Akaa-Volley haastoi VaLePan tosissaan - VaLePa rutisti voiton

31.03.2022

Akaa-Volleyn ja VaLePan toinen välieräpeli tarjosi yleisölle maittavan taistelun. Akaa hävisi kotisalissaan niukasti 2 – 3 (17-25,21-25,30-28,25-23,11-15). Edellispäivän kipsi syöttöviivalla oli sulanut ja Akaa-Volley osoitti pystyvänsä vielä haastamaan ennakkosuosikkina välieräpeleihin lähteneen Sastamalan ylpeyden.

Ottelun ensimmäinen erän Akaa-Volley hävisi hyökkäysten epäonnistuttua liian usein. Prosentit olivat VaLePan hyväksi peräti 38 – 67. Tehokkaimmat pallontappajat löytyivätkin raitapaitojen kenttäpuoliskolta. Sakari Mäkisen saldo oli 8/+4 ja Jiri Hännisen 5/+5. Jälkimmäisen ässäsyöttö päätti kruunasi erän vieraille.

Kakkoserää Akaa-Volley johti parhaimmillaan 14 – 8. Sitten kotijoukkueelle tuli todella musta jakso, jonka VaLePa vei peräti 3 – 9 ja näin oltiin tasalukemissa 17 – 17. Kotijoukkue ei löytänyt valoa enää uudelleen. Ratkaisu syntyi nelosnurkasta. Mäkinen sivalsi pallon torjunnan ohi kentän rajalle.

Tässä erässä molemmat löivät tilastoihin kaksi ässää, mutta Akaa-Volley kirjautti seitsemän epäonnistunutta syöttöä VaLePan kahta vastaan. Akaan kapteeni Joni Mikkonen lähti tilanteessa 10 – 6 joukkueen fysioterapeutin kanssa pukuhuoneen puolelle ja Kasimir Vuorinen sai näytön paikan.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä alusta lähtien – myös tilastojen valossa – aina jatkopalloille saakka. Ratkaisupalloissa Akaan Urpo Sivula oli merkittävässä roolissa. Viimeinen piste tuli kuitenkin VaLePan hakkuri Matias Tihumäen hyökkäysvirheestä.
Myös neljäs erä oli tasaista vääntöä. Nyt ratkaisupalloissa nähtiin Sivula-show. Hakkuri veti torjunnan läpi lukemiin 23 – 21, torjunnan yli numeroihin 24 – 22 ja torjunnan ohi ratkaisuun 25 – 23. Upi oli erän kuningas 71 prosentin hyökkäystehoilla.
Viidennessä erässä VaLePa osoitti sitkeytensä. Akaan Kristo Kollo sytytti sekä joukkueensa että kotiyleisön ottamalla erän ensimmäisen pisteen painopallolla. Eikä muuta kuin Joni Mäki -elkeet käyttöön – haukkari esiin. Akaa-Volley kiri erän alussa jo 5 – 1 johtoon ja kotiyleisön syke nousi nousemistaan. Mutta niin vaan VaLePa osoitti sitkeytensä jälleen kerran. Se nousi ensin tasoihin ja lopulta Jiri Hännisen johdolla selkeään voittoon.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko kiitteli ottelun jälkeen joukkueensa rauhallisuutta.

- Meille rauhallisuus tiukoissa paikoissa on ollut tunnusomaista koko kauden ajan. Olemme pelanneet useita viisieräisiä kamppailuja ja hävinneet vain yhden.

VaLePan parhaan palkittu Sakari Mäkinen nautti pelaamisesta Akaan kotisalin tunnelmassa

- Nyt oli pudotuspelin tunnelma kohdillaan. Kasimir tuli sekoittamaan kuvioita ja Akaa pääsi ajoittain niskan päälle. Syöttöpeli oli paljon tasaisempaa kuin Vexve-areenalla. Siksi ottelu oli tasaisempi.

Akaa-Volleyn passari Saku Tuomivaara ei tunnustanut jännittävänsä pudotuspelejä.

- Hyvältä tuntui pelata. Kaikki kyselevät, että jännittääkö. Ei jännitä, omaa rentoa peliä saan pelailla. Kaksi ensimmäistä erää meni tänään kuten vieraissa toissapäivänä. Kolmannessa taistelu käynnistyi. Perjantaina jatketaan samalla otteella. Tapellaan joka paloosta.

Akaan valmentaja Olli Kunnari oli tyytyväinen joukkueensa virheiden vähenemiseen.

- Edelleen oli jatkopalloissa liikaa kiirettä. Kun kolmannessa erässä pelimme hieman rauhoittui, tilanteet tasoittuivat. Viidennessä oli meillä pientä haparointia. Vexvellä jatketaan sillä tasolla, mihin tuossa kolmannessa noustiin.

Pelin jälkeen huomiota herätti paikan päällä olleen maajoukkuevalmentaja Joel Banksin pitkä neuvottelu Jiri Hännisen kanssa. Miehet keskustelivat todennäköisesti siitä, mikä on Akaan paras kebeb-ravintola.

Akaa-Volley - VaLePa 2-3
17-25, 21-25, 30-28, 25-23, 11-15
Koti:Sivula 25/+15, Kollo 19/+7, Pitkänen 9/+6
Vieras:Mäkinen 25/+13, Hänninen 16/+9, Tihumäki 13/+5