Akaa-Volley ensimmäistä kertaa välieriin - välieräparit selvillä

23.03.2022

Akaa-Volley otti seurahistoriansa ensimmäisen välieräpaikan keskiviikkona kukistettuaan Raision Loimun 3-1 ja samat numerot pätivät myös koko otteklusarjassa. Akaa-Volley kohtaa välierissä VaLePan ja toisessa parissa pelaavat Savo Volley Hurrikaanin kanssa.

Loimun ja Akaa-Volleyn mielenkiintoiseksi muodostuneessa puolivälieräsarjassa iskettiin keskiviikkona neljäs näytös Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa. Joukkueet tarjosivat jälleen erinomaista lentopalloviihdettä kiihkeästi ottelussa mukana eläneelle yleisölle. Tällä kertaa Akaan kokemus oli valttia ratkaisuottelun ratkaisuhetkillä ja ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-22, 18-25, 23-25, 23-25) vierasvoitto. Samalla Akaa-Volley eteni seurahistorian ensimmäisen kerran Mestaruusliigan välieriin samoin 1-3 lukemin.

Selkä seinää vasten neljänteen otteluun lähtenyt Loimu sai ratkaisuotteluun takaisin pelaavaan miehistöön ensimmäisen Mestaruusliigan pudotuspeliottelun tilillensä kirjanneen libero Kyle Dagostinon. Loimu aloittikin ottelun hyvin ja johti Akaan aikalisällä jo 10-6. Vieraat nousivat kuitenkin tasoihin erän ratkaisuhetkille tultaessa, kunnes Loimun yhtä palloa vaille neljän erän mittaiseksi venynyt torjunnaton jakso päättyi avauserän eräpallossa Tayeb Einisamareinin torjuntapisteeseen.

Toinen erä oli Loimulta ottelun ohierä, sillä Akaa vei erää lähes alusta alkaen. Erän jännittävin hetki oli Akaa-passari Anton Välimaan loukkaantuminen erän loppupuolella torjuntatilanteessa. Kakkospassari Saku Tuomivaara hoiti erän loppuun ja pitkällä erätauolla jännitettiin ja pidettiin peukkuja Välimaan pelikyvyn puolesta. Valitettavasti peukkujen pitäminen ei kuitenkaan parantanut peukkua, vaan Tuomivaara sai jatkaa passivastuun kantamista. Ja hyvin hän sen kantoikin runkosarjassa karttuneen pelikokemuksen ansiosta. Ensimmäisen pudotuspeliottelunsa pelannut passari sai pidettyä vieraiden hyökkäyspelin tason korkeana ja sai lisäksi kaivettua keskipelaaja Panu Pitkäsestä aiempia otteluta paremmat tehot irti.

Ottelun kolmas erä oli tasainen läpi erän. Akaa-Volley pääsi ensimmäisenä kiinni eräpalloon, kun vieraiden hyökkäys painui jälleen kerran Loimun torjuntaan epätarkasti asetettujen käsien kautta maisemaan. Ali Fazli hoiti kuitenkin ensimmäisen eräpallon Loimulle. Toisessa eräpallossa hakkuri Urpo Sivulan ykköspaikan hyökkäys painui viivaa pitkin joko sentin viivan sisä- tai ulkopuolelle. Tuomariston mielestä pallo oli sisällä, mutta tilanteesta syntyi suukopua joukkueiden välillä, jossa kovinta ääntä piti Sivula Loimun Aitor Barreroksen jäädessä niukasti hopealle. Ottelun neljäs erä aloitettiinkin nostamalla molemmille herroille sinänsä harmittomasta tilanteesta keltaiset kortit.

Neljännessä erässä Loimu näytti jo valmistautuvan kesälomaan, kun Kristaps Smitsin hyökkäys pysähtyi torjuntaan tilanteessa 11-16. Isännät eivät kuitenkaan halunneet myydä nahkaansa helpolla, vaan hiljalleen oranssipaidat hivuttautuivat pisteen päähän tilanteessa 23-24. Ensimmäinen ottelupallo toi kuitenkin Akaa-Volleyn toivoman tuloksen, kun Smitsin lyönti tuli takaisin Loimun kenttäpuoliskolle. Loimulaiset jähmettyivät kentälle pettynein ilmein, kun taas Akaa-Volleyn kenttäpuoliskolla käynnistyi villit voitontanssit.

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin läpi puolivälieräsarjan hyvin pelanneet Ali Fazli ja Voitto Köykkä. Ottelun paras pistemies oli jälleen Fazli. Omista korkeuksistaan lyövälle iranilaiselle kirjattiin 26 pistettä tehoin +22. Verkon toisella puollella hakkuri Sivula teki 20 pistettä. Muista akaalaisista mainittakoon pudotuspelien parhaan pelinsä pelannut Panu Pitkänen, joka teki 13 pistettä. Loimun puolella Kristaps Smits teki mukavat 15 pistettä, mutta latvialaisen teholukema jäi vain yhden pisteen plussalle, eli edellisen ottelun tapaan virhekontrollin kanssa oli vaikeuksia.

Kauden loppuminen puolivälierien jälkeen on tietysti pettymys, mutta kun jossain vaiheessa on oranssi-mustien kauden yhteenvedon aika, niin päättyneestä kaudesta löytyy paljon positiivista. Akaalla on vielä mahdollisuudet mennä vaikka korkeimmalle pallille asti, sillä joukkueen kokenut kaarti varmasti sen kun lämpenee panosten ja otteluiden koventuessa.

Saku Tuomivaara, Akaa-Volley:

Pari ekaa palloa meni että sai koneen käyntiin, mutta sitten kun kolmas erä alkoi, niin se lähti siitä ihan hyvin rullaamaan. Mikäs siinä pelatessa. Koko ajan tosi tasaista vääntöä. Loimu pelasi tosi hyvin ja kumpi tahansa olisi voinut voittaa tänään. Ite toin ehkä Panun takaisin pelin mukaan.

Väinö Rahko, Loimu:

Harmittaa oikein jumalattomasti. Hävittiin aikalailla kaikessa tänään. Akaa oli paljon kärsivällisempi joukkue. Paljon enemmän kuitenkin jäi kaudesta käteen kuin viime kaudesta. Oli tosi hyvä kausi, mutta mitalin olisin tällä kaudella halunnut. Meillä oli sellainen rosteri, että se olisi ollut mahdollista.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

Hyvällä mielin tietenkin, kun voitto tuli ja mitalipelit odottaa. Peli oli aikalailla sellainen kun nämä muutkin pelit. Tilastot on aika tasaiset ja kaksi viimeistä erää kahden pinnan erolla meille. Oli kovaa vääntöä. Oltiin pikkuisen kovempia ratkaisupaikoissa.

Aitor Barreros, Loimu:

Aloitimme tänään hyvin, olimme aggressiivisia ja pelasimme hyvää lentopalloa. Ottelun edetessä paineet kasvoivat ja meidän nuorella joukkueella oli tekemistä niiden käsittelyssä. Akaan kokemus ratkaisi ottelun. Pelasimme hienon kauden ja pelasimme laadukasta lentopalloa. Mutta tärkeintä on se, että nuoret pelaajat menivät eteenpäin. Ensi vuoden pudotuspeleissä nämä pelaajat ovat taas vähän kokeneempia.

Loimu - Akaa-Volley 1-3
25-22, 18-25, 23-25, 23-25
Koti:Fazli 26/+22, Smits 15/+1, Rahko 7/-2
Vieras:Sivula 20/+9, Pitkänen 13/+9, Kollo 13/+3

Voitot 3-1 Akaa-Volleylle, Akaa-Volley välieriin