Akaa-Volley haastoi VaLePan tosissaan

10.01.2019

VaLePa vei odotetusti kolme sarjapistettä Akaasta Sastamalaan lukemin 3-1 (17-25,25-23,25-19,25-21). Kamppailu oli kuitenkin kotijoukkueen kannalta rohkaiseva.

Akaa-Volley oli murskata VaLePan ottelun ensimmäisessä erässä. Ville Junturan syöttökäsi oli kunnossa ja Ville Heiskanen hyökkäsi tutun järkevästi molemmilta laidoilta. Kun sastamalalaisten vastaanotto epäonnistui pahasti – vain joka kolmas nosto oli paikallaan – kotijoukkue karkasi taivaanrantaan.

Yksi erän kohokohtia oli erän puoliväliin sattunut pitkä palloralli, jonka aikana Urpo Sivula pääsi kahteen otteeseen lataamaan täysillä tyhjältä verkolta. Akaan libero Voitto Köykkä puolusti molemmat tykitykset eleettömästi passarin ulottuville.

Ratkaisuhetkillä näytti hetken aikaa siltä, että VaLePa jää kymmeneen pisteeseen. Muutaman onnistumisen myötä joukkue sai lopulta kasaan kohtuulliset 17 pistettä.

Toisesta erästä alkaen ottelu tasoittui. Akaa-Volley syöttöpeli pehmeni ratkaisevasti ja vieraiden hyökkäykset alkoivat purra. Akaa-Volley roikkui kuitenkin hyvin pelissä mukana eikä sarjakärki ollut mitenkään vahvasti niskan päällä.
Neljättä erää Akaa-Volley jopa vei hienoisesti aina ratkaisupalloihin asti. Lopun epäonnistunut hihapeli käänsi erän ja ottelun lopulta vieraille.

VaLePan valmentaja Radovan Gacic ei säikähtänyt joukkueensa kompurointia ensimmäisessä erässä.

- Melkein kolmen viikon tauko peleistä näkyi ottelun alussa. Oikeaan rytmiin pääseminen vie aikaa. Akaan syöttö oli hyvä emmekä saaneet peliä käyntiin. Olin kuitenkin varma, että tulemme otteluun takaisin epäonnistuneen ensimmäisen erän jälkeen.

Myöskään Akaa-Volleyn valmennusvastuuta kantava Oliver Lüütsepp ei halunnut ruoskia pelaajiaan.

- Tällä kaudella on ollut useita huomattavasti epäonnistuneimpia otteluita. Meillä oli tänään mahdollisuuksia ennakkosuosikkia vastaan. Kotikenttäetu varmasti auttoi joulutauon jälkeen. VaLePa paransi koko ajan otteitaan. Kolmannessa ja neljännessä erässä se oli jo kuta kuinkin entisellään. Me otimme tietoisen riskin syötöissämme ja ensimmäisessä erässä taktiikka onnistuikin.

VaLePan parhaana pelaajana palkittiin Urpo Sivula ja Akaa-Volleysta palkinnon pokkasi Ville Heiskanen.

Akaa-Volley - VaLePa Sastamala Tampere 1-3
25-17, 23-25, 19-25, 21-25
Akaa: Mikkonen 19/+14, Herrera 13/+6, Heiskanen 11/+6
VaLePa: Sivula 19/+7, Sundberg 10/+4, Siirilä 9/+3