Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley jatkaa 3–1 -voittoputkessa

22.10.2021

Akaa-Volley antoi perjantai-illassa kotiyleisölleen, mitä se oli tullut hakemaan. Ensimmäisen tahmean erän jälkeen joukkue oli pitelemätön ja vei sarjapisteet Karelian Hurmoksen kustannuksella lukemin 3-1 (17-25,25-17,25-17,25-19). Akaalaiset ovat vieneet neljä viimeistä peliä lukemin 3–1.

Sauli Sinkkonen hyökkää leveäksi, Urpo Sivula syöttää verkkoon, Hurmoksen helpohko juju uppoaa keskelle Akaa-Volleyn puolustusta, Sivula hyökkää leveäksi – kotijoukkueen ottelu alkoi todella mollivoittoisesti. Kun Hurmos onnistui ensimmäisessä erässä vielä torjunnoissakin, Akaa-Volley ei missään vaiheessa päässyt niin sanotusti pelin päälle. Vain Sinkkosen ilmavat hyökkäykset (seitsemän passia – kuusi pinnaa) estivät todellisen rökäletappion. Hurmoksen koko hyökkäyskalusto pääsi tilastoissa plussan puolelle.

Myös toisen erän alussa Akaa-Volley hermoili: virheitä syöttöviivalla, hosumista helpoissakin palloissa, käsittelyvirhe, … Tilanteessa 4 – 8 kapteeni Joni Mikkonen kyllästyi katsomaan joukkueensa räpeltämistä. Akaalaisen lentopalloilun ikoni ryhtyi takomaan palloa joensuulaisten kenttään oikein talkoilla ja sai muutkin heräämään.

- Niinkö siinä kävi. No, jos minä sain joukkueen syttymään niin hyvä, hämmästyi Mikkonen lehdistötilaisuudessa.Kun ketsuppipullo saatiin auki, pisteitä ropisi tasaiseen tahtiin akaalaisten sarakkeeseen myös pitkän erätauon jälkeen. Tilanteessa 20 – 12 Hurmoksen Jere Heiskanen yritti tehdä ’mikkoset’. Ensin kovakätinen yleispelaaja hyökkäsi nelospaikalta niin kutsutun sikaviiston kahteen metriin ja heti perään kaksi ässäsyöttöä. ’Mikkoset’ ei kuitenkaan onnistunut, Hurmos teki luvattoman paljon virheitä eikä onnistunut puhkomaan kotijoukkueen puolustusta.

Neljännen erän alkua värittivät Hurmoksen Lasse Jylhän epätarkat passit ja Akaa-Volleyn Sivulan loistavat hyökkäykset. Kotijoukkue otti kuskin paikan heti tilanteesta 0 – 0 eikä Hurmos päässyt kertaakaan johtoasemaan. Kun Akaan valmentaja Olli Kunnari otti lukemissa 14 – 11 syöttöviivalle Nico Nurmesniemen ja tämä onnistui kahteen otteeseen, piste-ero kasvoi viiteen ja tuosta se ei enää luopunut.Hurmoksen parhaana palkittiin Jere Heiskanen.

- Oli meille tyypillistä hyvää peliä alussa. Lataus oli kova ja jälki sen mukaista. Kun Akaa-Volley pääsi vauhtiin, me puolestaan pehmenimme, todisti Heiskanen pelin jälkeen.

Akaan Mikkonen pelasi parhaan ottelunsa aikoihin.

- Etenkin hyökkäyspeli tuntui hyvältä. Ne pari torjuntaan lyöntiä olisi saanut jäädä tulematta, niin voisin olla todella ylpeä. Joukkueelle tämä oli tälle kaudelle tyypillinen matsi. Jostain syystä kaikissa peleissä alku on ollut vaikea.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo ei tappiota selitellyt.

- Akaa ansaitsi voittonsa tänään. Oli meiltä kauden heikointa hyökkäystä. Oli kyllä hyvä lataus ottelun alkuun, vaikka toki tulokseen vaikuttaa myös kotijoukkueen runsaat virheet siinä alussa.

Kunnari kiitti suojattiensa syöttöpelin käynnistymistä.

- Saatiin kakkoserän puolivälistä alkaen Hurmoksen vastaanottoa rikki hyvällä syötöllä. Helpotti pelaamista huomattavasti. Joni rooli oli tänään huomattavan hyvä. Ei yhtään ainoata suoraa hyökkäysvirhettä ja vain kaksi torjuntaan.

Akaa-Volley - Karelian Hurmos
3-1 (17-25, 25-17, 25-17, 25-19)
Koti: Mikkonen 23/+19, Sivula 21/+10, Sinkkonen 10/+7
Vieras: Korhonen 13/+7, Heiskanen 12/+2, Häyrinen 10/+5
Ässät 5-3, syöttövirheet 11-10, torjunnat 8-11, hyökkäys% 49-36, vastaanotto% 59-40

Joukkueiden MVP:t
Akaa-Volley, Joni Mikkonen
Hurmos, Jere Heiskanen

Otteluisäntä Someron Säästöpankki

PROlibero
Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Katsojia: 322

Ottelutilasto

  Takaisin