Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley murskaavasti avausvoittonsa Hurrikaanista - Tiikerit vei viisieräisen Loimulta

19.02.2020

Miesten Mestaruusliigan keskiviikko tarjosi Akaa-Volleyn murskaavan esityksen ja historian avausvoiton Hurrikaanista sekä Tiikereiden viisieräisen voiton Loimusta.

Akaa-Volleylla onnistunut revanssi Hurrikaanista

Hurrikaani Loimaa teki tuloksettoman vierailun Pirkanmaalle keskiviikkona. Akaa-Volley oli yhtä tyly isäntä kuin Hurrikaani kotisalissaan kaksi viikkoa aiemmin. Täydet sarjapisteet jäivät Akaaseen numeroin 3 – 0 (25 – 17, 25 – 12, 25 – 17).

Ottelu alkoi tasaisesti. Ikään kuin toisiaan tunnustellen joukkueet tekivät pisteitä tasaiseen tahtiin. Näin mentiin, kunnes Hurrikaanin Eemeli Kouki asettui syöttöviivalle. Muutama paha aloitus ja joukossa yksi ässäkin. Akaa-Volley oli pakotettu aikalisään tilanteessa 6 – 10.

Sen jälkeen tapahtui ottelussa dramaattinen käänne. Urpo Sivula löi pallon voimalla Hurrikaanin torjunnan läpi ja Aleksi Kaatrasalo pääsi vuorostaan kurittamaan loimaalaisvastaanottoa. Sitten alkoi Panu Pitkänen show. Keskipelaaja onnistui kaikessa, missä vain oli mahdollista. Neljä tappotorjuntaa veivät Hurrikaanin hyökkäyksistä tehot. Pitkäsen saldo ykköserässä oli komea (6/+6).
Akaa-Volley vei loppuerän pistein 19 – 7!



Kakkoserä oli vierailta heikoin. Vastaanotto parani hieman, mutta helpon näköiset virheet seurasivat toinen toistaan. Ehkä erää kuvaa parhaiten se, että vieraiden ainoa plussalle yltänyt pelaaja oli Eemeli Kouki lukemin 1/+1. Akaa-Volleyn hakkuri takoi, kun pallo oli kuuma: Sivulan saldoksi kertyi 9/+7.

Kolmoserää mentiin tasaväkisesti puolen välin tienoille. Akaan passari Akseli Lankisella on tunnetusti yksi Mestaruusliigan tehokkaimmista syötöistä – se kuuluisa hybridi. Hurrikaanivalmentaja Jussi Heino yritti aikalisillä katkaista Lankisen syöttöputken ensin lukemissa 18 – 15 ja heti perään 19 – 15. Mutta Lankinen ei tehnyt ’junnuvirhettä’. Päinvastoin. Toisen aikalisän jälkeen ensin ässä ja heti perään niin paha aloitus, että Antti Ropponen joutui hyökkäämään noin kuudesta metristä, pitkäksi. Lankinen väistyi syöttöviivalta vasta, kun taululla loisti tilanne 22 – 15. Kolmaskin erä oli taputeltu.

Ottelupallossa sai loistaa kentälle otettu Nico Nurmesniemi, jonka syötön ja hyvän puolustuksen jälkeen Akaan hyvän ottelun (12/+9) pelannut Joni Mikkonen löi pallon Hurrikaanikäsien kautta katsomoon.

Akaa-Volley oli joka osa-alueella Hurrikaania parempi. Torjuntapisteet akaalaisille 12 – 4, vastaanottoprosentit 44 – 29, ässäsyötöt 5 – 2 ja hyökkäysprosentit 45 – 30. Urpo Sivula (16/+11), Joni Mikkonen (12/+9), Panu Pitkänen (11/+10) ja Aleksi Kaatrasalo (6/+4) samalla kun Hurrikaanin tehokkain Antti Ropponen (13/+1).



Hurrikaanin parhaana palkittiin libero Peter Vuorinen.

- Tekeminen ei ollut rentoa tänään. Emme saaneet siirrettyä harjoituksissa tehtyjä suorituksia peliin, ruoti Vuorinen.

Akseli Lankinen pokkasi Akaan parhaan pelaajan palkinnon.

- Meillä oli hyvä syöttöpäivä tänään, jolloin Hurrikaani ei päässyt käyttämään pahimpia hyökkäyskuvioitaan. Meidän torjunta- ja puolustuspelimme oli helppo rakentaa.

Jussi Heinolla oli lyhyt ja tyly kommentti pelin jälkeen.

- Pelattiin tänään huonosti ja hölmöiltiin loput tilanteet.

Oliver Lüûtsepp pidätteli hymyään lehdistötilaisuudessa.

- Oli hieno peli. Syöttöpelimme onnistui suunnitellusti. Tämä oli pelikuva Loimaalla pelatusta ottelusta. Joka erä alkoi tilanteesta 0 – 0 , mutta käytimme tänään meille tarjotut tilaisuudet hyväksi ja tässä on tulos.

Ruudun huippuhetket

LähiTapiolan pisteet
3 Lankinen Akaa
2 Mikkonen Akaa
1 Sivula Akaa

PROlibero
Köykkä Akaa

Ottelutilasto

Joska Försti passasi avausvoittonsa - viisieräinen Kokkolassa

Raision Loimun visiitti Kokkolaan oli edellistä kertaa pitemmän kaavan mukainen. Viisieräinen peli päättyi numeroihin 3-2 (25-16, 21-25, 19-25, 25-17,15-13).

Tiikerit käytti likimain ottelun läpi Joska Förstiä passarina. Vain muutamat passari-/hakkurivaihdot toi Anton Välimaan kentälle.

Ensimmäinen erä alkoi virhesumalla: kahdeksan ensimmäisen pisteen aikana tuli kuusi virhettä. Kun peli eteni, Tiikerit kasvatti eroa jopa viiteen pisteeseen (14-9), jolloin Loimu otti ensimmäisen aikalisänsä. Tiikerit jatkoi selkeässä johdossa. Lopussa Benjami Montonen tuli syöttämään ja tekin mm. kolme ässää.

Toisen erän Tiikeripainoitteisen alun jälkeen ote siirtyi Loimulle. Asiaa edesauttoi Tiikereiden virhesuma. Koko erän aikana Tiikereille tuli kaksitoista virhettä, eli liki puolet Loimun pisteistä lahjoitettiin Tiikereiden toimesta. Erä luonnollisesti Loimulle.

Kolmas erä alkaa Loimuvedossa. Joel Laakson ja Tamir Hershkon syöttövuoroilla Tiikeripeli sekoaa. Keltaistakin korttia tarjottiin
Tiikereille. Tuplavaihtokaan ei auttanut. Erä Loimulle selvin numeroin.

Nyt Loimu tekee yhteensä yhdeksän virheittä. Jiri Hännisen syöttövuorolla Tiikerit repi eron 13-9:ään eikä antanut otetta enää
Loimulle. Erä selvästi Tiikereille.

Viides erä alkoi Tiikeritorjunnoin ja sai neljän pisteen eron. Puolivälin paikkeilla Loimu teki torjuntoja ja tasoitti pelin. Sitten
Benjami Montonen tuli taas tekemään pari ässää ja Tiikerit repi eroa. Lopussa ero kapeni Loimutorjuntojen ansiosta, mutta Tiikerit kesti paineen ja vei erän/ottelun niukimmalla mahdollisella erolla.

Kasper Vuorinen, Raision Loimu:

- Olen tyytyväinen joukkueemme taisteluilmeeseen. Se, että mennään yhdessä ja taistellaan ei olekaan itsestäänselvyyksiä, vaikka niin aikoinaan Kokkolassa luulin. Tänään meillä oli yhtenäinen taisteleva joukkue. Peruspeli oli kunnossa, Tiikerit oli vain parempi.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Tämmöinen pitkä peli on Loimun kanssa tuttu juttu. Joska Försti pelasi ensimmäisen pelin. Pelasi hyvin ja rohkeasti. Muutenkin pelattiin siten miten osataan. Laitureiltakin tuli hyviä ratkaisuja. Maininnan arvoista on, että Benjami Montonen syötti 5 ässää.

T 8-8, Ä 11-3, SV 17-10, H% 62-53, VO% 53-38

Tiikerit: Hänninen 23/+15, Keskinen 17/+9, Mäkinen 17/+9
Raision Loimu: Leeson 18/+6, Hershko 15/+6, Rahko 13/+2

Palkitut:
Rahko, Loimu
Hänninen, Tiikerit

Ruudun huippuhetket

LähiTapiolan pisteet
3 Hänninen Tiikerit
2 Rahko Loimu
1 Montonen Tiikerit

PROlibero
Breilin Tiikerit

Ottelutilasto

Kuvat:
Maarit Hotakainen / Tiikerit
Immo Ruonala / Akaa

  Takaisin