akaa-Volley Rovaniemellä, VaLePa Hurrikaanista ja Tiikerit Ettasta,

Team Lakkapää - Akaa-Volley 1-3

Sauli Sinkkonen, Akaa-Volley

Pelasimme eilenkin ihan hyvän pelin, vaikka Etta sai meidät näyttämään huonolta. Pelimme pysyi tänään paremmin kasassa. Toisessa erässä Lakkapää onnistui syötössään ja pääsi peliin mukaan. Lakkapään riskisoitto ei toiminut enää toisen erän jälkeen, vaan saimme pahatkin syötöt peliin ja onnistuimme sitä kautta taistelemaan voiton tästä ottelusta. Itse pelaan ottelukohtaisella sopimuksella ja minulla on vielä mahdollisuus lähteä tällä kaudella ulkomaille. Mestaruusliiga on kovatasoinen sarja, jossa on mukava pelata. Taso on kahdessa vuodessa noussut paljon.

Mikael Kyllönen, Team Lakkapää

Ensimmäisessä erässä emme olleet valmiita peliin. Toisessa erässä saimme syöttöpelin kuntoon ja saimme taisteltua voiton erästä. En oikein tiedä, miksi kolmannessa ja neljännessä erässä emme enää taistellut voitosta. Itselläni tuli muutamia juniorimaisia virheitä, mutta ihan tyytyväinen olen omaan peliini.

Oliver Lüütsepp, Akaa-Volley

Ehkä näytti siltä, että peli oli meille helppo, mutta sitä se ei ollut. Olimme tänään eilistä parempia. Halusimme parantaa eilisestä ja onnistuimme siitä. Meidän taistelutahto ja jokkueen panos oli hyvä tänään. Lakkapää vaihtoi passaria useasti. Se toi haasteita meidänkin peliin.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

Hyvän vastaanoton jälkeen olimme hyviä. Puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä vierasjoukkue oli parempi. Sippola ei ollut vielä pelikunnossa. Yritimme aloittaa hänen kanssaan, mutta hänellä ei riittänyt voimat vielä sairastamisten jälkeen. Meidän joukkue on jo tauon tarpeessa. Nyt me saamme kaipaamamme tauon. Kahteen kuukauteen olemme pelanneet 20 ottelua. Usko loppui, kun Sippola ei pystynyt pelaamaan. Sen kautta ei sitten energia riittänyt varsinkaan ratkaisupaikoissa. Parasta antia tässä ottelussa oli se, että Mikael Kyllönen sai ensiaskeleensa Mestaruusliigassa passarina.

Hieno päätös VaLePan syyskaudelle

VaLePa Sastamala Tampere - Hurrikaani Loimaa 3-0 (25-23, 25-22, 27-25)

VaLePan ja Hurrikaanin kohtaaminen oli pitkän ja raskaan syyskauden viimeinen peli. VaLePa kotiutui perjantai-iltana puoli kahdeksan aikaan Tsekin matkalta Sastamalaan. Hurrikaani puolestaan kohtasi viikolla viisieräisessä Cupin pelissä Loimun. Hienosti molemmat joukkueet syttyivät taistelemaan voitosta 994 katsojan riemuksi.

Ehkä kovaotteluruuhka näkyi siinä, että pelissä tuoli puolin ja toisin pisteputkia. Heti ensimmäisen erän aluksi Hurrikaani meni 3-0 johtoon ja seuraavat pisteet vei VaLePa puolestaan 4-0. Osansa pisteputkiin vaikutti myös se, että molemmat joukkueet aloitussyöttivät kovia hypäreitä. Erän ratkaisijat olivat Urpo Sivula ja Niko Suihkonen. Sivulan torjunnalla pukkipaidat tulivat tasoihin 23-23. Sen jälkeen Sivulan syöttövuorolla Suihkonen torjui Oivasen ja päätti erän nelospaikan hyökkäyksellä.

Toisessa erässä VaLePa meni menojaan Mikko Eskon syöttövuorolla 6 syöttöä peräkkäin ja kotijoukkue johti 10-4. Muuten kotijoukkueen aloitussyötöt eivät onnistuneet tässä erässä 8 virhettä yksi ässä. Pukkipaitojen tahtiin kuitenkin edettiin aina 21-14 tilanteeseen asti. Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino vaihtoi passariksi Matti Toivolan Matthew Westin tilalle, Karri Kutinalahden keskelle Henrik Porkan tilalle sekä vielä Tomi Rumpusen Tapio Toiviaisen tilalle. VaLePan miehistö valmistautui lähtemään pitkälle erätauolle ja pelin fokus hieman karkasi. Hurrikaani vei loppuerän 8-4 ja pääsi jo 24-22 tilanteeseen. Katsojien piinan helpottajaksi nousi Sivula, jonka ykköspaikan hyökkäys päätti erän.

Kolmanteen erään Kutinlahti jäi keskelle ja yleipelaajiksi Rumpunen ja Toiviainen. Erä eteni Hurrikaanin hallinassa. Erityisesti Kutinlahti, hyökkäys 4/4 ja Oivanen 6/4 tekivät tuhojaan sekä Antti Ropponen hakkurina 8/4. Hurrikaani johti enimmillään 15-11. Taisteluvoitto Tsekeissä antoi itseluottamusta ja pukkipaidat nousivat hienosti tasoihin 19-19 tilanteessa. Loppuerässä VaLePan rutiini riitti ja joukkue selviytyi loppuerän väihimmillä virheillä. Oivasen syöttövirheen jälkeen ottelupallo ja ottelu päättyi Rumpusen hyökkäysvirheeseen.

VaLePan hyökkäyspelin tärkein peluri oli taas erinomaiseen kuntoon päässyt Urpo Sivula. LIsäksi hän otti 3 torjuntaa ja hänelle tuli eniten aloitussyöttöjä. Myös Niko Suihkosen vahva pelaaminen ilahdutti runsaslukuista kotiyleisöä. Rami Rekomaa otti 3 torjuntaa. Hurrikaanin kovat syötöt vaikeuttivat pelinrakentelua, mutta jälleen kerran Mikko Esko rakensi kelpo hyökkäyspaikkoja vaikeistakin tilanteista.

Hurrikaanin kokoonpanosta puuttui Eemeli Kouki. Vierailijoiden keskihyökkäys oli jatkuva uhka. Kutinlahden kentälle tulo paransi loimaalaisten peliä ja OIvanen oli totutun tehokas aloitussyötöissä sekä hyökkäyksissä. Jesse Mäntylä pelasi hyvän liberopelin.

Parhaat pistemiehet
Sivula 18/+13, Suihkonen 12/+7, Sundberg 12/+4
Ropponen 17/+11, Oivanen 9/+6, Kutinlahti 7/+6

Otteluisäntä Lounea Oy:n edustaja Janne Alifrosti palkitsi VaLePan parhaana Urpo Sivulan ja Hurrikaanista Antti Ropposen

3 Esko VaLePa
2 Sivula VaLePa
1 West Hurrikaani

PRO Libero
Jesse Mäntylä Hurrikaani

Tiikerit voitolla joulutauolle

Kokkolassa pelattiin jossain määrin ”joulua odotellessa” -ottelu. Molemmilla joukkueilla oli jonkin verran avainpelaajia sivussa, jonka seurauksena peli oli ”värikästä”. Kun yleisökin saatiin innostumaan, hallissa tunnelma kohosi keskimääräistä sarjaottelua korkeammalle. Tiikerit vei ottelun Ettaa vastaan erin 3-1 (28-26, 25-20, 20-25, 25-19).

Etta Volleylla oli vakiopelaajista poissa Antti Ronkainen ja Anssi Hakala. Ensin mainitulla oli terveysongelmia ja jälkimäisellä
henkilökohtaisia syitä. Tiikereiltä oli poissa hakkuri Edvarts Buivids, jolla on myös terveysongelmia.

Ensimmäisessä erässä Ettan passarina aloitti Lasse Jylhä ja yleispelaajana Juuso Kontio. Tiikereillä oli Teemu Lahti hakkurina. Erän alussa Eetu Pennanen oli tehokkaana. Etta johti parhaimmillaan jo 11-16. Sitten tuli Aleksandrs Kudrjasovsin syöttövuoro: ässä, pari Tiikeritorjuntaa ja muutama Ettavirhe vei edun Tiikereille. Tilanteeksi 20-17. Erä näytti menevän Tiikereille, mutta Juuso Kontion syöttövuorolla Etta kiri kiinni ja mentiin jatkopalloille. Molemmat joukkueet saivat vuorollaan eräpallot ja Tiikereiden toinen eräpallo tuotti tulosta Aleksandrs Kudrjašovsin iskulla.

Toisen erän hahmo oli Aleksandrs Kudrjašovs, joka iski pisteitä tasaiseen tahtiin. Ettan peli meni sekaisin. Kaikilta pelaajilta tuli
virheitä ja uskokin näytti loppuvan. Olli Kuoksa otti roolia herättääkseen joukkueensa ja sai siitä keltaisen kortin. Peli kuitenkin
pysyi Tiikereiden hallinnassa ja erä sitä myöten selkeästi Tiikereille.

Kolmanteen erään Etta otti Niko Haapakosken passariksi ja Matias Sosunoffin aloitukseen. Molemmat olivat käyneet kentällä edellisissäkin erissä, muttei avauskokoonpanossa. Tasasien alun jälkeen, Etta sai otteen erästä. Tilanteessa 9-11 tuli kuitenkin Antti Leppälä syöttämään ja siirsi Tiikerit johtoon 13-11. Etta kavensi ja tasoitti ja vei erän Niko Haapakosken syöttövuoron aikana. Etta torjui ja Tiikerihyökkäykset ja Tiikerit teki virheitä siinä määrin, että viimeiset viisi pistettä olivat Ettan.

Haapakoski ja Sosunoff jatkoivat neljännessäkin erässä. Heti erän alkuun Tiikerit ihmettelivät tuomaritoimintaa ja menettivät pisteen punaisen kortin takia. Yleisö metelöi ja tunnelma kohosi. Erä alkoi siirtyä Tiikerihallintaan torjuntojen myötä. Niitä tuli Tiikereille jopa viisi kappaletta erän aikana. Harvinaista herkkua Kokkolassa.

Olli Kuoksa, Etta:

- Pystyttiin siihen mihin tällä rosterilla on mahdollista. Avainpelaajia puuttui ja sen vuoksi pelin taso laski. Tiikereiden syöttö-vastaanotto samoin kuin hyökkäyspeli parempaa tänään. Tässä vaiheessa sarjaa ollaan siellä missä halutaan, eli kotiedun puolella. Sarjataulukolla ei kuitenkaan ole pudotuspelivaiheessa paljoa väliä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Kolme pistettä lämmittää. Ei ollut mitään kaunista peliä ja fakta on, että parempiakin pelejä on pelattu, mutta silloin saatiin kuitenkin vain nolla pistettä. Syöttöpeli oli hyvä ja hyökkäyksissä tehtiin pääsääntöisesti hyviä ratkaisuja. Laitettiin Etta pelaamaan. Vieläkin on tekemistä silloin, kun saadaan puolustuksen jälkeinen pallo. Kauden alku oli parempi, mutta lokakuusta lähtien on ollut vaikeampaa. Kotona on mennyt suhteellisen hyvin. Vieraissa ei niinkään. Teemu Lahti hoiti ruutunsa hyvin, ottaen huomioon, ettei ole ollut hakkurin roolissa pitkään aikaan.

T 13-10, Ä 6-2, SV 10-6, H% 38-36, VO% 58-40

Tiikerit: Kudrjašovs 21/+9, Hänninen 14/+8, Lahti 13/+3
Etta: Pennanen 17/+10, Jokela 16/+2, Kaksonen 10/+9